Niakoi da ima dvijenie po procedurata ot predi 3,5god?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Miroslava

Niakoi da ima dvijenie po procedurata ot predi 3,5god?

Мнение от Miroslava »

Pak podhvashtam starata pesen na nov glas, ama da me proshtavate... :cry:
Niakoi ot podalite v nachaloto na 2001 god po federalnata procedura v Bukuresht sluchaino da e poluchil pismo za medicinski ili intervyu?
Jewel
Обратна връзка:

Мнение от Jewel »

Mai sme mnogo chaka6tite :(
Kakto byah spomenala v predi6na tema na men mi obyasniha ot konsulstvoto, 4e v momenta obrabotvali candidatite april-septemvri 2000 (infoto e ot na4aloto na mesez mai 2004). 4etoh v predi6na diskusia 4e obrabotvali po 7-8 4oveka na mesez :( Da im imam tempoto na rabota...
Аватар
IMB
Обратна връзка:

Мнение от IMB »

Аз подадох документи по федералната процедура на 15.01.2001г. и сега получих писмо с искане на допълнителни документи - новата форма IMM0008, резултати от IELTS изпит и още някой, на които давността е минала. Пишат, че ако до 3 месеца не им изпратя нищо, ще оциняват молбата ми според това, което имат! Това ме кара да мисля, че до септември трябва да получа някакъв еднозначен отговор.
Gudo

Мнение от Gudo »

Az i oshte drugi kandidati, podali v kraia na 2000 g., poluchihme sashtite pisma prez noemvri 2003 g.i sme izpratili iziskanite dokumenti prez january-february 2004 g. / niakoi s IELTS, niakoi bez, a ima itakiva, koito ne sa izpratili dori i novite formi/ i vse oshte niamame nikava vest ot Bukuresht. :?
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

V momenta se razglegdat kandidadutirete ot january-february 2001.Informacijata se potvurgdava veche ot 2-3ma poznati
qqqq

дръжки

Мнение от qqqq »

ianuari - fevruari drujki. az imam fail nomer ot oktomvri 2000 i oshte niamam haber ot bucharest. dopulnitelnite dokumenti im izpratih prez fevruari
todoto

Мнение от todoto »

Аз получих това писмо през 02.2003(за новия формуляр по новия закон), после до октомври 2003 бяха блокирали обработката и поканата за интервю ми дойде точно преди Нова Година (за новогодишен подарък :D ). Това означава , че вероятно след като сте получили писмо, до 3 месеца трябва да получите отговор дали сте одобрени или ви викат на интервю.
А сега си чакам паспорта с визата от посолството .

Но един приятел реши да не праща новата форма и макар да беше 2 месеца след мен по процедура, не получи покана за интервю. След като мейлна до посолството му казаха , че документите са му спряни докато не си изпрати документи както се изисква по новия закон. Та сега ги праща. Не знам още дали това ще го забави много , но нищо чудно да го помотаят защото е бил блокиран :nenam: .
Miroslava

Мнение от Miroslava »

Todoto,
ot tova, koeto kazvash da razbiram li, che triabva da se popalva IMM8 i prilojeniata zadaljitelno. Ne znachi li kato gi popalnish, che se otkazvash avtomatichno ot starata procedura? Chudia se kakvo da se pravi po tozi vapros?
todoto

Мнение от todoto »

Ами аз я пратих(новата ИММ0008) без IELTS и минах по стария закон , но ме викнаха за интервю заради езика (Бона я прати с направен тест и го класираха без интервю , пак по стария закон).

Тоест той "инвестира" в тест и спести , аз не "инвестирах" в тест и се разходих до Букурещ моите разходи са около 100лв. за разходка до Букурещ (доколкото знам теста е платен но не знам колко струва - провери в сайта на Британския Съвет) :) .

На интервюто интервюиращата каза , че ние по стария закон минаваме по тази процедура, която е по изгодна за нас самите !
Май го пише и някъде в сайта на Имиграционното Министерство .
hrimi

За сроковете

Мнение от hrimi »

Привет и от нас, още едно семейство чакащо от края на 2000г. Както сами сте се досетили, правилата, що се отнася до Букурещ, са относително нещо: тъй като владея и двата им официални езика и работя с тях, направих опит да им представя Written Proof за английски и френски, точно така както изискват според сайта им - удостоверения от университета, удостоверения, че ползвам и двата езика при ежедневната си работа и т.н. Но нейсе - отрязаха ме и ме накараха да се явя на IELTS, който струва 230 български лева. Ето защо, съветът ми е ако ви изискат резултати от IELTS, явявайте се незабавно. Изпитът се провежда всеки месец, към British Council и изисква ниво upper-intermediate или advanced за максимален сбор точки (16) по езика. Резултатът ми излезе преди месец, а от Букурещ все още нямам ни вест, ни кост... От тук насетне - всичко е в сферата на предположенията....
Частен детектив
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Hrimi,съчувствам ти напълно!За пореден път казвам,че са непредсказуеми.Имат сайт,но не го спазват винаги или поне се опитват да не го спазват.Което ме навежда на една друга мисъл.....За справка Канада започна да уважава IELTS като изпит от 2-3 години.Преди тях този изпит беше задължителен за Англия и Австралия,същевременно признават и TOEFL,защото пък САЩ биха се обидили.Т.е.тук говорим за политика и пари.Това са мощни финансови институции.Как мислите?Явяването на IELTS е 230 лв. а на TOEFL по памет 110 USD.Значи,настояват да се явяваме на този изпит най-вече за да им снасяме пари на организациите или поне така излиза.И още нещо ми направи впечатление,на офисициалните знаци на изпита присъства Британски съвет,Австралия,но не и Канада.
Има над какво да помислим!
Стискам палци!
:?:
ULIA

Мнение от ULIA »

Podadoh dok-ti 2001 Apr. Dnes dojde pismo ot Bucharest za IMM 8.
Ima prilojen cial spisak s dok-ti koito da priloja – naprimer aktualizirana trudova knijka, job description, approvment of funds I t.n. – vse edno shte podavam na novo dok-ti. Mejduvremenno smenih rabotata – ot financial analist – na logistik. Zna4i li tova 4e vsi4ko shte se razglejda nanovo, ili prosto da ne gi uvedomiavam za tova. Osven tova ozda4ava me I tova 4e za znanie na ezika e poso4en TOEFL a NE IELTS. Ima li smisal da sabiram dokumentite na novo? Nikoj ot vas ne e spomenaval tova.. Jelaia uspeh na 4akashtite I blagodaria za savetite predvaritelno.
ULIA

Мнение от ULIA »

Vav vashite pisma za IMM 8 imashe li spisak s dokumentite koito tribva da badat prilojeni kam novia formuliar?
krokodila

Мнение от krokodila »

zdraveite!

az popdadoh dokumenti za imigracia 2000 godina, april mesec, i vchera poluchih pismo ot konsulstvoto che sam mi odobrili kandidaturata.
Gudo

Za ULIA

Мнение от Gudo »

Sashtoto pismo poluchih i az prez noemvri 2003g.Tova pismo e standarto za vsichki, koito chakame veche poveche ot 3-4 godini administraciata v Bukuresht da se "razdviji"
Заключено