Въпрос относно езиковите тестове (недискутирана тема)

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
yoman

Въпрос относно езиковите тестове (недискутирана тема)

Мнение от yoman »

Здравейте съфорумци,

имам следният въпрос, който след преглед във форума мисля, че не е дискутиран.

Реших да кандидаствам за имиграция за Квебек. Като си попълвах първоначалния тест, зададох стойности за езикова култура, както следва: Френски (1), Английски (6). С тези данни и другите фактори, съм годен да започна процедурата.

Въпросът ми е задължително ли е да кандидаствам и за двата езикови теста при положение, че Френският ми не е на ниво, но пък Квебек е Френско-говоряща? Знам, че звучи нагло, че кандидаствам за Квебек пък не знам езика. От друга страна системата (първоначалният тест) не прави разграничение, че френският е задължителен, а Англйският не от голямо значение. И двата езика мисля, че носят еднакви точки. (Не искам да се пробвам за федерална част, тъй като процедурата е по-тромава и професията ми е в списъка, но не се приемат повече кандидатури).

Благодаря Ви предварително.
ARES

Re: Въпрос относно езиковите тестове (недискутирана тема)

Мнение от ARES »

И двата езика мисля, че носят еднакви точки.

Има писано достатъчно много,просто се порови във форума!
УСПЕХ! ;)
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

yoman написа: двата езика мисля, че носят еднакви точки.
Изображение
Та, какво викаш за броя на токите, че били еднакви......
Виждам, че си на Ти с английския:
> http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/quebec/index.asp"
> http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html"
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

yoman написа:Въпросът ми е задължително ли е да кандидаствам и за двата езикови теста при положение, че Френският ми не е на ниво, но пък Квебек е Френско-говоряща? Знам, че звучи нагло, че кандидаствам за Квебек пък не знам езика.
Ти не кандидатстваш за езикови тестове, а за имиграция. На теб как ти се струва - без френски какво ще се случи - аз си мисля, че ще те насочат към федералната процедура - там е с английски. Освен ако не събираш достатъчно точки без адаптивност (63 и повече), че да не могат да те резнат.
yoman написа:От друга страна системата (първоначалният тест) не прави разграничение, че френският е задължителен, а Англйският не от голямо значение. И двата езика мисля, че носят еднакви точки.
Системата прави разграничение. Системата е точкова - т.е. при събиране на съответния брой точки (без значение от кое колко), теста ти казва, че най-вероятно ставаш и можеш да се пробваш, но не ти гарантира на 100 %, че ще минеш. Компютъра те оценява по това, което ти си написал, а дали то е така - във Виена могат да се получат едни други точки, когато те оцени служител.
yoman написа:(Не искам да се пробвам за федерална част, тъй като процедурата е по-тромава и професията ми е в списъка, но не се приемат повече кандидатури).
Тук можем да поспорим - тая също е много тромава в момента. Аз чаках 1 година до интервю и се очертава още толкова да виза.
Последно промяна от emili_vn на Сря Май 18, 2011 1:58 pm, променено общо 2 пъти.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

:D
Manchester United Football Club
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

:rofl:
Новите прииждат насам: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 36&t=41741"
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"