„Наложителната” смяна на свещеник Димитър
Re: „Наложителната” смяна на свещеник Димитър
Edit:
поста е невалиден вече.
поста е невалиден вече.
Последно промяна от Pointzero на Вто Май 17, 2011 9:28 pm, променено общо 1 път.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
- ablood
- Обратна връзка:
И да го приемем като "факт", а?Pointzero написа:и пак, ако има някой, който не се интересува само от форумния спор, нека прочете това:
http://www.stivanrilsky.org/"

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- Bistra
- Напуснал форума
Я, изплюйте сега камъчето и кажете на кой от настоятелите бизнеса му е закъсал за пари?
Да подпишем сега една петиция и да почнем да ви събираме средства да ви подпомагаме.
Щото попа всички го обичат, докато аз познавам хора, които си скубят косите с невърнати заеми. Да няма пак "самоубийства"?
Едно трябва да е ясно на миряните като гласуват, дали това настоятелство да си продължи работата: Парите взети назаем от банка за бизнес трябва да се връщат, Дами и Господа, докато тези от българската "общност" - Не!
Помислете си дали не е добре да почнем "на чисто"! Така и така загубихме попа. Нямаме нужда от това "заслужило" настоятелство!

Да подпишем сега една петиция и да почнем да ви събираме средства да ви подпомагаме.

Щото попа всички го обичат, докато аз познавам хора, които си скубят косите с невърнати заеми. Да няма пак "самоубийства"?

Помислете си дали не е добре да почнем "на чисто"! Така и така загубихме попа. Нямаме нужда от това "заслужило" настоятелство!

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

- Bistra
- Напуснал форума
Сериозно? Язък, че някои от вас са в строителния бизнес! Ама, то това обяснява защо не ви върви в тоя бизнес.Pointzero написа: Скъпа Бистра, според КАНАДСКИТЕ закони в сила today никой не може да "преустройва" или разрушава църква.
Ако сте малко поне запозната с историята на Канада и revolution tranquille ще вденете за какво Ви 'приказвам'.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Изглежда много вероятно да стане скоро и факт. Дано трите нови кандидата бъдат предварително наясно какво се очаква от тях за да не се окажат и те постфактум в ситуацията на отец Димитър след години. Направо да им искат представен подробен план за действие как ще изкарат българските монреалци под строй всяка неделя и право в църквата. Или ще е достатъчно само да ги принудят да си платят за членове за да не им досаждат повече.
- angelheart
Ееей, аман от филантропия! Църквата ни цъфнала и вързала, че и бизнеса на настоятелството ли да вдигаме на крака, ей така, рано сутринта за отскок?Bistra написа:Я, изплюйте сега камъчето и кажете на кой от настоятелите бизнеса му е закъсал за пари?![]()
Да подпишем сега една петиция и да почнем да ви събираме средства да ви подпомагаме.![]()

Всъщност, така и не стана ясно защо толкова рано свикнахте с мисълта, че сме "загубили попа"? Обявеното негово решение до този момент все още не е прието, а и не трябва да се отхвърля възможността ситуацията да се промени... С избор на ново настоятелство, напримерBistra написа: Помислете си дали не е добре да почнем "на чисто"! Така и така загубихме попа. Нямаме нужда от това "заслужило" настоятелство!

Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
В статията на в.Форум прочетох:
".....По телефона му зададох няколко въпроса сред които; вярно ли е че е заплашил църковното настоятелство че е в състояние да събере 50-на човека и да ги изгони? Отговор: не никога не съм казвал пред настоятелството такова нещо в прав текст, възможно е да съм го споменал в частен разговор и те да са го възприели като заплаха.
Двама църковни настоятели лично ми потвърдиха, че такова нещо е казано пред всички настоятели и са готови да потвърдят това, когато и където се наложи. Лично аз съм склонен да вярвам на двама души повече отколкото на един.
В същия дух, няколко наблюдения; на 21 февруари четирима настоятели направиха опит да обяснят позицията си пред събрали се българи. Сред българите седеше смирено Димитър Шумов и отвреме-навреме се кръстеше. Кръстенето не му попречи да се изправи, за да отговори на отправен към него въпрос свързан със срещата му с настоятелството в началото на февруари. Не знам, не помня какво съм казал, бях много смазан, заяви Димитър Шумов.
Позволете ни да се съмнявам в неговото изявление. По стечение на обстоятелствата на в-к Форум бе предоставен документ който недвустмислено показва че Димитър Шумов изобщо не е бил смазан на въпросното събрание, а здраво е бранил жизненото си поприще. .
И последно, в този порядък; църквата, казват, бил храм божи. Как така стана, че на 21 февруари, на гореспоменатата среща между членове на настоятелството и присъствуващите, нито за миг свещенникът не се изправи, за да помоли за малко благоприличие в Дома Господен? Просто така, за очи....."
Ето и това прочетох: Thesaint:Днес 15.05.2011г. беше последната отслужена литургия на отец Димитър Шумов. След литургията беше съобщено лично от отеца, че това му е последната литургия.
".....По телефона му зададох няколко въпроса сред които; вярно ли е че е заплашил църковното настоятелство че е в състояние да събере 50-на човека и да ги изгони? Отговор: не никога не съм казвал пред настоятелството такова нещо в прав текст, възможно е да съм го споменал в частен разговор и те да са го възприели като заплаха.
Двама църковни настоятели лично ми потвърдиха, че такова нещо е казано пред всички настоятели и са готови да потвърдят това, когато и където се наложи. Лично аз съм склонен да вярвам на двама души повече отколкото на един.
В същия дух, няколко наблюдения; на 21 февруари четирима настоятели направиха опит да обяснят позицията си пред събрали се българи. Сред българите седеше смирено Димитър Шумов и отвреме-навреме се кръстеше. Кръстенето не му попречи да се изправи, за да отговори на отправен към него въпрос свързан със срещата му с настоятелството в началото на февруари. Не знам, не помня какво съм казал, бях много смазан, заяви Димитър Шумов.
Позволете ни да се съмнявам в неговото изявление. По стечение на обстоятелствата на в-к Форум бе предоставен документ който недвустмислено показва че Димитър Шумов изобщо не е бил смазан на въпросното събрание, а здраво е бранил жизненото си поприще. .
И последно, в този порядък; църквата, казват, бил храм божи. Как така стана, че на 21 февруари, на гореспоменатата среща между членове на настоятелството и присъствуващите, нито за миг свещенникът не се изправи, за да помоли за малко благоприличие в Дома Господен? Просто така, за очи....."
Ето и това прочетох: Thesaint:Днес 15.05.2011г. беше последната отслужена литургия на отец Димитър Шумов. След литургията беше съобщено лично от отеца, че това му е последната литургия.
Манипулацията е толкова прозрачна... и както Pointzero написа 1:0 за отец Димитър,бих добавил- 2:0 за него.Diman написа:Отеца още не е подал писменно и официално оставката си пред църковното настоятелство, а то вече съобщи тази оставка и съотвeтно отложи събранието.
- angelheart
И какво от казаното от ТЕБЕ си струва да бъде чак ТОЛКОВА подчертано? Не си позволявай да се натрапваш с единия си... уголемен шрифт!genadi написа:...
- Bistra
- Напуснал форума
Кой е свикнал, Ангелче? Ако, ме четеш много внимателно от началото ще разбереш, че всъщност и за миг не съм спряла да го подкрепям. Или иронията няма място в случая?angelheart написа:Всъщност, така и не стана ясно защо толкова рано свикнахте с мисълта, че сме "загубили попа"? Обявеното негово решение до този момент все още не е прието, а и не трябва да се отхвърля възможността ситуацията да се промени... С избор на ново настоятелство, например

- angelheart
Бъди сигурна че не го правя! Нищо лично, само дето иронията натяга в повече около тази тема напоследък. Може пък да сме малко по-конструктивни в подкрепата си за отчето, какво ще кажеш?Bistra написа: Кой е свикнал, Ангелче? Ако, ме четеш много внимателно от началото ще разбереш, че всъщност и за миг не съм спряла да го подкрепям. Или иронията няма място в случая?

- Bistra
- Напуснал форума
Конструктивен във Форум не можеш да бъдеш (личен опит)
Самата идея да го подкрепяме по този начин не беше добра!
Защото не можеш да забраниш на тоя и оня да си пишат неща.( нали така беше?!)
Къде верни, къде неверни?! Само, че ако погледнем милата си Родина, ще забележим с "умиление", че хората се хващат по-скоро за неверните, стига да има скандал и зрелища. Та моето скромно мнение е, че не му помагаме по тоя начин, нито на него, нито на църквата!

Самата идея да го подкрепяме по този начин не беше добра!
Защото не можеш да забраниш на тоя и оня да си пишат неща.( нали така беше?!)

Къде верни, къде неверни?! Само, че ако погледнем милата си Родина, ще забележим с "умиление", че хората се хващат по-скоро за неверните, стига да има скандал и зрелища. Та моето скромно мнение е, че не му помагаме по тоя начин, нито на него, нито на църквата!

- bgmontreal
- Обратна връзка:
То няма информация, а само въпроси. И ЕДИН ФАКТ - ЦЪРКВАТА ОЩЕ НЯМА НОТАРИАЛЕН АКТ ЗА ПОКУПКА!Pointzero написа:
Мнението на 'bgmontreal' няма да обсъждам, поради невярно цитираната информация + лична заинтересованост.
Какво да обсъждаш, като няма какво да се обсъжда!
ПЪЛНА МЪГЛА.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Само за инфо към нулевата точка:Не знам за законите в Канада но знам една църквица където си е събориха като пичове и теренчето чака строителчетата на кондото. За по голяма яснота църквицата ( горката ) беше гръцка православна. 

Ако искаш приятел вземи си куче!
- Bistra
- Напуснал форума

P.S.Харесва ми подписа ти, Мистър!

Тази църква как се казва всъщност, има ли си патрон или просто "българската църква"?
Вземете я кръстете, може да помогне
.
Вземете я кръстете, може да помогне

Циганите - на Сатурн !