Аз основните неща ги научих вече по отношение на история и география, но ми харесва това, че за момента не ми се налага да надграждам знанията си по тези въпросиJoya написа:О да определено, и не уча история и география на Квебек![]()

Аз основните неща ги научих вече по отношение на история и география, но ми харесва това, че за момента не ми се налага да надграждам знанията си по тези въпросиJoya написа:О да определено, и не уча история и география на Квебек![]()
Аз пък мисля, че трудната част тепърва ви предстои. Надявам се никой от вас не се заблуждава, че процедурата по имиграция приключва с получаването на визата. Истинската част на процедурата ви започва, когато стъпнете на канадска земя. И като вече пребиваващ в Квебек от 1 месец и 1 денemili_vn написа:Именно - трудната част е зад нас, сега сме в дразнещата![]()
Не съвсем вярно твърдение. На много места отвъдморска диплома откровено не се признава, а на цял букет се гледа с недоумение.emili_vn написа:Номера е да имаш компот от дипломи и квато ти трябва за съответната позиция - такава да вадиш![]()
![]()
![]()
И това не уцелва на мишената центъра. Стажът обикновено бива оценяван като "местен" и "друг", и този вторият в много случаи е безполезен за доказване на практически умения, докато местният такъв е от решаващо значение при търсенето на работа. Сега в уравнението: "Местен младеж, току-що завършил местен колеж, със стаж от месец-два в местна компания зад гърба и имигрант с университетска диплома от незнайно къде, с N години стаж също незнайно къде" нека да поставим къде знак за равенство или неравенство... И с това да си отговорим на въпроса: "Защо аджеба хора на по 30 и кусур години отиват да завършат отново колеж(университет) в тая дива провинция(държава)?"emili_vn написа:Със средно, колеж и магистратура - мисля, че няма да има човек грижи да си подаде съответния стаж и диплома за съответната длъжност
От къде разбра, че това е твърдение???angelheart написа:Не съвсем вярно твърдение. На много места отвъдморска диплома откровено не се признава, а на цял букет се гледа с недоумение.emili_vn написа:Номера е да имаш компот от дипломи и квато ти трябва за съответната позиция - такава да вадиш![]()
![]()
![]()
И тук не съм целила център или твърдяла нещо - на всички (или поне на повечето от нас, на които ни предстои да заминем) ни е кристално ясно, че нашенските дипломи или съчетанието от тях, наречено "компот" няма да са ни особено от полза там. Аз лично съм в дилема какво точно искам да уча там (на 30 и кусур години съм, ама по-близо до 40angelheart написа:И това не уцелва на мишената центъра. Стажът обикновено бива оценяван като "местен" и "друг", и този вторият в много случаи е безполезен за доказване на практически умения, докато местният такъв е от решаващо значение при търсенето на работа. Сега в уравнението: "Местен младеж, току-що завършил местен колеж, със стаж от месец-два в местна компания зад гърба и имигрант с университетска диплома от незнайно къде, с N години стаж също незнайно къде" нека да поставим къде знак за равенство или неравенство... И с това да си отговорим на въпроса: "Защо аджеба хора на по 30 и кусур години отиват да завършат отново колеж(университет) в тая дива провинция(държава)?"emili_vn написа:Със средно, колеж и магистратура - мисля, че няма да има човек грижи да си подаде съответния стаж и диплома за съответната длъжност
Нямам представа. Опита и наблюденията ми се простират само върху дипломите, които сме си "пренесли" с нас от Българияmufc написа:angelheart,
а Как се гледа на емигрант със Американско и Британско висше образование? Пак ли като на външни дипломи?
Питах , защото на интервюто си говорехме с Мадам и тя ми каза, че до два месеца ще съм си намерил работа поради факта , че образователните системи на Великобритания и Америка са добре познати там и до голяма степен се припокриват.AVB написа:В Квебек май се гледа по абсолютно същия начин както и на другите, ако дипломата е от Франция или Белгия вече нещата седят по-различно. И наистина вземете добре поразгледайте за вашите професии какво се изисква тук, за да няма напразно лутане и чудене, защо при такъв завиден опит и толков дипломи никой не ви се обажда за интервю