Здравейте,
Не намерих във форума нито ред за процедурата, която позволява емиграция като "self‑employed person". Това което ме интересува най-вече е какви са processing times за тази процедура в посолството, което отговаря за България. Няма официална статистика никъде и искам да разбера от някой с опит колко време му е отнело. Интересувам се от тази процедура защото се колебая между нея и обикновената федерална. Всякаква странична информация за кандидатстването като "self‑employed person" ще ми бъде полезна. Официалната вече я изчетох.
Някой има ли опит с процедурата за self‑employed persons?
Re: Някой има ли опит с процедурата за self‑employed persons
Ако не се лъжа, можеш да провериш сроковете за обработка на документите на долният линкS_S написа:Здравейте,
Не намерих във форума нито ред за процедурата, която позволява емиграция като "self‑employed person". Това което ме интересува най-вече е какви са processing times за тази процедура в посолството, което отговаря за България. Няма официална статистика никъде и искам да разбера от някой с опит колко време му е отнело. Интересувам се от тази процедура защото се колебая между нея и обикновената федерална. Всякаква странична информация за кандидатстването като "self‑employed person" ще ми бъде полезна. Официалната вече я изчетох.
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... asp#europe"
Сигурен ли си обаче че можеш да покриеш изискванията по процедурата за "self‑employed person" - от това което прочетох в официалният сайт излиза че процедурата е за хора с доста специфична дейност.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Да, проверих на този линк преди да пусна темата, но има данни за много малко посолства и нашето не е сред тях. При малкото посолства, за които има цифри времето варира в много големи граници между 81 и 21 месеца. А относно изискванията по процедурата, практикувам професия, която я има в списъка им. Имам и доста стаж по същата професия последните пет години, както и магистърска степен, пак за същата професия. Мога да докажа документално и някакви специални постижения, но в крайна сметка нищо не може да бъде сигурно, разбира се. Всичко зависи от субективната преценка на агента, който ще преглежда документите.
Предполагам че липсата на данни се дължи на това че няма кандидати по тази процедура.S_S написа:Да, проверих на този линк преди да пусна темата, но има данни за много малко посолства и нашето не е сред тях. При малкото посолства, за които има цифри времето варира в много големи граници между 81 и 21 месеца. А относно изискванията по процедурата, практикувам професия, която я има в списъка им. Имам и доста стаж по същата професия последните пет години, както и магистърска степен, пак за същата професия. Мога да докажа документално и някакви специални постижения, но в крайна сметка нищо не може да бъде сигурно, разбира се. Всичко зависи от субективната преценка на агента, който ще преглежда документите.
Be yourself - no one else is more qualified.