Първо, не се правя на експерт - не е нужно да си такъв (т.е. завършил английската с пълно 6

Само защото някой знае как трябва нещата да стоят на теория, не го прави по-голям експерт. Болшинството руснаци не знаят даден предлог от кой падеж е, но не им пречи да си говорят руски перфектно. Така както един бездомен северно-американец, който може и в у-ще да не е стъпвал и да не знае да пише, ще има по-добро американско произношение от мен, теб и Евгения взети заедно.
За последен път казвам, тези неща ги пиша за хората които искат да си подобрят произношението по-бързо, защото в Б-я са им втълпявали дивотии цял живот, а при търсене на определени работи това е от голямо значение. Всеки може да прецени за себе си дали да слуша мен или някой, който има самочувствието да твърди, че само след 4 години в Канада говори без акцент (при положение, че в същото време си признава, че „æ”-то го докарва по към „е”).
Не е необходимо да си логопед, за да знаеш как се оформя през първите години твърдото небце и какво отношение има то, в тандем с езика, към изговаряне на звуците.
Всеки живял в английско говоряща държава поне 5 години знае много добре, че емигрирал ли си след детство, е не възможно да нямаш акцент, който при някои хора е по-голям, при друго по-малък. През всичките си 20-тина години живот в англ. говорящи д-жави, аз лично съм срещнал само един българин, който най-много се доближава до понятието „почти без акцент” – това е Емил Кошлуков. Също така всеки живял в чужбина знае, че ако си напуснал родината като възрастен, ако ще и 40 години да не си се връщал, никога не би говорил собствения си език с акцент. Който го прави, то е простотия и пренасация.
I’m done.