Stephen Harper has sealed his place in the history books, winning a Conservative majority to ensure four uninterrupted years of power and a seat in the Tory pantheon
Мдам, някой трябва да преведе тази чудесна българска поговорка на другаря Майкъл Игнатиефф: "Който копае гроб другиму, сам пада в него".
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
martatabs написа:Това по-какъв начин ще се отрази, като цяло на живота в Канада, в частност и Квебек? Интересно ми е.
Политиката си остава същата като досега - с основен акцент върху икономиката. Просто разликата вече е, че разни смешници няма да могат да си правят гаргара в парламента, бламирайки правителството и предизвиквайки предсрочни избори заради собствения им кеф.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
martatabs написа:Това по-какъв начин ще се отрази, като цяло на живота в Канада, в частност и Квебек? Интересно ми е.
Правителството ще може да се концентрира върху важни неща, вместо избори през 2 години. Живота в Квебек ще е интересен за членовете на високи позиции на Блок Кебекуа, които бяха наказани брутално от избирателите в провинцията (исторически прецедент). Отражението върху живота - традиционна политика на консерваторите е минимално или никакво финансиране на феминстки, гей организации, организации за спасяване на кафяво-зеленикавите африкански мравояди, организации за промотирането на абстрактно-диференциално изкуство на младите художници-експресионисти от град Накучигъз-Сенамира в Онтарио и т.н. Схващаш картинката.
miteto написа:Правителството ще може да се концентрира върху важни неща...
Като да начеше крастата на оръжейните лобита за законна продажба на огнестрелно оръжие, а може и да поувеличи още квотата за лов на тюлени, а? Не е толкоз трудно да "схванеш картинката".
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
miteto написа: ... минимално или никакво финансиране на феминстки ...
Не е смешно никак че ги слагаш в този кюп, защото не е маловажно като мравоядите. Това значи никакво финансиране за семейно планиране и декриминализиране на абортите, в Канада кой знае какво значение няма, колкото повече цигани - толкова по-добре, но Африка също е оставена на самотек години наред заради църковното лоби. Не са виновни африканците, а квакерите в правителствата на Г8. Всичко друго добре, но тази тема ме вбесява, хич не е умна тази политика .
Не знам защо, но според мен семейното планиране в Африка не трябва да е главен кандидат за финансиране от канадското правителство, та затова ги поставих в този кюп. Да се грижат за тях англичаните и французите, дето 50-80 години са ги изстисквали като колонии.
Декриминализиране на абортите - в Канада са абсолютно законни, достъпни и безплатни, за какво въобще говориш? Аз не искам моите данъци да плащат заплата на отбор лузъри, които единствения начин да си намерят препитание е да "работят" в такива паразитни организацийки (с главна дейност - усвояване на пари и минимално количество реална работа). Който все пак държи - моля, да прави дарения, нама проблем даже са такс-дедактибъл.
Аз пък смятам, че е много умна. За какъв дявол моите долари като данъкоплатец ще отиват за финансиране на развиващи се държави. Айде сиктир! Да се множат и мрaт -тя природата си знае работата!Сега остава да се ограничи малко бюрокрацията и всичко ще е ОК.Аз бих желала да се ограничи доста и комунизма в Кебек, ама това все още са мечти за съжаление.
Казвах ли ви, че сепаратизма си е отишъл...Вие не вярвахте. След като поне 80 % от кебекуатата с които съм говорила декларират, че при отцепване на Кебек емигрират в останалата част на Канада, смятам го за много показателно.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Те парите пак отиват, и то много повече отколкото би било нужно за контрацептиви и сейф клиники, но този път за храна, медикаменти и спасяване от дизастъри на вече размножилото се до безобразие население ...
anxeli написа:Те парите пак отиват, и то много повече отколкото би било нужно за контрацептиви и сейф клиники, но този път за храна, медикаменти и спасяване от дизастъри на вече размножилото се до безобразие население ...
Ами аз не съм забелявал по време на либералното правителство да са спряли помощите при дизастъри, така че парите си вървят и по двата параграфа (и организацийки и помощи при бедствия), просто организацийките само цоцат и дават работа на търтеи които не искат да намерят истинска такава. Хората, които наистина искат да помагат го правят доброволно, а ако някой направи дарение, още по-добре - пример Doctors Without Borders.
Вече казах - Франция и Англия са ги смукали като вампири 50 години, да се отчитат подобаващо, ние тук ще се грижим за индианците, които сме нахендрили в миналото.
Anxeli, ти маймуна носеща презерватив виждала ли си?
От дизастъри спасяват всички пострадали независимо откъде са. А, ранъ им подхвърлят за да не си напускат клетката и да идват при нас. Oръжията са за същата цел - BTW. Знам, че не звучи хуманно, ама: "c'est la vie"!Още дрyгарите въртяха търговия с оръжия в Африка.Като има пазар - що пък не?
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Bistra, цялото ти изказване звучи доста нехуманно "Маймуните" нямат вина, че са се родили там, ама дебелите английски лордове и тънките френски гейове-аристократи, които са изсмукали стотици милиарди от този континент - те вече имат голяма "заслуга". Аз просто не искам да се плаща данък-вина в случаи, където канадското общество няма и никога не е имало вина.
Ох уморих се вече с вас , маймуни, лордове ...
Факта е че са много, сега, на ръцете на всички, които са се хванали на хорото ООН, Г8, Г12, Г-амнайсе и каквото там. Не можем да кажем - ааа без нас, даже Харпър не може. А можеше да са ПО-МАЛКО. Кабиш ?
За хорото май си права, че не може да се пуснем и аз "капиш", ама ти не "капиш" че има значение как и на кого ще се дават тези пари. Дали ще отиват директно за помощи на нуждаещи се в Африка или ще дават емплоймънт на готованци в Канада Също както е факт че въобще не всички феминистки организации се занимават със семейно планиране в Африка, така че не виждам какво въобще дъвчем една страница по този въпрос. Кво излезе - ако няма финансиране за няколко изперкали лезбийки в Канада и африканците вече се размножиха и заляха света - айде бе