Налага ми се да отсъствам, заради малката. Не съм я водила на доктор, защото е ясно, че не е сериозно положението й, но ще вземе 3-4 дни до оправянето й. За късмет има празници,които наближават и това ще помогне. Работя на непълно раб. време, обадих се да предупредя за отсъствието и ми казаха, че имам право на 3 дни/годишно по болест без бележка от доктор. Но как става с документи, издадени от доктор. Когато съм искала такава бележка, винаги е писало, че съм завела дъщеря ми... на въпросната дата при лекаря, но не са отбелязвали примерно, че ще се наложи да я гледам 3 дни и да остана вкъщи. Не ми пука, че ще бъда в неплатен отпуск, ако се налага, но имам нужда от въпросните дни и ако това се налага няколко пъти годишно, как се приема от работодателите по принцип? Въпросът ми е как се справяте в тези ситуации и има ли нещо подобно изобщо на "болничните" в България? Въобще съществуват ли такива документи, показващи нужда за гледане на дете при болест? Ясно ми е, че при различните работодатели ще бъде различно, но все пак искам да имам поне малко яснота. Обадих се вече в Assurance - emploi и те ми казаха, че зависело от работодателя