Имиграция от Сащ към Канада!!!

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Immigranta

Имиграция от Сащ към Канада!!!

Мнение от Immigranta »

Здравейте,

Това е моя първи коментар/въпрос в този много интересен и пълен с информация форум!

Малко инфо за мен:
Аз съм от 5 години в Щатите като студент и скоро(Декември ) сте завръшвам Бакалаварска степен! Но все осте нямам зелена карта а и както са нещата би било доста трудно да се сдобия освен ако не спечеля 8) една. Времето сте покаже..
От един месец събирам информация как мога да имигрирам от Бостон до Торонто или Ванкувър. В процес съм на изчакване за background check от тукашните служби така и от Българските...
След около месец сам на изпита по Английски.

Со фар со гоод :) Тук имам някоко въпроса към Вас:
1) Тък като Аз сте завърша Декември( Моята Жена завършва догодина Април) се чудих как да постъпя за да мога да взема повече точки. Аз определено мога да взема документ който бе показал кога завършваме но не сам сигурен дали може така?

2) Аз имам опит между 3 и 4 години като Маниджър на Valet Serivce към Ресорант. Дали това би било признато към тази Професия: 0631 Restaurant and Food Service Managers (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp" )?

3)Можете ли да ми кажете телефонен номер/ е- маил където мога да получа допълнителна информация от страна на Канадски преставител?

4)Бихтели препоръчали адвокат в моя случай(не че имам излишни пари да харча по адвокати но ако трябва) или бих се справил особено след като мога да получа информация от първа ръка от опитни мембъри тук :D

Благодаря предварително!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Имиграция от Сащ към Канада!!!

Мнение от hadministratora »

Immigranta написа:1) Тък като Аз сте завърша Декември( Моята Жена завършва догодина Април) се чудих как да постъпя за да мога да взема повече точки. Аз определено мога да взема документ който бе показал кога завършваме но не сам сигурен дали може така?
Не съм сигурен дали ти разбирам въпроса. Ако питаш дали може да кандидатстваш сега (т.е. преди да си завършил), но да получиш точки все ено вече си завършил - няма да стане. Брои се образователната степен, която си завършил и можеш да докажеш с доумент. Трябва да е в минало време :)
Immigranta написа:2) Аз имам опит между 3 и 4 години като Маниджър на Valet Serivce към Ресорант. Дали това би било признато към тази Професия: 0631 Restaurant and Food Service Managers?
Ето ти описанието на професията: http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC ... val65=0631" . Чети и сравнявай с това, което си правил.
Immigranta написа:3)Можете ли да ми кажете телефонен номер/ е- маил където мога да получа допълнителна информация от страна на Канадски преставител?
Ако искаш опитай на телефона от тази страница http://www.cic.gc.ca/english/contacts/index.asp" . Там, обаче, пише че е само ако си в Канада.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Immigranta написа: 1) Тък като Аз сте завърша Декември( Моята Жена завършва догодина Април) се чудих как да постъпя за да мога да взема повече точки. Аз определено мога да взема документ който бе показал кога завършваме но не сам сигурен дали може така?
Ако не искаш да се връщаш в БГ, не я чакай, а кандидатствай сега. Проверих набързо чрез теста, че точките би трябвало да ти стигнат, ако само ти си завършил и си с отлични оценки на английския, което няма да ти е трудно, тъй като трябва да държиш General IELTS (не академичния!), който за човек живял последните 4 години в САЩ ще е като изпит за деца, предполагам. Провери си и сам, да не съм объркала нещо - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp"
Така ще останеш с нея до Април догодина в САЩ, тя така или иначе процедурата ще ти отнеме между 6 месеца и година...Мои приятели така живяха в САЩ цели 4 години - жената учеше, а мъжа си бачкаше - той беше останал от бригадите и си имаше SSN и нямаше проблем. НО има уловка - трябва да ти е истинска жена - да сте женени имам предвид. :lol:
Immigranta написа: 2) Аз имам опит между 3 и 4 години като Маниджър на Valet Serivce към Ресорант. Дали това би било признато към тази Професия: 0631 Restaurant and Food Service Managers (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp" )?
На мен ми звучи ок, но наистина виж изискванията. Изискванията обикновено са доста общи, така че се съмнявам да имаш проблем с професията
Immigranta написа: 4)Бихтели препоръчали адвокат в моя случай(не че имам излишни пари да харча по адвокати но ако трябва) или бих се справил особено след като мога да получа информация от първа ръка от опитни мембъри тук :D
Аз не бих си взема адвокат - случаят ти е съвсем нормален и спокойто ще се справиш и сам, прочитайки официалния сайт и всичката документация.

Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
smt

Мнение от smt »

Leda78 написа:
Immigranta написа: 2) Аз имам опит между 3 и 4 години като Маниджър на Valet Serivce към Ресорант. Дали това би било признато към тази Професия: 0631 Restaurant and Food Service Managers (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp" )?
На мен ми звучи ок, но наистина виж изискванията. Изискванията обикновено са доста общи, така че се съмнявам да имаш проблем с професията
Нещата не трябва само да звучат добре! Да разгледа добре задълженията и да ги поприпише, но разбира се текста да звучи малко по-различен все пак. Ако, има кой да подпише документа ти в ресторанта си готов! :y:
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Immigranta

Мнение от Immigranta »

smt написа:
Leda78 написа:
Нещата не трябва само да звучат добре! Да разгледа добре задълженията и да ги поприпише, но разбира се текста да звучи малко по-различен все пак. Ако, има кой да подпише документа ти в ресторанта си готов! :y:
Здравейте отново,

След като разгледах задълженията по професия 0631 И които аз извърШамв уставявам Че не съвпадат :( а съвпадат по съвсем разлиЧна професия не вклуЧена в списъка... Доста ми стана неприятно ако трябва да съм Честен.

Така като гледам един от варианти ми е да взема официално писмо от работодател за които работех като главен сервер/мениджер... Разбира се писмото сте отговаря на Канадските изисквания със фирмения знак но за съжаление работех на Черно И нямах истински договор т.е. Освен договор сте ми е трудни да покажа други допълнителни документи ако искани!
Какво мислете по този въпрос драги сънародници?

Благодаря предварително отново!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Immigranta написа:Какво мислете по този въпрос драги сънародници?
Ми какво да мислим - същото каквото и ти. В инструкциите е ясно написано какво и що. Ти явно добре си разбрал, но ти се иска някой да каже нещо по-различно.
Не ми се вярва.....
Immigranta

Мнение от Immigranta »

hadministratora написа:
Immigranta написа:Какво мислете по този въпрос драги сънародници?
Ми какво да мислим - същото каквото и ти. В инструкциите е ясно написано какво и що. Ти явно добре си разбрал, но ти се иска някой да каже нещо по-различно.
Не ми се вярва.....

Не звучи окуражително... Надявах се че поне имам 50/50 шанс... :lol:

Тъй като четох из форума, че не се изисва допълнитени документи ( пей чекс, тук в Щатите няма трудова книжка само по Сошъл може да се разбере колко си работил и кате ако не се лъжа и осте какжво може незнам)затова ми мина през главата. До колкото разбирам само когато Канадскоте Служби се осъмнат тогава искат тези екстра справки или НЕ е така?

Редактирано от модератор!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Immigranta написа:До колкото разбирам само когато Канадскоте Служби се осъмнат тогава искат тези екстра справки или НЕ е така?
Искат документи подкрепящи това което си попълнил по формулярите. Ако ако нещо не е много убедително задават въпроси или искат още документи :)
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

С риск да ме изтрият.
Но какво аз мисля по-въпроса.
В САЩ ще те изхвърлят като мръсно куче излезнеш ли без статут както ще стане ако не си намериш работа след като завършиш.

Не малко хора дори живеещи при нашите в Канада познавам,
дето са избягали от Щатите и са минали в Канада(както се досещаш не много легално) и желаещи да останат в страната.
Доколкото разбрах - сега си чакат съдебното решение процеса или каквото там.
Но лично моето ми мнение - една страна дето е по-голяма от Щатите
но с население 10-15пъти по-малко от нея сравнима с Румъния и Полша
няма да откаже да даде статут на млад 22-25годишен образован човек с бъдеще пред него.

Хайде и дано се похвалиш от Канада :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:Но лично моето ми мнение - една страна дето е по-голяма от Щатите
но с население 10-15пъти по-малко от нея сравнима с Румъния и Полша
няма да откаже да даде статут на млад 22-25годишен образован човек с бъдеще пред него.
Моето лично мнение е, че твоето лично мнение е грешно. Ако влезе нелегално, това че е млад, образован и с бъдеще пред него няма да му помогне особено. Щом е влязъл нелегално единственият начин да получи статут е да го признаят за бежанец (refugee status). Както се сещаш "млад, образован" не помага много. Трябва да има "преследван, риск за живота, идва от страна в състояние на война" и т.н.
Ако пък иска да получи "пърманънт резидънт" ще трябва да напусне Канада и да кандидатства по каналния ред, но кандидатурата ще бъде леко "замърсена" от нелегалното влизане.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Незнам струва, ми се че канадците никого няма да върнат - в Торонто може би да - ама някъде на север из прериите или Квебек - и къщи ще им дават само да иска някой да живее там. :inlove:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Californian написа:Незнам струва, ми се че канадците никого няма да върнат - в Торонто може би да - ама някъде на север из прериите или Квебек - и къщи ще им дават само да иска някой да живее там. :inlove:
Това са абсолютни измислици и не е вярно ама хич.
Immigranta

Мнение от Immigranta »

Няма смисъл да сам нелеган. То ако е така по-добре да си стоя тук... Поне е по топло :D :D
И тук ми е омръзнало като студент да имам асдки много рестрикции...неможе това неможе онова!
Имам желание просто да и се установим с мовта жена с право на работа И всиЧко друго за нормален живот .
ПродълЖавам пътя който сме поели с жена ми И се надявам Че всиЧко сте се нареди И сте ни одобряват по skilled worker!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Californian написа:Незнам струва, ми се че канадците никого няма да върнат - в Торонто може би да - ама някъде на север из прериите или Квебек - и къщи ще им дават само да иска някой да живее там. :inlove:
Лъжеш се, познавах много хора, със работа и собствени къщи, дето ги естрадираха от Нюфаундленд по причина че не им мина делото. Само самолетни билети купуват, ако кажеш, че нямаш средства.
Embrace your climate change!
Публикувай отговор