Дълг към Топлофикация и имиграция
Дълг към Топлофикация и имиграция
Не знам как точно да формулирам проблема, затова ще го опиша с надеждата да получа съвет...
Мъжа ми е собственик на апартамента, в който живеят родителите му. Апартамента му е прехвърлен от дядо му, който е починал преди няколко години.
Така, сега разбираме или поне аз разбирам наскоро, че има натрупани няколко хиляди сметки към топлофикация и е пратено известие, че ако не се плати в някакъв срок, дължимото ще се търси по съдебен път. Което не трябва да се случва изобщо, защото Канада ще остане завинаги само в мечтите ни... Не сме минали интервю, но сме пуснали документите вече.
Въпросът ми е, сметките идват на името на дядото (той все още е титуляр), но собственик на апартамента е мъжа ми, ако не дай си Боже не успеем да съберем някаква сума - кой ще съдят?
Мъжа ми е собственик на апартамента, в който живеят родителите му. Апартамента му е прехвърлен от дядо му, който е починал преди няколко години.
Така, сега разбираме или поне аз разбирам наскоро, че има натрупани няколко хиляди сметки към топлофикация и е пратено известие, че ако не се плати в някакъв срок, дължимото ще се търси по съдебен път. Което не трябва да се случва изобщо, защото Канада ще остане завинаги само в мечтите ни... Не сме минали интервю, но сме пуснали документите вече.
Въпросът ми е, сметките идват на името на дядото (той все още е титуляр), но собственик на апартамента е мъжа ми, ако не дай си Боже не успеем да съберем някаква сума - кой ще съдят?
Vouloir, c'est pouvoir!
Re: Дълг към Топлофикация и имиграция
Аз мисля, че най-точно ще ти отговори някой адвокат. Ние можем да правим само догадки.
Така че пробвай да получиш професионално мнение.
Така че пробвай да получиш професионално мнение.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Не виждам нищо в съдебната процедура по събиране на вземанията на топлофикация, което да може да попречи на плановете ви за имиграция. Процедурата по събирането трябва да почне, да се развие, да приключи, пък вие няма да стоите със скръстени ръце през всичкото това време... Паспорти за дължими суми вече не се взимат, можете да си пътувате където щете. Обърнете се наистина към адвокат, но за имиграцията не се притеснявайте.
Вероятно трябва да се свържем с адвокат. Така блокирах, че изобщо не се сетих.
Vouloir, c'est pouvoir!
- ablood
- Обратна връзка:
justine, Joya не се бъзикайте с хората! Да се били обърнели към адвокат!?!
Адвокатите определено не са евтини, и вместо да се губят време и пари по тях, хората трябва да се съсредоточат да изкарат пари за да си покрият процедурата по емиграция, дълговете и нещо за първите седмици в Канада.
Освен, ако си въобразявате, че адвокатът ще вземе 1'000 и ще намери начин да заличи няколкото хиляди.
Адвокатите определено не са евтини, и вместо да се губят време и пари по тях, хората трябва да се съсредоточат да изкарат пари за да си покрият процедурата по емиграция, дълговете и нещо за първите седмици в Канада.
Освен, ако си въобразявате, че адвокатът ще вземе 1'000 и ще намери начин да заличи няколкото хиляди.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Вие сте собственици на имота,наследявате както позитиви така и негативи.
Това че партидата се води на дядото не означава че Топл няма да си търси парите от вас.
Има и глоба за това че не е прехвърлена партидата в срок!
Това че партидата се води на дядото не означава че Топл няма да си търси парите от вас.
Има и глоба за това че не е прехвърлена партидата в срок!
Можеш да направиш консултация с адвокат за 40-50 лева.
А топлофикация в момента съди хората по бързата процедура. Съседа ми го осъдиха за няколко месеца, и сега се крие от съдия изпълнителя, не че има какво да му вземат, ама е въпрос на време да дойдат с полиция.
Не знам каква е процедурата като заминаваш, и дали ти дават свидетелство за съдимост, ако те съдят в момента. Затова написах за адвокат. Друг е въпроса, че ако дългът ти е над 5 години (или 3), май нямат право да те съдят.
Аз лично бих проверила при някой който е в час, не по форумите, за това и такъв беше съвета ми. Всеки сам си решава
А топлофикация в момента съди хората по бързата процедура. Съседа ми го осъдиха за няколко месеца, и сега се крие от съдия изпълнителя, не че има какво да му вземат, ама е въпрос на време да дойдат с полиция.
Не знам каква е процедурата като заминаваш, и дали ти дават свидетелство за съдимост, ако те съдят в момента. Затова написах за адвокат. Друг е въпроса, че ако дългът ти е над 5 години (или 3), май нямат право да те съдят.
Аз лично бих проверила при някой който е в час, не по форумите, за това и такъв беше съвета ми. Всеки сам си решава

"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
- jasmin_veni
cantare написа:Не знам как точно да формулирам проблема, затова ще го опиша с надеждата да получа съвет...
Тъкмо се връщам от такова дело, с още по-сложен казус от твоя.
Подкрепям съвета да търсиш адвокат, защото ние се обърнахме към такъв и сумата ни за плащане намаля на малко повече от половина. Трябва да се платят, няма как. Точно сутринта и аз си помислих, че Канада остава в мечтите ни, но ще подадем документи и ще търсим разбирателство с Топлофикация да плащаме разсрочено.
Може да ползвате и услугите на служ.защитник, но не е много ясно колко работа ще ви свърши, но пък ще ви излезе по-евтино от адвокат.
При нас - бяха завели дело за 5 годишен срок+лихви, без изобщо да се съобразят, че давностния срок, за който могат да ни съдят е 3 години. Чрез експертиза съдът постанови, че лихвите са изтекли по давност и че могат да ни изискат само сумите за 3те години от изискуемия период. Тоест - бяха завели дело за периода 2003г.-2008г. с лихвите. ВКС постанови преди месец, че за всички дела на Топлофикация изискуемата давност е 3 години. Тоест, периода за който ни осъдиха беше 2005-2008г. защото след това има платени суми.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно

Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Искам само почерпка ,даже не искам и 40-50 лева.cantare написа:Не знам как точно да формулирам проблема, затова ще го опиша с надеждата да получа съвет...

Личен опит.
Мен топлофикация ме осъдиха и платих сума Х. както и да е ,но това е така наречно гражданско дело.Няма нищо общо с криминално дело или незнам си какво друго дело.
В тоя случаи съдята отсъжда кое е прав между 2 граждански страни. Та от това няма НИКАКВИ последствия когато персона отиде да си вади свидетество за съдимост-то си е чисто .
Та аз си извадих свидетелство за съдимост след като ме осъдиха и всичко си беше ОК- пише Не осъждан.
Има само определени парагвафи и закони и т.н по които ако си съден и осъден-демек има окончателна влезла в сила присъда -та чак тогава пише че персоната е била осъждана.
Не съм адваокат ,но за моя радост имам приятели и познати такива та това е мнението на всички от тях а и както казах изпитано лично.
Мога само да кажа -мамка им мръсна на тия п***ли от Топлофикация......всъщност виновни са наще боклуци политици ,що закона е такъв че топлофикацията печели при таквоа дело. На практика персоната има право само да плаща ,що просто няма начин да се развали договор с топлофикаця.
Даже политиците пак са вкарали некакви изменения та топлофикация да може да продаде имота и да си пребере кинтите .
bp_de you made my day! Благодаря ти за разяснението. Почерпка, че и повече заслужаваш
Аз точно затова се притеснявах, че осъждан ще блесне на свидетелството му за съдимост, но като нямам кой да питам си мислех какви ли не сценарии. До съд дано не се стига.
А за топлофикация оставям без коментар - от тях спасение няма! Дето казва един познат или еднопосочен билет или централни софийски гробища...

Аз точно затова се притеснявах, че осъждан ще блесне на свидетелството му за съдимост, но като нямам кой да питам си мислех какви ли не сценарии. До съд дано не се стига.
А за топлофикация оставям без коментар - от тях спасение няма! Дето казва един познат или еднопосочен билет или централни софийски гробища...

Vouloir, c'est pouvoir!
- fandjo
- Обратна връзка:
свидетелството за съдимост посочва дали лицето е осъждано за престъпления от общ характер.
Дългът по договор, какъвто е примера с топлофикация е гражданско правен спор и няма отношение към свидетелството за съдимост.
Най-лошата развръзка по принцип е ако има дело и бъдеш осъден, бъде издаден изпълнителен лист, сумата по който да бъде изискана от Съдия изпълнител. Ако не минете с предвидената в закона спогодба - която е задължителна за страните, ако ти си съгласна, а тя е вноска от 30 % и останалото на равни вноски до 12 броя, остава възможността ако СИ реши, че длъжника се укрива да поиска от МВР да бъде наложена забрана за напускане на страната.
Но пак има вариант и след като бъде открит длъжника отново да мине със спогодбата и забраната да бъде снета.
ако те интересува още нещо по конкретно питай..
успех и не забравяй, че не всички тръгнали извън Бг носят по 100 К$ кеш и отиват на почивка...
всеки бяга от нещо
Дългът по договор, какъвто е примера с топлофикация е гражданско правен спор и няма отношение към свидетелството за съдимост.
Най-лошата развръзка по принцип е ако има дело и бъдеш осъден, бъде издаден изпълнителен лист, сумата по който да бъде изискана от Съдия изпълнител. Ако не минете с предвидената в закона спогодба - която е задължителна за страните, ако ти си съгласна, а тя е вноска от 30 % и останалото на равни вноски до 12 броя, остава възможността ако СИ реши, че длъжника се укрива да поиска от МВР да бъде наложена забрана за напускане на страната.
Но пак има вариант и след като бъде открит длъжника отново да мине със спогодбата и забраната да бъде снета.
ако те интересува още нещо по конкретно питай..

успех и не забравяй, че не всички тръгнали извън Бг носят по 100 К$ кеш и отиват на почивка...
всеки бяга от нещо

“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein