Въпрос за "Доказване на средства"

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
Аватар
Lira

Въпрос за "Доказване на средства"

Мнение от Lira »

Здравейте всички!

Искам да попитам дали някой има информация относно това проверяват ли имиграционните власти сметките, по които кандидатите показват, че имат достатъчно налични средства за установяването си в Канада?
Или по-точно, как подобна проверка би се случила при наличието на "банкова тайна"?
И изобщо съществува ли банковата тайна в наши дни? :tmi: ... и в нашия случай!

Нещо не ми се връзва цялата тази работа ...

Ще се радвам да чуя вашите мнения, а още по-добре, ако имате и личен опит от такива проверки (по време на процедурата) на банковите сметки, по които сте показали, че имате необходимите средства.
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Re: Въпрос за "Доказване на средства"

Мнение от ablood »

По мое време аз вкарах $10,000 в сметка, на следващия ден си поисках банково извлечение и веднага си ги изтеглих обратно.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Аз нямам спомен да съм пращал документ от банката. Просто попълних сума максимално близка до това което искат за 3 членно семейство и все пак реалистична на съответното място във формулярите.
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

Lira написа:... проверяват ли имиграционните власти сметките...
Мисля, че не (все пак, не съм служител на Имиграционните, та да знам от "извора").
Lira написа:... Или по-точно, как подобна проверка би се случила при наличието на "банкова тайна"?
И изобщо съществува ли банковата тайна в наши дни? ...
Ами не им се налага да проверяват, просто изискват "банково извлечение", на което се доверяват.
Дали ще им предоставиш такова, си е лично твой избор.
Ако не желаеш да "разкриваш банкова тайна", не им предоставяш "банково извлечение".
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

smt

Мнение от smt »

Навлизане в Канада нали искат да се декларира съответната сума. Как ще ги докажат тогава парите, или пак назаем и вращане?

hadministratora, как беше при вас навлизане в Канада? Искаха ли да покажете с колко влизате в страната?
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Lira написа:Здравейте всички!

Искам да попитам дали някой има информация относно това проверяват ли имиграционните власти сметките, по които кандидатите показват, че имат достатъчно налични средства за установяването си в Канада?
Или по-точно, как подобна проверка би се случила при наличието на "банкова тайна"?
И изобщо съществува ли банковата тайна в наши дни? :tmi: ... и в нашия случай!

Нещо не ми се връзва цялата тази работа ...

Ще се радвам да чуя вашите мнения, а още по-добре, ако имате и личен опит от такива проверки (по време на процедурата) на банковите сметки, по които сте показали, че имате необходимите средства.
Самите банкови сметки не ги проверяват, но при определени обстоятелства може наистина да поискат доказателства за това че притежавате сумата изисквана съгласно имиграционната процедура - доказателствата могат да бъдат различни, включително банкови извлечения.

От друга страна - в крайна сметка това да имате някаква сума пари за начало е във ваш собствен интерес, иначе началото става още по-трудно.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Благодаря на всички, които се включихте.

Наистина, аз също смятам, че не би трябвало да се ровят в сметките ни.
Би било прекалено.
Но като си знаем в каква, меко казано, измислена държава живеем ... човек понякога сам си слага призраци в гардероба. :D

Още веднъж, много ви благодаря! :bow:
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

smt написа:Навлизане в Канада нали искат да се декларира съответната сума. Как ще ги докажат тогава парите, или пак назаем и вращане?

hadministratora, как беше при вас навлизане в Канада? Искаха ли да покажете с колко влизате в страната?

Добър въпрос, smt.

Аз бих добавила: Дали ще е достатъчно при кацането да покажеш някоя и друга кредитна карта и това да задоволи "интереса" на имиграционните?

Предполагам, че евентуално и травъл чекове биха свършили работа, но аз лично никога не съм боравила с такива и не съм запозната.
Не вярвам да очакват, че ще си натъпчем от България джобовете с 20,000 $ (за 4-членно семейство) и ще им ги броим на летището в СА. :lol:

hadministratora като че ли най-скоро от пишещите тук е кацнал в Канада (извинявам се, ако пропускам някого), така че ще се радваме да чуем отговора на този въпрос.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Питаха ни колко пари имате и аз отговорих.
Това беше :)

Но съм чувал за хора, на които са искали доказателства. Дори са искали да видят парите в брой.
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз носех малко пари в брой (около 1000 канадски), малко в травел чекове (около 7-8к американски) и много пари под формата на персонален чек, издаден от Биохим по онова време. Чека се депозира в TD Canada и му отне около 15 дни за да разполагам с парите. През това време си ползвах малкото, които си бях донесъл в брой и травел чекове. Последните осребрявах до началото на 2008, тоест 4 години след кацането ми.
Не знам как можеш да докажеш пари в кредитна карта, ако поискат да ги видят.

Моите ми поискаха да ги видят и преброи кеша от канадски долари. Другите просто се задоволи да види чековете и не ги е броил.
Аватар
hadministratora
Хабсурден

pumpy написа:...Не знам как можеш да докажеш пари в кредитна карта, ако поискат да ги видят...
Че това брои ли се?! То в кредитната карта няма пари - нали за това е кредитна.
Да се опитваш да добавиш лимита на кредитната си карта към парите, с които идваш ми се струва като да кажеш на имиграционни "абе един обеща да ми даде $2000 ако ми потрябват"....
pumpy

Мнение от pumpy »

hadministratora написа:
pumpy написа:...Не знам как можеш да докажеш пари в кредитна карта, ако поискат да ги видят...
Че това брои ли се?! То в кредитната карта няма пари - нали за това е кредитна.
Да се опитваш да добавиш лимита на кредитната си карта към парите, с които идваш ми се струва като да кажеш на имиграционни "абе един обеща да ми даде $2000 ако ми потрябват"....
Това е относително. Има "кредитни" карти, които реално са дебитни и може би можеш да покажеш извлечение от банка, което да е свързано с конкретната карта. Дали обаче една хартийка издадена от другия край на света е убедително доказателство не знам - зависи от митничаря и най-вече от жена му предишната нощ ;)
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Lira написа:... Искам да попитам дали някой има информация относно това проверяват ли имиграционните власти сметките, по които кандидатите показват, че имат достатъчно налични средства за установяването си в Канада?...
И да проверяват и да не проверяват ти ще влезеш (разполагаш) с толкова, колкото можеш да осигуриш. А и не мисля, че каквато и да е реакцията на митническата процедура от "декларирането" от теб, може да има някакви последствия за влизането ти в Канада.

Истина е, че ако средствата, с които влизаш, са недостатъчно, можеш да имаш проблеми в началния период (както Koko отбелязва) и най-тежкия може да бъде, да ти бъде забавена евентуална помощ и, по-този начин, да бъдеш "притиснат" да приемеш, каквато и да е работна позиция (не че изборът е много голям) или жилище в нежелан район и други подобни емигрантски неволи...

Мойте уважения, към мненията на pumpy, но е възможно да е декларирал такава НЕВЕРОЯТНА сума, че да е предизвикал "любопитсвото" на служителя. Някакъв тъмен Балкански субект, натоварен с денкове багаж, декларира някакви огромни или мижави средства - системата се включва - проверката е неизбежна... Или път е дошъл случайно генерирания номер на поредния за проверка преминаващ през гишето мигрант :D :D :D

Колкото до личните ми спомени. След като отговорих на стандартния въпрос с колко кеш влизам, и направих невербално движение да извадя всичко (не че беше много) на масата, бях спрян с изразът "Вярвам ти, не е нужно да показваш каквото и да е..." Естествено че, средствата бяха толкова, колкото можех да си позволя ...
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Тая тема за 106-ти или за 107-ми път се пуска?

С дебитна карта можеш да докажеш средства, само ако зад деска на имгр. офицер има ATM и те накара пред него да изтеглиш 20 кинта, за да ти види баланса.... който ще бъде в измислена валута, за която няма да е чул и няма да си мръдне пръста да я обръща в канадска.

Идеята за доказване с кредитна карта е повече от феноменална :clap:

И няма нищо по-хитро от това, баш по български, да преметнеш имиграционните и след като те пуснат с два бона да цъфнеш и да вържеш.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор