Lira написа:... Искам да попитам дали някой има информация относно това проверяват ли имиграционните власти сметките, по които кандидатите показват, че имат достатъчно налични средства за установяването си в Канада?...
И да проверяват и да не проверяват ти ще влезеш (разполагаш) с толкова, колкото можеш да осигуриш. А и не мисля, че каквато и да е реакцията на митническата процедура от "декларирането" от теб, може да има някакви последствия за влизането ти в Канада.
Истина е, че ако средствата, с които влизаш, са недостатъчно, можеш да имаш проблеми в началния период (както
Koko отбелязва) и най-тежкия може да бъде, да ти бъде забавена евентуална помощ и, по-този начин, да бъдеш "притиснат" да приемеш, каквато и да е работна позиция (не че изборът е много голям) или жилище в нежелан район и други подобни емигрантски неволи...
Мойте уважения, към мненията на
pumpy, но е възможно да е декларирал такава НЕВЕРОЯТНА сума, че да е предизвикал "любопитсвото" на служителя. Някакъв тъмен Балкански субект, натоварен с денкове багаж, декларира някакви
огромни или мижави средства - системата се включва - проверката е неизбежна... Или път е дошъл случайно генерирания номер на поредния за проверка преминаващ през гишето мигрант
Колкото до личните ми спомени. След като отговорих на стандартния въпрос с колко кеш влизам, и направих невербално движение да извадя всичко (не че беше много) на масата, бях спрян с изразът "Вярвам ти, не е нужно да показваш каквото и да е..." Естествено че, средствата бяха толкова, колкото можех да си позволя ...