Първи документи - октомври 2002
Получени втори документи ноември 2002
Ние си преведохме и легализирахме по-важните документи. За преводите използвахме една фирма 6лв/стр, от която освен добрата цената получихме и много нерви в добавка, но ако някой иска координатите и да пусне лс. За легализациите искам да кажа, че не са задължителни според това което знам, но това си беше наш избор.
Изпратени втори документи - април 2003
Покана за интервю - юли 2003
интервю септември 2003
интервюира ни Лесли Стоянофф, за която има доста инфо във форума. Искам да кажа за банковата рефернция, че не беше фатално, това че я бяхме извадили още края на юли. Наистина пита дали нямаме по-нова, но и казах че щом сме получили поканата веднага съм се засилил (само не питайте как е това на френски

За самото интервю - УЧЕТЕ ФРЕНСКИ. Ние се готвихме с помощта на частна учителка, която беше перфектна. Подготви ни много добре, а освен това е и изключителен педагог и човек. Ползвахме частни уроци, защото аз нямам време да ходя на курсове и ми беше необходима гъвкавост в разписанието. Където и да ходите да учите не забравяйте, че ученето става като човек си седне на д-то и кълве. Няма място където ще те научат на това или онова. Просто някъде ще ти помогнат повече и това е строго индивидуално. Много полезно беше гледането на ти ви 5,въпреки че беше и потресаващо, особено в началото

Сега като гледам май искат вече документи за часове и не знам как може човек с частни уроци, които по мое мнение са с несравнимо по-високо качество, от който и да е курс, да ги докаже с официален документ, а не само с лист хартия.
На интервюто - бъдете добре облечени, приветливи и все в тоя дух - вие сте стоката която искате да продадете на интервюиращия, вие сте и сейлс пърсънът и.
Документи до Букурещ - октомври 2003
Полчени документи за медицински - януари 2004
Направени медицински края на февруари 2004
Писмо за виза - края на април 2004
Визи ~20 май
За изпращане на кореспонденция съм ползвал БГ пощи - писма с обратна разписка за всичко, освен паспортите (за тях юпиес)
За получаване реших, че не си струва да рискувам с домашната кутия и за 20лв./година си наех кутия в централна поща по препоръка на познати, които от години водят кореспонденцията си с чужбина оттам и нямат случай на загубено писмо.
Това беше дотук, пък занапред ще видим.

Успех на всички!