интервю Март 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
escape

Re: интервю Март 2011

Мнение от escape »

След тежък ден и освежаващ душ можем и ние да се похвалим със сертификати! :party:
Интервюто ни продължи към 1:20 мин. Мадам започна от жена ми (придружаващ) с въпроси от рода "как се казвате, кога сте родена, детето ви..." След това подхвана мен - коя е рождената дата на съпругата ви, какво работите, какви задължения изпълнявате на работата, регионите на Квебек, но тези, които са до Монтреал, коя е столицата на Квебек, и коя е столицата на Монтережи (на този не можах да отговоря). Пита ме какво ще работя и ми иска всички обяви за работа, които бях разпечатал. Пита ме кой е министър председател, мин. на имиграцията и на икономиката. Бях ги научил и ги имах разпечатани и й ги показах. Остана много доволна.
После ме подхвана на английски - защо съм учил английски, защо имам сертификат, трябва ли ми, използвам ли езика (в работите, които работя и съм работил се е изисквало) и как поддържам нивото. Казах, че го използвам на работата си, гледам ТВ, слушам музика. Попита ме каква музика харесвам. Доста си говорихме на английски.
После продължихме на френски. Попита ме за VALEURS COMMUNES. Казах и няколко. Пак доволна.
Поиска ми CV по Квебекски (бях пратил европейски образец). Имах - дадох й го. Пита ме дали аз съм си го писал и ме изпита па него. Видя, че си носех Apprendre le Québec, който нарочно още в началото го сложих на бюрото да "вади очи". Бях подчертал интересни теми и това й направи впечатление. Интересното е, че не ме пита нищо за мотивацията ни.
През цялото време проверяваше документите с преводачката.
Това е общо взето. Изчаква, повтаря въпроса, добронамерена е. Преводачката също е готина. Включи ни се за 2 въпроса, които бяха специфични за трудовите ни договори.

Съвет и от мен: НЕ НОСЕТЕ нищо на английски. Аз бях изпуснал 2-3 листа с обяви за работа и ми направи забележка!
Каза, че френския е езикът на Квебек, а английския е предимство. Изнесе ни цяла реч за това.

И накрая: Bienvenue au Quebec!

Искам да благодаря на моята учителка по френски - Дана Апостолова, за отзивчивостта и подкрепата, която ни оказваше! Благодарим ти!
:party:
Последно промяна от escape на Чет Мар 17, 2011 4:13 pm, променено общо 4 пъти.
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Е хайде и на вас честито! Изглежда сте се поизпотили на това интервю, но резултата е налице :party:
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
zjumbjula

Мнение от zjumbjula »

Честито и на вас! Наистина интервюто ви е било много сериозно.....
Благодаря за споделената информация и успех напред в процедурата!
You're responsible for your actions, not for your intentions.

07.2010 - Док. Виена
31.03.2011 - Интервю Виена
29.04.2011 - Док. Букурещ
28.05.2011 - Баркодове
30.01.2012 - Мед. формуляри
02.03.2012 - Мед. преглед
03.08.2012 - Виза
escape

Мнение от escape »

zjumbjula, azzura, Благодаря ви!
Благодаря и на всички, споделили опит и инфо преди нас във форума! Без тази актуална информация нямаша да бъдем толкова подготвени!
Затова и аз се постарах да опиша интервюто ни, за да съм полезен на следващите, които имат нужда от тази информация.
Успех на всички добри хора! :party:
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
cherchelanova
Обратна връзка:

Мнение от cherchelanova »

Честито, escape!!! И благодаря за подробното описание на вашето интервю! Ще ни бъде много полезно - ние отскоро учим френски, но четем много как са протеклите интервютата на всички преди нас. Още веднъж ти благодаря и успех по-нататък!!! :y: :) :y:
vladi71

Мнение от vladi71 »

Здравейте и от нас
на 16/03/2011 и ние минахме интервюто успешно. Мадам Ут беше много добронамерена. Разговорът продължи 50 минути. Първите й думи бяха към съпруга ми, който е придружаващ. Каза - ще започна с този симпатичен млад мъж, който ме гледа с тези големи сини очи... В документите бяхме написали, че нивото му на френски е 0-1. Съответно за самото интервю три дни преди това го научих да се представя в 5 изречения, които си имаха последователен ред. Просто работата му е такава, че нямаше възможност да отделя време. Първият и въпрос беше - как се казваш? Естесвено отговори. Но от втория въпрос нататък започнаха проблемите...Попита го - има ли деца, но в кратката му презентация, второто изречение беше "роден съм в София". Мадам Ут отново го попита същия въпрос, мъжът ми продължи с много добро френско произношение да обяснява, че работи еди какво си....Ситуацията беше комична, но в този момент почувствах, че нещата не започват никак обнадеждаващо. Мадам се обърна към мен и ме попита какво става...Разбра, че съпругът ми е наизустил няколко фрази и не разбира абсолютно нищо. Подхвана ме мен - всички обичайни въпроси - име и дата на раждане на детето ни, дата на граждански брак, дипломи, работа, познания върху Квебек - столица, региони..., обяви за работа, квартира. По средата на разговора преминахме на английски, след това отново на френски. Остана доволна, но ме накара да обещая, че мъжът ми още от тази седмица започва да работи върху френския.
Съвет - разпечатете си повече от три обяви за работа, само на френски, материали за квебек - география, история...и е хубаво да има някакви записки върху тях, да си личи, че са четени.
Успех на всички в понататъшните процедури!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Честито на всички, взели сертификати дотук и успех на тези, които са утре. Да си пожелаем и по-бърза процедура нататък :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
tanya i emo

Мнение от tanya i emo »

здравейте, и ние да се похвалим с положителен резултат :)
благодарим на всички споделили своя опит. много ни помогнахте.
интервюто започна с въпрос към мен, а аз съм придружаващ.
въпростите бяха стандартни, къде съм завършил висшето си образование,
после за дати на детето, брак и рожренната дата на съпругата ми.
прегледа ни обявите за работа и ни зададе няколко въпроса за работата.
не ни е питала за мотивация.
хареса ни професиите, макар и да не са от търсените.
зададе ни по два-три въпроса на английски първият от които защо говорим този език.
попита дали сме запознати с apprendre le québec.
имаше и още някой друг въпрос, за които от вълнение не се сещам.
като цяло мина доста леко. мадам наистина много предразполага. супер е.
завъши със съвет жена ми да усъвършенства, а аз да науча френски.

само за инфо аз френски 2/3 английски 5/6, съпругата ми френски 5/6, английски 9/10.

успех на всички!!!
justine

Мнение от justine »

Здравейте! За статистиката и ние днес сутринта получихме заветните сертификати. Написах супер подробен пост, който затрих поради лоша връзка... Освен това се присъединявам напълно към впечатленията, споделени от останалите кандидати във форума. Затова ще бъда по- кратка: Мадам Ут бе изключително добронамерена и макар, че ни препитва цял час и половина, останахме с чудесно впечатление от срещата ни с нея. При нас имаше особени поводи за дискусия, което даде възможност да докажем ужасно високите нива на френски, които бяхме обявили. Следните теми бяха засегнати: cv-та квебекски образец, особености и форма (прибра ги някъде в досието, а моето беше дори недовършено), защо сме избрали Квебек, ценности на Квебек, за някои региони на Квебек, кмет на Монреал, какво знаем за квартала, който сме си избрали, къде ще се устроим, познаваме ли предградията на Монреал, всичко, свързано с настоящата работа и с проекта за търсене на работа, обяви за работа предварителна кореспонденция с потенциални работодатели, обучение в бъдеще, възможности за работа за правителството, детски градини. Имаше купища въпроси и въпросчета за рождени дати, добито образование, обсъждане на общи насоки при обучението, избор на университет. И двамата кандидати говорихме много и интензивно, без оглед на това кой от нас бе водещият, защото, както казах заявихме много високо ниво на владеене на френски език. Поговорихме и на английски, този път повече със съпруга ми, който беше все пак водещ кандидат. Разгледа с голям интерес различните папки, които бяхме оформили много педантично. Накрая мадам Ут ни поздрави със събраните 79 точки. Заяви, че ни отнемат точките за възраст, което е вопиюща несправедливост, но разговорът рязко пое някакъв обрат и забравих да контестирам о време. Мадам Ут обобщи, че на Квебек трябват образовани хора със солидни професии, напъти съпруга ми да преразгледа проекта си за бъдеща реализация, като обърне повече внимание на хуманитарната си специалност с докторат, нежели на любимата му химия (1 университетска година), пошегувахме се с едно- друго и това беше в общи линии... Много се надявам семействата след нас също да са успели. Ако пишат във форума, нека да ни зарадват. Ние бяхме онези от 9 часа :)
Аватар
pgambit

Мнение от pgambit »

Успех и за мен :party:. Минах 15:30, няма нищо по-различно от вече коментираното във форума: Региони, Очаквания от Кебек, Къде и Как ще се настаня, Откъде съм разбрал за имиграцията, Работа, Какво знам за Квебек, Каде съм търсил работа, Професионални ордери и Еквивалентност на дипломата ! Благодаря на всички от форума за помоща! Дано имаме същия късмет както с Мадам Ут при последния цикъл ! И успех на всички,които им предстои среща с Мадам! :rock:
Индивидуализма винаги излиза скъпо
Аватар
pgambit

Мнение от pgambit »

justine, с вас ли се засякохме? Аз съм оня "ошашкания" :rofl:
Индивидуализма винаги излиза скъпо
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

:D
Последно промяна от mufc на Сря Май 18, 2011 6:41 pm, променено общо 1 път.
Nescafe

Мнение от Nescafe »

Браво mufc от кога те чакам само,ако знаеш! :) :y:
justine

Мнение от justine »

Ами знам ли и аз pgambit, ние минахме на 17-ти от 9 часа, като отвисяхме при госпожа Ут до около 10,30 часа. Във фоайето имаше две симпатични двойки, официално облечени (за разлика от разпасаната картинка, която представлявахме с мъжа ми). Много ми се ще да са минали всички!!!!
pileto81

Мнение от pileto81 »

:party: :party: :party: :party: :party:
Bienvenue au Quebec :party: :party: :party:
и ние чухме заветната фраза на 17 март. :y:
Публикувай отговор