Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
The_Profy

Re: Въпроси за документите

Мнение от The_Profy »

Абсолютно си права emili_vn! :y: Лошото е, че в БГ никой нищо не знае, а още по-лошото е, че и не може, а най лошото, че не иска да се научи и разбре!!! :devil: И при мен се получи същото, цитирах им закони, наредби и т.н. тъй като съм малко или много запознат с тази материя, пратиха ме при главния юрист на институцията и той най-учтиво ми обясни, че такъв бил редът - копия, нотариус, нотариална такса (не на последно място ;) ) и всичко е ОК!

а за случая с martatabs - вероятно става дума за дупликат от издадени документи или ако е средно учебно заведение?! :?: ( или пък е едно от изключенията в РБ?! :D )

Няма значение всъщност!!! Това са фактите (или поне една малка част от тях) - ТЪЖНИТЕ - отнасящи се до Българската действителност! :cry:

1. По повод на т.нар. Хорариум в диплома за средно образование, такъв липсва, как се процедура в този случай? или хорариума е нужен за висшеобразовани лица? ;)
2. ..... и копието от трудовата книжка може ли да е само на частта, отнасяща се до последните 5 години, удостоверяващи трудовия стаж?
3. Преводите на документите не е нужно да са легализирани от МВнР и/или МОМН, НОИ и т.н., а само подписани и подпечатани от заклет преводач, нали?

Благодарности към Всички, които толкова много ми ((НИ) - не само на мен) помагате! :$ :bow:

P.s. Питам толкова много , че да не стaне някой fault in the begining! ;)
Човек, който отстъпва, когато не е прав се нарича МЪДЪР, а човек, който отстъпва, дори и когато е прав се нарича ЖЕНЕН!!!
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

The_Profy написа: за случая с martatabs - вероятно става дума за дупликат от издадени документи или ако е средно учебно заведение?! :?: ( или пък е едно от изключенията в РБ?! :D )
Направих си фотокопия на документите (Средно образование), оставих ги в училището и след една седмица отидох да си ги взема, защото трябвало да се направи проверка, все пак съм завършил преди 11 години. На тях имаше печат "Вярно с оригинала". Освен това изисках от тях някакъв документ, в който да се обясни защо аджеба се е променило името на учебното заведение. Вярно, че не се изисква заверка на копията от училището, но то ми е на две крачки и хем да спестя някой лев, а и мисля че е по добре. Това са мои разсъждения ;) .
The_Profy написа:. Преводите на документите не е нужно да са легализирани от МВнР и/или МОМН, НОИ и т.н., а само подписани и подпечатани от заклет преводач, нали?
Не, не е нужно легализация, нито на превода, нито на копието на оригинала или оригинала.
The_Profy написа:2. ..... и копието от трудовата книжка може ли да е само на частта, отнасяща се до последните 5 години, удостоверяващи трудовия стаж?
Почва се от първа страница. И аз направих така в началото, но нотариуса каза че трябва да се завери и първа страница където пише кой е издал книжката и на чие име е. Заверяваш всички страници, където е упоменат трудовия ти стаж.
The_Profy написа:1. По повод на т.нар. Хорариум в диплома за средно образование, такъв липсва, как се процедура в този случай? или хорариума е нужен за висшеобразовани лица?
Зависи какво си завършил, защото при професионалните гимназии,техникуми или СПТУ, хорариума е задължителен, поне навремето беше така.
Аватар
highflyer

Мнение от highflyer »

martatabs написа:
The_Profy написа:2. ..... и копието от трудовата книжка може ли да е само на частта, отнасяща се до последните 5 години, удостоверяващи трудовия стаж?
Почва се от първа страница. И аз направих така в началото, но нотариуса каза че трябва да се завери и първа страница където пише кой е издал книжката и на чие име е. Заверяваш всички страници, където е упоменат трудовия ти стаж.
Доколкото си спомням, можеш да пратиш копие от трудовата книжка за трудов стаж, който ти решиш. Например, ако смяташ, че дадеда работа би те компрометирала или объркала имиграционните, и не е на една страница с останалия стаж, мисля че можеш да го пропуснеш.
18.01.2011 DCS Vienne
mashism

Мнение от mashism »

Здравейте и от мен ! Форума е страхотен ! :y:
Процедурата е дълга и наистина трябва търпение!?
Аз имам един въпрос, какво означава IQ в екскюзето от Виена?
Много ще бъда благодарна, ако някой може да ми отговори !
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Точно така,highflyer, заверява се първата страница на трудовата книжка плюс този стаж който ти е нужен за имиграционните.Няма нужда да се заверяват всички страници.
ДУБЛИКАТ е точната дума,не знам откъде се пръкна това дупликат
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

В документите се попълва стажа за 5 години назад, като се почва от последната месторабота, значи има нещо вярно в мненията по- горе.
Какво компрометиращо може да има в един стаж попълнен в трудовата книжка, кажете ми, моля?
Последно промяна от martatabs на Сря Мар 16, 2011 3:15 pm, променено общо 1 път.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

martatabs написа:В документите се попълва стажа за 5 години назад, като се почва от последната месторабота. Нали се дават точки и за общ стаж? Какво компрометиращо може да има в един стаж попълнен в трудовата книжка, кажете ми, моля?
Нищо компрометиращо няма.Зависи от конкретния случай.Ако си работил на доста места за по година две, ще имаш доста попълнени страници в книжката.Също така ако стажа през последните 5 години е по специалност, с която кандидатстваш и ти търсят стаж само по нея, има ли смисъл да разпечатваш всичко?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

azzura написа:Също така ако стажа през последните 5 години е по специалност, с която кандидатстваш и ти търсят стаж само по нея, има ли смисъл да разпечатваш всичко?
:?: ;) :y:, Абе, де да знам...хората са го написали: "Копие на трудова книжка", това ще рече цялата.
Аватар
The_Profy

Мнение от The_Profy »

Благодаря за мненията на и съветите от всички!
martatabs написа:[Зависи какво си завършил, защото при професионалните гимназии,техникуми или СПТУ, хорариума е задължителен, поне навремето беше така.
Кога според теб е "НАВРЕМЕТО"?!
.... тъй като си мисля, че моето "Навреме" е доста преди твоето? :$ 8)
azzura написа: ДУБЛИКАТ е точната дума,не знам откъде се пръкна това дупликат
Отговорът е от en: duPlicate!!!, а и все пак да не забравяме, че в българския език има звучни и беззвучни съгласни, и в някои думи звучните съгласни се обеззвучават, което води до т.нар. правописни грешки! ;)
Иначе, критиката относно правописа е уместна!!! :y:

Сега по същество: 1. Автобиографията къде може да се намери в кебекарски формат?
2. Трябва ли да тя бъде подписана от кандидата и да има дата на нея, и/или просто тя е за съпоставка на идентичността на всички данни, представени като документи?
3. По отношение на трудовия стаж - имиграционните власти не ги ли интересува само стажа от последните 5 години и доказателство само за него? :$

С пожелания за успешен ден на всички!!!
The_Profy
Човек, който отстъпва, когато не е прав се нарича МЪДЪР, а човек, който отстъпва, дори и когато е прав се нарича ЖЕНЕН!!!
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

mashism написа: Аз имам един въпрос, какво означава IQ в екскюзето от Виена?
Много ще бъда благодарна, ако някой може да ми отговори !
А това чудо какво е? :geek:
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

За BIQ се сещам, но IQ не съм виждала в акюзето :)
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

Искам да изпратя до Виена копия от граждански договори, за да докажа част от стажа си (единствения стаж, който имам по специалността), обаче се оказа, че от 4 договора 2 са ми с печат и 2 без печат (като някои са даже ксерокопия на оригиналния договор и подписи, без печат)... идея нямам защо така се е получило.
Мога ли да ги изпратя в този им вид или по-добре да се направя на безработна (аз съм придружаващ кандидат)?
Имам чувството, че ще им се стори най-малкото доста странен вида на тези договори....
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

Аз няма да пращам договори, извадих си бележка от НАП за осигурителен стаж :) Това ще пращам+служебните бележки.
Мисля, че и на теб това ще ти свърши работа :)
А да попитам - нали за паспорт на детето ми трябва само акта му за раждане и нашите лични карти?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
siso_krasi

Мнение от siso_krasi »

jasmin_veni написа:Аз няма да пращам договори, извадих си бележка от НАП за осигурителен стаж :) Това ще пращам+служебните бележки.
Мисля, че и на теб това ще ти свърши работа :)
А да попитам - нали за паспорт на детето ми трябва само акта му за раждане и нашите лични карти?
Аз като вадих на моята дъщеря, ми искаха и документ от общината, къде се води постоянният адрес на детето.
Мисля, че е само това, както и документ за платената такса де(подразбира се).
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Аватар
Double Trouble

Мнение от Double Trouble »

И един тъп въпрос: Каква е разликата между бележката от НАП и бележката от НОИ?
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Публикувай отговор