интервю Март 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Joya

Re: интервю Март 2011

Мнение от Joya »

Ами какво ми каза. Тях ги интересува ефективния стаж, а майчинството не било работа, аз и казах че с първото съм била 9 месеца майчинсво, но с второто съм си работила от вкъщи. Според нея след като не си в офис, не е работа, не знам що така. Както и да е, даде си ми точките за стаж, ама не очаквах да пита за майчинството.

Забравих да кажа, не ни пита нито за история,нито за мотивация, нито за административни райони, нищо извън досието ни. Нито какво работя сега нито какво съм работила преди, нито мъжът ми, само за в бъдещето, за това какво ще правим там. За който има моята специалност - компютърен инжинер да кажа, че тя ме одряза още като започнах да се обяснявам как ще си приравня дипломата, и ще кандидатствам за ордена на инжинерите, каза ми ...защо? вашата специалност може да се практикува без никакви приравнявания, аз се съгласих. В една от обявите видя че пише ERP - беше за бази данни, аз и казах какво е, тя остана много доволна, видимо знаеше какво е, или беше добре ориентирана.
Стана малко подробно, ама знам че тия които чакат, всяко нещо може да им е полезно. Така че успех!
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
BibitaN

Мнение от BibitaN »

Joya, честито за сертификатите! :)
Последно промяна от BibitaN на Сря Мар 09, 2011 7:43 am, променено общо 1 път.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Joya

Мнение от Joya »

Биби, при мен проблема е че съм на нова работа, общо взето тя не се заяде толкова за служебната бележка, колкото за трудовият договор и новите записи в трудовата книжка. Така че не знам. Факт е че минахме, и че това нямаше общо към точките ни. Но да ти кажа има преводачески агенции които за 2 часа превеждат. Аз бих я превела, два реда, все ще ти ги преведът, просто за да си спокойна, иначе ще те пусне и така жената. А ако оригиналният докуметн е на френски или анлийски, няма проблем, тя се успокои като и връчих длъжностната ми характеристика на английски.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
BibitaN

Мнение от BibitaN »

Joya, благодаря ти за разясненията! :)
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
mariqpetrova

Мнение от mariqpetrova »

:party: :party: :party: :party:
Здравейте
И аз мога да се похваля със сертификати.
При мен обаче има малък проблем- когато се прибрах в Пловдив видях, че в купа мои документи е и досието ми- Demande de certificat de selection. Явно при прибирането на документите е попаднало при мен. Искам да попитам някой има ли представа как мога да се свържа с Мадам. Предполагам че този документ е необходим и трябва да остане в досието ми.
Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.
BibitaN

Мнение от BibitaN »

mariqpetrova, честито! :)
Ние сме утре на интервю, иначе бих ти предложила да ми го пратиш и да го предам на Мадам Ут. Но няма как вече...
Освен някой друг, на когото му предстои инервю да го занесе. :?:
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Аватар
GRus

Мнение от GRus »

mariqpetrova написа::party: :party: :party: :party:
Здравейте
И аз мога да се похваля със сертификати.
При мен обаче има малък проблем- когато се прибрах в Пловдив видях, че в купа мои документи е и досието ми- Demande de certificat de selection. Явно при прибирането на документите е попаднало при мен. Искам да попитам някой има ли представа как мога да се свържа с Мадам. Предполагам че този документ е необходим и трябва да остане в досието ми.
Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна.
Мария, аз в петък имам повторна среща с Мадам Ут, ако искаш мога да я питам как да и изпратиш досието си - предполагам че е отседнала в Радисън и просто може да го пуснеш до хотела до края на следващата седмица. Но ако имаш някаква друга идея пиши ми на лични.
If everything seems under control you're just not going fast enough
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Честито на всички! На Мария бих и предложила да зънне в хотела и да пита дали ще ги доставят на мадам, ако ги прати по куриер.Надявам се утре да е още един успешен ден!
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Mariqpetrova, дори да не успееш да върнеш досието си лично, може да го пратиш по куриер. С риск да засегна колеги от форума те съветвам да не пращаш досието си по хора, дори да си сигурна в добрите им намерения, не го прави. Има доста лична информация в Молбата за селекция, която не искаш да попадне в случайни хора....А, и според мен няма да направиш добро впечатление на Мадам, не ме карай да ти отговарям ЗАЩО мисля така. Нали знаеш за вълка и дебелия му врат......?
escape

Мнение от escape »

mariqpetrova, ние сме на 16.03 на интервю. Ако Grus пита Мадам Ут, ние може да ги занесем тогава, но и аз мисля, че е най-добре да се върнат с куриер.
Последно промяна от escape на Сря Мар 09, 2011 3:56 pm, променено общо 2 пъти.
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

azzura написа:На Мария бих и предложила да зънне в хотела и да пита дали ще ги доставят на мадам, ако ги прати по куриер
:y: :y:
sokolovi

Мнение от sokolovi »

И ние взехме сертификати! Останах с отлични впечатления от Мадам Ут! Делово, без забавяне, без излишни неща. Ако всички документи са в ред и знаеш френски /задоволително/ - няма от какво да се притесняваш.
Аватар
highflyer

Мнение от highflyer »

Честито на всички!!! Много се радвам за вас :clap: :clap: :clap: :party: :party: :party:
18.01.2011 DCS Vienne
mariqpetrova

Мнение от mariqpetrova »

Много благодаря на всички, които ми предложихте помощ. Реших да пратя досието по куриер с точен час. Видях в табличката (Статистика) ,че има 3 интервюта за петък и затова реших 11 часа. Аз също предположих че Мадам е отседнала в хотела, затова казах ако не я намерят и е отседнала там да го оставят на рецепцията.
Благодаря още веднъж
Аватар
pgambit

Мнение от pgambit »

Лично мнение, най-добре ако имаш тази възможност да занесеш лично документа. Понеже всичко друго би изглеждало несериозно. Ще си задава въпроси - "Как, кога и защо този документ е в кандидатимигранта", а очи в очи можеш да обясниш какво точно се е случило. Да не изиграе лоша шега това дистанциране, чрез някой друг, чрез куриер...
Индивидуализма винаги излиза скъпо
Публикувай отговор