Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
c200

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от c200 »

Аз знам, че трябва да се пазиш и да не получаваш повече от 15 долара на час, защото държавата ще ти ги вземе като данъци и ще ти намалеят детските. И по възможност най-дълго да се стои на социал, " докато се ориентираш" и си стъпиш на краката . И едва тогава , след едно 5 години, започваш да бачкаш на бяло, но в никакъв случай за над 15 долара, щото нямало никакъв смисъл.
Тази дивотия съм я чувала в какви ли не варианти, но от личен опит мога да кажа, че хората, дето ги разправят тези градски легенди си тъпчат години наред в сивата зона и качеството им на живот е под критичния минимум. И обратното, хората, които с идването си започнаха да учат и или да работят са на светлинни години от онези първите.
Гореизложеното мнение е от мама кенга. Да не се бърка с с200.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

John Smith написа:
myhata II написа:В Канада е повече статистика майна ето ти примера е много лесен
В България са 7 000 000 в Канада са 30 000 000 е къде е по голям процент според теб ?
А за лъжи и монопол Канада е Отличник !!!
Значи, според теб майна, в Канада и България престъпността (и конкретно дребните кражби) е процентно еднаква, така ли? Ако беше така, защо местните не слагат решетки, не се бронират с касови врати, не си слагат камери и аларми, не си прибират чистачките, музиките и антените, не изпадат в паника от забравен телефон на седалката, а понякога дори забравят и да си заключат колите? Да не говорим, че много често задната врата на къщите е или отворена, или затворена с пластмасовата заключалка на дограмата, която се чупи и с по-голяма отвертка. Не съм забелязал да си прибират и нещата по двора. Беседки, маси, столове, маркучи, пръскалки, играчки, инструменти, дори косачки или машини за сняг, много неща се намират по дворовете. Ако минеш по една улица, от 10 последователни гаража поне един ще е с отворена предна или странична врата. А ходил ли си по малките градчета, където дори прозорците на къщите лятото стоят отворени? За сравнение, в малко населено место в България, често с наличие на мургави братя, сещаш ли се какво се случва на всичко "забравено", майна?
Виж сега, муътъ може да се води "макроикономист", ама май е проспал лекциите в които са обяснявали концепта "на глава на населението" и просто не знае че освен знаменателя е важно и какъв e числителя.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Престъпността в Канада е по голяма от България,ето статистика а не локуми и дъвки

http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 0a-eng.htm"
Nearly 2.2 million crimes were reported to police in 2009, about 43,000 fewer than in 2008. Overall, three property crimes accounted for the majority of this drop: 17,000 fewer motor vehicle thefts, 10,000 fewer mischief offences and 5,000 fewer break-ins.
Ето ви иза България
От СДВР си признаха, че повече от половината престъпления не се разкриват. Процентът на разкриваемост за миналата година е бил 38,7%, а през 2009 г. - 32,2 на сто. Това съобщи директорът на СДВР Валентин Йорданов по време на пресконференция в столичната дирекция, цитиран от News.bg.

По време на отчета за миналата година Йорданов посочи, през тази година са били откраднати с 600 превозни средства по-малко. Намалял е броят на регистрираните престъпления, които през 2009 г. са били 33 698, а през 2010 г. са 30 934. Двойно е увеличен броят на проведените спецоперации. За 2010 г. те са над 4 000, проведени съвместно с други главни дирекции.

Айде сложете още 100 000 нерегистрирани и пак сравнявайте

Ето и за убийства
България води и САЩ
http://www.nationmaster.com/graph/cri_m ... per-capita"
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Странджата

Мнение от Странджата »

Дааа,броят на прозоречните решетки,блиндираните врати и вълчи капани в България е обратно пропорционален на извършените престъпления!
Omega3

Мнение от Omega3 »

Муха, у Канадата цомбенето и сексуалните закачки са престьпление както и много други постьпки които у бг-то не са, или не се назазват никога.

Та за това ти е такава статистиката. А по принцип, хав биг дификьлтис ту фигь аут иор месиджис.
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

Marto написа: Виж сега, муътъ може да се води "макроикономист", ама май е проспал лекциите в които са обяснявали концепта "на глава на населението" и просто не знае че освен знаменателя е важно и какъв e числителя.
Ей точно това ми се искаше да обясня и аз, докато четох за:
myhata II написа:Престъпността в Канада е по голяма от България,ето статистика а не локуми и дъвки

http://www.statcan.gc.ca/daily-quotidie ... 0a-eng.htm"

Процентът на разкриваемост за миналата година е бил 38,7%, а през 2009 г. - 32,2 на сто.

http://www.nationmaster.com/graph/cri_m ... per-capita"
Изобщо, май трябва да си гений, или... да не казвам какво, че да сравняваш БРОЙ (случаи) с БРОЙ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО :geek:
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Ами така го сравняват бе ей ти статистиката за убийствата,дават го на 1000 човека
Аз ги сметнах така 34 000 са в България айде да сложим още 30 000 които не са подадени като сигнал и още 40 000
стават 100 000 на 7 000 000 ей ти Канада на 30 000 000 4,2 милиона 4 или в Бгто на 30 000 000 се падат 300 000 айде да не са 300 а 400 000 ,къде са 400 000 а къде са 4,2 милиона,айде оня отгоре да не се обажда че разликата е в цомбене и сексуално насилие ;)
Стефан Цанев
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

myhata II написа:Ами така го сравняват бе ей ти статистиката за убийствата,дават го на 1000 човека
Аз ги сметнах така 34 000 са в България айде да сложим още 30 000 които не са подадени като сигнал и още 40 000
стават 100 000 на 7 000 000
Не става! Навсякъде статистиката е въз основа на РЕГИСТРИРАНИ случаи, а не на видения в кафена (или ракиена) чашка.Ти за какъв точно орган се имаш, че да вадиш достоверни данни?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Айде локум дай ми данни ,а не кафени и ракийни чаши ,чакам да обадиш нещо по различно със статистика примерно ;)
Стефан Цанев
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

[quote="myhata II"]Айде локум дай ми .../quote]
От повече локуми нямаш нужда, сам си ги произвеждаш достатъчно! Ти винаги ли схващаш толкова бавно?
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Схващам аз ама дай да чуем щото 2 страници плюхте Бгто ,казах ви да престанете и ви изкарах статистиката ,а сега шербети и локуми в кафени чаши ми сервираш,разбирам те че не те кефи Бгто ама да се влияеш от собствените си настроения и да разгъваш хармониката не върви братчед ;)
Стефан Цанев
Omega3

Мнение от Omega3 »

Муха, спри да дьвчеш хашиш. Това дето си го дал е за София, а не за цяла Бьлгария. поправи сега сметките с тази нова даденост.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

По моята статистика престъпленията в България са поне по 10 000 000 на година, без убийствата, ако трябва тях да ги броя ще стане страшно.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
angelheart

Мнение от angelheart »

Уважавам и високо ценя конкретността и точността, което обяснява липсата ми на респект към начина ти на обосновка, муха. Мисълта ти скача от една в друга посока като...ъм... муха? :^)
Omega3

Мнение от Omega3 »

Муха, как са сметките? Май ще трябва да умножаваш по 7, а и да включиш фактьт, че по провинцията изнасилват и убиват 80 годишни баби повече отколкото в София.
Публикувай отговор