Внос на кола от USA в Квебек, Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
bai_ganiu

Внос на кола от USA в Квебек, Монреал

Мнение от bai_ganiu »

Знае ли някой какви са условията да се внесе МПС от САЩ в Монреал? Относно годините на колата, вид, модел, мощност... някакви други по-специфични изисквания или ограничения... Какви такси искат? Срокове...? Има ли мита и в какъв размер са? Всичко необходимо, за да се стане собственик на автомобил вкаран от САЩ?
miteto
Модератор

Re: Внос на кола от USA в Квебек, Монреал

Мнение от miteto »

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Чувал съм, че при някои марки коли гаранцията важи и в Канада, дори закупени в САЩ. Но дори в тези случай концесионерите не са много разбрани и отзивчиви.

А ако се наложи да транспортираш кола до щатски концесионер заради гаранционен дефект....
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Доста кондензиран вариант и изпуска някои важни подробности, като например че документите на колата задължително трябва да се изпратят на щатската митница 72 часа преди да цъфнеш с колата на границата.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

По-скоро компресиран вариант даващ основна информация.Все пак най-отдолу е посочен публикувания от теб сайт, за подробности.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

Да ограничим питането така... Да предположим, че до тука в Монреал ще ми я докара американеца, който е и дилър... Въпросът ми беше от тук нататък какво е необходимо като такси, инспекции и т.н.? Но ще попрегледам по-обстойно това, което сте ми пратили като препратки и ако имам въпроси пак ще питам... все пак не отказвам още мнения. :bow:
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Преди да избереш марката/модела/годината на колата, провери какви модификации ще са нужни. Навремето когато канадския долар стана наравно с американския и хората хукнаха да внасят коли от САЩ, някои марки (чувал съм ужасии за БМВ особено) почнаха да изискват специални проверки, които се правят само в техните сервизи преди да ти издадат някакъв там сертификат за пред RIV. Става дума за суми от рода на стотици и кусур долари, дори за стари автомобили.

Не знам дали това се е променило, доста хора се оплакваха на времето, но го имай предвид.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Внесъл съм 2 коли от Щатите. При всички положения плащаш GST/PST или HST на митницата, когато я импортираш, върху цената която ти лично си платил при покупката. Ако колата не е произведена в Северна Америка, плащаш и мито. Плащаш и малка служебна такса, май беше около 200 долара. Модификациите, ако въобще са необходими, ги правиш по-късно, за да можеш да я регистрираш. В моя случай и на 2-те коли трябваше да слагам DRL (daylight running lights), струва около $150 в Canadian Tire. Инспекцията можеш да направиш в Canadian Tire например, те са упълномощени, ще ти направят и нужните модификации.
Съветвам те да провериш на уеб-сайта на RIV какво точно се изисква за конкретната кола, която ти купуваш, понеже нещата са много различни за различните коли.
bai_ganiu

Мнение от bai_ganiu »

Някой знае ли каква е минималната сума, на която може да се декларира, че е закупена колата от там, както тука например съм декларирал за 1$ и колко струва инспекцията? Събирам също мнения за по-добрите марки американски автомобили (леки коли, ванове и джипове). Това е в случай, че се наложи компромис с марката производител.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

BMW произведено в щатите брои ли се? Ford,Chrysler, Jeep...
haimana

Мнение от haimana »

Никога не съм вкарвал кола от щатите, но ето и моите два цента

bai_ganiu, изчетох темата до тук, както и една друга за един антирадар. Не знам защо, но в мен се заражда усещането, че си нов имигрант(това не е лошо, не го приемай като критика).
Ако съм прав, то силно ти препоръчвам много внимателно да обмислиш идеята за внос на кола от щатите. Не за друго, а защото е финансово рисково. Не може с точност да се изчисли колко ще ти струва до края( поне от човек който няма опит в това упражнение). За нов имигрант с ограничени източници на средства това не е най-добрият сценарий( да си определи бюджет от $хххх и да трябва на края да добави $ххх). Знам, че всеки иска да вземе най-доброто възможно за парите които е определил, но трябва да се отчита и риска от непредвидени усложнения.

Ако не съм прав, то просто игнорирай поста ми.
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

използвам тази тема с подобен въпрос

някой знае ли нещо за следното - нали при преместване в Канада за първи път, имаме право на еднократен внос на лични вещи и прочие без мита. Кола влиза ли в това число, или има ли поне някакво облекчение? Аз, разбира се ще ги питам на границата като ходя, но все пак някой може да има опит.

Много се чудя дали да си внеса колата от щатите, или да не се главоболя и да си купя кола от Квебек. Но като се има в предвид "леката" разлика в цените, в полза на тези от УС... знам ли..? Не става дума за човек живеещ в Канада, който отива да си купи кола от УС, тогава е друго.
Осен това - доколкото виждам се плащат такси 5+8% върху цената. Това е ок ако си купил кола от човек и пишеш някаква проформа цена. Но ако е от дилър и в фактурата пише 20К примерно..май излиза доста соленичко.. :(

Някакви идеи?
third generation immigrant :)
bp_de

Мнение от bp_de »

mirkaa написа:използвам тази тема с подобен въпрос

някой знае ли нещо за следното - нали при преместване в Канада за първи път, имаме право на еднократен внос на лични вещи и прочие без мита. Кола влиза ли в това число, или има ли поне някакво облекчение? Аз, разбира се ще ги питам на границата като ходя, но все пак някой може да има опит.

Много се чудя дали да си внеса колата от щатите, или да не се главоболя и да си купя кола от Квебек. Но като се има в предвид "леката" разлика в цените, в полза на тези от УС... знам ли..? Не става дума за човек живеещ в Канада, който отива да си купи кола от УС, тогава е друго.
Осен това - доколкото виждам се плащат такси 5+8% върху цената. Това е ок ако си купил кола от човек и пишеш някаква проформа цена. Но ако е от дилър и в фактурата пише 20К примерно..май излиза доста соленичко.. :(

Някакви идеи?
Ако се замислиш малко ще разбереш как е направена системата....
На книга всеки емигрант може да вкара кола в Канада.... съвсем грубо да речем че на година в Канада идват 150 000, от тях 50% да внесат... ми това са 75к коли които в 99% от случаите ще са японски или евопеиски....
Да де ама местните ще загубят кинти от тая работа - те не викат иммигрантите да им преебват пазара ,а за да вземат кинтите на тия хора.

Така че на книга е едно -на практика друго и така е направено че да не си струва в масовия случаи.
Публикувай отговор