Нова съм във форумът и със съпругът ми решихме да напуснем България и да имигрираме в Канада. Всъщност още преди две години искахме, но забременях. Насочили сме се към Монреал.

Изчетох страницата на ВиКи и се ориентирах горе-долу в процедурата. Искам да си сверя знанията.

Значи:
1. Научаваме френски и английския го подновяваме. Аз съм учила френски и започвам с припомнянето от А и Б, но съпругът ми не е учил. Свалих си самоучител, но знам, че няма да е достатъчно. Може ли да ми препоръчате курс или учител в София, от който сте останали доволни. Вие как се подготвихте?
2. Правим онлайн тест, от който ние се ориентираме.
3. После се държи тест по френски. По английски трябва ли? Теста преди изпращане на документите или след това се държи?
4. После събираме всички документи, попълва се молба за селекция и ги даваме на заклет преводач и съответно се легализират. Тук отново ще съм благодарна, ако ми дадете координати на заклети преводачи и агенция по легализация, от които сте доволни
5. След това се изпращат документи до Виена, от там ги разглеждат и евентуално пращат покана за интервю.Веднъж годишно ли е интервюто и има ли вариант да изпратим документи и да не ни поканят на интервю? След като получим потвърждение за кое полугодие ни е интервюто, отново го изпращаме до Виена или?
6. На интервюто и двамата ли влизаме или по отделно? Разбрах, че основно е на френски, но може да питат и на английски.
7. След успешно (Дай Боже) минаване на интервюто изшращаме документи до Букурещ, получава се писмо с баркодовете, получаваме медицински формуляри и минаваме на мед.тестове. Тъй като сме с бебе и то ли трябва да мине тестовете? Агенциите предполагам съдействат и в тази процедура
8. Трябват ли някакви по-различни документи за бебето освен международен паспорт и акт за раждане?
9. Тъй като докато учих работих на граждански договори, това приема ли се за трудов стаж?
10. Кой е по-добре да е водещ кандидат в нашия случай. Съпругът ми е с финанси, но без език, аз съм с диплома, която не се търси там, но с език.
11. Кого и къде да попитам за адаптацията на детето, как да го подготвя, такси в градините и т.н. Имайки предвид, че искаме да заминем, за да има той шанс за по-добър живот, информацията за децата, система на образование и медицински осигуровки за детето ми е приоритет.
12. Колко ориентировъчно струва всичко по подготовка и заминаване, без самолетен билет?
Извинявам се, ако темата ми не е в правилния форум, моля админите да я преместят.
Благодаря за отделеното време