Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11764
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от optics »

Като прочетох това по-горе - "да се очистела жената" и рекох да добавя - човек е единственото животно което е развило патологичен стремеж към вредни за собствения си организъм практики. Имам предвид явно вредни и тотално безумни неща като самобичуване, удължаване на шия, рязане на кутрета, клитори, цепене на език на две, пробиване на дупка в черепа, носене на корсети, носене на чалми и т.н. повечето от тия по собствено желание, отделно една камара по социално внушение (кажи го - заповед).
Примерно моя колежка индийка сега заминаха за Индия след 10 годишна емиграция, за първи път. Аз с изумление научих, че основната им цел била защото бащата настоявал за някакъв важен ритуал при което детето се остригва гола глава... това се правело в невръстна възраст, ама те понеже изтървали момента и видите ли по-добре късно отколкото никога, 8 годишно момиченце с плитки до кръста възнамеряват да го острижат гола глава. От което то разбира се хич не е във възторг (по думите на колежката, а според мене детето си е направо в ужас). Същите тия от една страна ходят облечени по канадски тертип, и не живеят с други 10 индийци накуп, но пък не вземат никакви лекарства, одумват канадците като олигофрени и поне 3 пъти съм слушал лекцията че "протеините по принцип са отрова".
Опа отклоних се от темата.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
siso_krasi
Мнения: 80
Регистриран на: Вто Юли 27, 2010 7:51 am
Местоположение: София

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от siso_krasi »

Цитат:"На никой не му минава през ума, че някои от тези хора могат да изпитват носталгия и затова да се увиват в "чаршафи". "

Незная за теб, но когато един българин изпитва носталгия, не съм чула или виждала да си облича носията и да си обува цървули(все символи на българското минало). Пък и носталгията си я изживяваш у дома, а не в училище и на работа.
Като уточнение - не съм против религията им, а против това да се афишира така агресивно.

Точки за адаптация няма да коментирам.Само отново ще попитам:"След като са имигрирали, какво точно са искали да променят в живота си?"
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Iris
Мнения: 169
Регистриран на: Вто Сеп 14, 2010 5:04 am

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от Iris »

Ами то ние лесно ще си сложим цървулите и ямурлуците, по примера на инуитите ще прегръщаме каракачанските кучета, за да се топлим и ще оцелеем през зимата.
И хората ще почувстват уважение към традициите им.

Но някой може да се сети носталгично за премяната си от екватора и локалният му духовен лидер има право да ги направи задължителни:
http://www.breastfeedingart.net/1910/En ... WIVES.html
http://www.breastfeedingart.net/1910/En ... Twins.html
http://www.breastfeedingart.net/1910/En ... 910rp.html
Де факто и тези хора имат същото право на уважение към дрехите, традициите и социалните норми, действащи от хилядолетия в Африка!

Щом едни искат цялото общество да приеме носенето на бурка (или други дрехи) като вид уважение към една култура, то тогава трябва да има същото законно право и за носене на "традиционни екваториални облекла".

Щом някои не искат компримисно да носят "европейски" дрехи - то тогава всички с национални носии - едни с бурки, други с препаски, ... ние със сукманчета :D
И тези с бурките да се отнасят със същото уважение към африканките, което очакват и изискват за себе си...

А дали някой моралист вече иска да заклейми и факта, че в Канада някои северни народи по традиция и от гостоприемство предлагат на госта си да спи с жена му?

П.П.:
Брей, дали този вид гостоприемство :$ няма да го сложат като изискване за имиграция :lol:
Ами така де – приемане на ценностите на домакините / първите нации...

П.П.П.: Извинете ме за шегата, ако на някой му идва в повече...
Последно промяна от Iris на Съб Фев 19, 2011 9:00 am, променено общо 1 път.
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
petar krastev
Напуснал форума
Мнения: 318
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 7:46 pm
Местоположение: point aux trembles

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от petar krastev »

Аз веднъж видях един с чалма и отгоре каска-от тея по строежите.Смешна картинка ви казвам,онзи също се чувстваше доста неловко,но такива са изискванията-каска,очила,тапи в ушите.
Цяло лято се оглеждам да видя моторист с чалма и каска отгоре,ама не съм видял досега,явно не са фенове на моторите.
Omega3
Мнения: 1811
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 3:14 pm
Местоположение: Bois des Filion

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от Omega3 »

Понякога си мисля, че голяма част от вината за това, че има индивиди които си дьржат до дупка на традиции, навици и религии които противоречат на тукашните морални ценности е на Канада.

1. Дават всяка година десетки милиони долари за да издьржат културният живот на различните етноси - училища и културни центрове.

2. Правото на религиозна свобода написано в конституцията не е много ясно какво точно значи в доста ситуации.

3. Липсата в Канада на обособена и структурирана култура на мажоритарните.

Когато хора с ориенталски манталитет (храни куче да те лае и с нахален характер) попадат в средата 1,2 и 3. много ясно, че започват да искат.

Аз сьм забелязал, че голяма част от канадците са скромни и вьздьржани хора, които като забележат, че пречат се оттеглят веднага. Источните общества, в голяма степен и Бьлгария, са точно обратното на това. А и физически, бг политиците ми изглеждат повече на тези от Египет, Палестина и Тунис, отколкото на западно европейци.

Да погледнам Бойко. Ако ти го представят като президент на Ирак, не би се учудил. Но ако ти го представят като англииски политик или немски, френски т.н. бая би се опулил.
petar krastev
Напуснал форума
Мнения: 318
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 7:46 pm
Местоположение: point aux trembles

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от petar krastev »

Имах един колега от по-старите и тоя ми обясняваше как едно време гръцките имигранти като умре мъжа в семейсвото и жената се обличала цялата в черно(познато нали),ама техните деца после въобще не спазвали тази традиция.Така е и при арабите-като излзе момичето от семейсвото такава точилка става,че цял взвод от рогачи върти глави след нея.Разбира кое е хубаво и е асимилирана вече.А арабките са красиви по природа-имат красиви черти.Като прибавим и това,че всяка жена иска да се чувсва желана-и ето го резултата,канадка от арабски произход.
Сигурно и министерсвото на имиграцията са го забелязали този момент.Така че първото поколение имигранти трудно ще промениш,ама след това-просто няма начин да не приемат тукашния начин на живот.
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от myhata II »

Такава точилка става че в Събота вечер излиза с панталон от вкъщи и в Даун Таун го събува на паркинга между колите и отдолу се появява късата пола 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Iris
Мнения: 169
Регистриран на: Вто Сеп 14, 2010 5:04 am

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от Iris »

Da, в една свободна страна, пълна с тихи и толерантни хора, всеки си изведнъж приявява свободията (рогата), защото няма кой да го спре.

И не става дума кой е „по-по–най” или „чист, по-чист, най-чист”.
Става дума за разумни социални норми, които да се спазват и уважават от всички.
И да се отчита, че живеем в 21 век.

Едно време в Делиормана всички хора са живеели добре и са си помагали. И българи, арменци, турци - всички са живели в сговор и да се разбирали, празнували са празниците заедно, помагали са си на къра, жените са разменяли плетки и рецепти....
И добре са знаели, че всяко стадо си има мършата и именно по-мъдрите хора от всяка група е трябвало да неутрализират и да предпазват от „изцепки”.

Хората са хора навсякъде, имат нужда от общуване и добруване.

А това може да е в разрез с въжделения на някои групи.
И тогава става лошо именно за хората, обикновените отрудени хора, които са насъсквани срещу съседите им.
И понеже са безработни са принудени да продават дъщерите си, t.e. ако носи забрадка = получаваш 100 евро на месец. (2009г. – Родопите, БГ). И нямат право да питат защо петродолари се наливат за строеж на джамии, вместо в производство- работни места, заплати, благополучие, образование...

Покрай „голямата турска екскурзия” преди доста години стана ясно как именно едноверците от Босфора са ги поругавали, обиждали, били, изнасилвали...
Тъжно, но факт.
Светът гърмеше, че БГ властите насила преименувани мюсулманите с християнски имена... Но защо всички мълчаха как са се гаврили с всички и колко хора със сълзи са се върнали, криели са си синините и са се срамували да кажат истината? Колко бащи са се пропили от мъка, защото са имали наивността сами да заведат дъщерите си в лагерите при единоверци, които вместо да ги пазят от „злите българи” са им устройвали масови изнасилвания. Но това не е за хвалба и всеки си мълчи. Но болката на тези момичета си е останала там нейде в душите им.

Тези случки са само един пример как хората трябва да са образовани и разумни и да не се поддават на манипулации и фанатизъм.

Също така сме достатъчно разумни да признаем, че Библията не може да даде основателна и оправдателна причина за жестоки абсурди като кръстоносните походи и светата инквизиция. Толкова е жалко, когато светите писания на която и да е религия се използват за целите на определени групи.

И сега европейската християнска цивилизация, подтиквана от чувството за историческа вина поради минали безчинства, позволява да бъде дискриминирана, защото видите ли, другите били „чувствителни”.

Затова вече в детските книжки има чернокожи джуджета, защото иначе без тях би имало дискриминация. Значи скоро ще има и жълто и кафяво джудже – не можем да пренебрегнем сантиментите на китайците и индийците, нали?
Въпреки, че Санта Клаус (Свети Николай) няма нищо общо с негроидната и жълтата раса и не е част от тяхната култура.
Редактират се книгите на Марк Твен, защото не било коректно да се използва думата негър. ...
quo vadis?
...
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
petar krastev
Напуснал форума
Мнения: 318
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 7:46 pm
Местоположение: point aux trembles

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от petar krastev »

myhata II написа:Такава точилка става че в Събота вечер излиза с панталон от вкъщи и в Даун Таун го събува на паркинга между колите и отдолу се появява късата пола 8)
За това говорим,къса пола,ботуши до коленете+деколте.И като я гримират приятелките в тоалетната+два Смирнова айс не можеш да я познаеш дали е същото момиче израснало с забрадка в училище и прочело първо Корана,а след това пътеписите на Жак Картие.
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от myhata II »

Ето на тези който още не са осъзнали реалнолстите ...
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=777615"
забележка
Хора със слаби сърца да не отварят линка
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от IFF »

myhata II написа:Ето на тези който още не са осъзнали реалнолстите ...
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=777615"
забележка
Хора със слаби сърца да не отварят линка
Муха, това беше публикувано тук преди 5-6 месеца....
petar krastev
Напуснал форума
Мнения: 318
Регистриран на: Съб Окт 25, 2008 7:46 pm
Местоположение: point aux trembles

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от petar krastev »

Muha то и в Бг ако стъпиш накриво в някой среди те очаква същата операция след това.
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от myhata II »

Да де ,там е за пари а тука е за шунда ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
7George
Мнения: 9672
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от 7George »

siso_krasi написа: Точки за адаптация няма да коментирам.Само отново ще попитам:"След като са имигрирали, какво точно са искали да променят в живота си?"
Много от емигрантите (от тях и много българи също) не искат да си променят много живота, само да живеят по-добре, с по-висок стандарт. Ама общо взето, както е било в страната, откъдето идват. За някои култури това бие на очи доста, за други - не толкова, щото си правят нещата в къщи, а на работа и на улицата изглеждат като другите.
Embrace your climate change!
Публикувай отговор