http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/02/ ... _710_leva/"
и един от коментарите под статията (който не е сигурно дали е 100% верен, но просто за илюстрация):Средната брутна учителска заплата е около 710 лева, като има и училища, в които сумата е над 1000 лева. Минималното възнаграждение за учител е около 550 лв. Това стана ясно от думите на главния секретар на министерството на образованието Красимир Вълчев при представянето на резултатите от проекта за въвеждане на делегираните бюджети в училищата.
Много ми е интересно да чуя коментара на jovani примерно, който преди разпъваше локуми за големите заплати в България. 700 лева бруто за хората, които се предполага че ще дават образование на младото поколение, което ще представлява движещата сила на икономиката след 10-15 годиниАлеле, не знаех, че получавам толкова. Работя в централно софийско училище, много централно. Имам 20 години трудов стаж. Чисто получавам около 500 лева/ заедно с прослуженото време/. Миналата година не съм получила и стотинка добавка. Заплатата на директорката ми е 700 лева. Какви лъжи говорят тука? Нямам познат учител, който да получава толкова много пари.
Алкаш, такива като тебе не могат да бъдат научени, ако ще и професори да им преподават, вЕрвай ми!

При това следва да се отбележи, че в училищата няма номера от сорта на "аз ще те осигурявам на 400 лева и ще ти давам още 400 на ръка".