Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
John Smith

Re: Време е и Квебек/Канада да осъзнае реалностите

Мнение от John Smith »

Nick(olov) написа:...да спазваме законите на шерията и да бием жените си законно
Има си правила за биенето на жената, гледай и действай - http://www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58" :!:
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
sommer

Мнение от sommer »

Аз не твърдя, че всички са перфектни. По същия начин и сред белите хора има изостанали в гражданското си развитие. 21 век в Канада не можем да си позволим да слагаме всички черни, араби, хаитяни, индийци и прочие видими малцинства под един знаменател. Те си имат техни си религии, традиции, които не ни е работа да променяме. Толкова е просто - обществото има определени норми. Или ги спазваш или си аут. Ако сега момиченцата си топят крачетата под душовете след 20 години техните деца няма да го правят. Поради големите разлики със западната култура тяхната интеграция е по-бавна. Защото италианците може да са тук от 60 и кусур години, но пак си говорят италиански, пак си въртят далаверите (как все застреляните мафиоти са с италиански имена?) и никой не говори срещу тях? Пак е интеграция, нали? Защо никой не говори срещу китайците (почти във всеки голям западен град има китайски квартал)? Да не би те да се интегрират успешно? Или чак техните деца родени тук го правят?

За бялата жена в повечето мюсюлмански страни съм съгласен. Тук, обаче ние живеем в страна с развито гражданско общество, каквото там няма. Като част от това общество ние трябва да покажем, че разбираме разликите и ги възприемаме като такива.
Nick(olov)

Мнение от Nick(olov) »

По принцип си прав,но след 20г се съмнявам децата им да са се интегрирали,може би 200.Така са мислели и във Франция и сега признават,че са се провалили.Така ще стане и тук сигурен съм.Те НЕ подлежат на интеграция(мое мнение)
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Нямам против всеки да говори на какъвто език поиска и да прави каквото поиска, но нека не влияе върху моя начин на живот и да не предявява претенции. Примерите, които съм дал, са за права, които аз нямам. В същото време, представители на такива религии и традиции ще ме обвинят в дискриминация, ако аз питам защо те могат, а аз не мога. За това говори hoyden на предишната страница и е напълно права. Аз много разчитам на нарастващото недоволство на местните, защото нещата от 21-ви век не вървят към 22-ри, а обратно към 7-ми.
Аватар
hoyden
Обратна връзка:

Мнение от hoyden »

Sommer,

Пак не схващаш проблема. А той е, че ние ги разбираме, ама те отказват да ни разберат, ние ги приемаме, но те отказват да ни приемат.

Усещаш ли разликата???
И да, съгласна съм че всяко стадо си има мърша, но във случая при арабите, из мършата се намира и някой читав.

“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Nick(olov)

Мнение от Nick(olov) »

John Smith написа:
Nick(olov) написа:...да спазваме законите на шерията и да бием жените си законно
Има си правила за биенето на жената, гледай и действай - http://www.youtube.com/watch?v=Wp3Eam5FX58" :!:
Щом си имат правила не са чак такива диваци :lol:
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Най-важното е да не чупиш кости. :!:
sommer

Мнение от sommer »

Неприемането на разликите е грешно. То води до омраза. От омразата до расизма е само една крачка. Изолирането на определени култури не помага въобще за тяхното интегриране, точно обратното.

Приемам позицията на hoyden, наистина е недопустимо някой да ти навлиза в личната територия. Затова обаче си има мениджмънт, чиято работа е да се справи с разликите и да извлече полза от тях. Така както Канада извлича полза от различните култури на своя територия.

Защо темата се обърна пак за арабите? Нали беше за мултикултурализма? Защото в индийската култура жената също няма кой знае колко права, китайците си имат затворени общества, не знам за африканци, хаитяни и други. Ами местното коренно население? Ако трябва да използваме стереотипи ще кажем, че те са пияници и наркомани, просяци и социаладжии, нали?
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

sommer написа:Защо темата се обърна пак за арабите?
За примера, защото техните претенции са най-изразени.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

sommer написа:Защото в индийската култура жената също няма кой знае колко права
Какво имаш предвид под "индийската култура"? В Индия има страшно много мюсюлмани и ако имаш предвид тях - да, жените нямат кой знае колко права. При сикхите и хинду няма такива работи.
sommer

Мнение от sommer »

Ето: http://en.wikipedia.org/wiki/Women_in_India"

Накратко: жените в Индия имат равни права с мъжете, но почти не ходят на училище. Жените работят в агрикултурата, завиват се с чаршаф (подобно на някои други култури), нямат право на лична собственост, "The average woman in rural areas of India has little or no control over her reproductivity.", жените са омъжвани насила - "According to UNICEF’s “State of the World’s Children-2009” report, 47% of India's women aged 20–24 were married before the legal age of 18, with 56% in rural areas.[50] The report also showed that 40% of the world's child marriages occur in India." и са жертви на домашно насилие, предимно в бедните райони (каква изненада).

Това имам предвид като казвам: "Защото в индийската култура жената също няма кой знае колко права".
Аватар
janyz

Мнение от janyz »

Голям проблем е , че тук в Канада са въвели понятието Minor visible , или иначе казано , със специална защита се ползват араби , чернокожи , китаици , евреи и т.н., както и предимство при кандидатстване за работа.Това демократично ли е??? Това не е ли дискриминация срещу останалите ???? Как може на работното място арабите да разговарят на арабски , а на мен да ми правят забележка , че съм казал нещо на български с бг. си колега !!! (това е един малък пример)
Деиствително деиствията на Саркузи са закъсняли , а за Канада , изобщо мълча.
"По -добре да пренапишем живота си,отколкото да се мьчим да го слепим"
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

sommer написа:Това имам предвид като казвам: "Защото в индийската култура жената също няма кой знае колко права".
Ок, ама първото нещо което се вижда като отвориш твоя линк е снимката на сегашната жена-президент на Индия ;)
sommer

Мнение от sommer »

miteto написа:
sommer написа:Това имам предвид като казвам: "Защото в индийската култура жената също няма кой знае колко права".
Ок, ама първото нещо което се вижда като отвориш твоя линк е снимката на сегашната жена-президент на Индия ;)
Това не го оспорвам. Имат жени на възлови места, примери в статията. Казвам, че за средно-статистическите момичета това е невъзможно. Достъпа до образование е равен, но повече момичета не завършват. Ясно ми е, че в повечето мюсюлмански страни жените не могат и да си мечтаят за подобни постове. Сходството обаче е, че и там, и в Индия, като цяло жените не са практически равни на мъжете - домашен тормоз, гадна работа, неграмотност, завиване в чаршафи.

Темата е за мултикултурализма - ако ще сочим с пръст дадена култура, нека мерим за всички така.
Nick(olov)

Мнение от Nick(olov) »

Koгато президент на Иран стане жена тогава да ги сравняваме.Религията на индийците е много по отворена.Като цяло са много честни и коректни(лични наблюдения).Проблема им е,че много приличат на една малциствена група в БГто,но само визуално разликата иначе е от земята до небето.
Публикувай отговор