точки за мед. сестра

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
galu

точки за мед. сестра

Мнение от galu »

Здравейте, имам малко затруднение в изчисляването на точките. Завършила съм мед. сестра- 2,5 години, имам 10 години трудов стаж като сестра Две години работих като старша болногледачка в Англия. Завърших и тамошен едногодишен курс за грижи. През това време бях студентка с прекъснати права, и 2011 януари завърших здравни грижи- бакалавър в софия, 2,5 години редовно обучение. В момента съм в майчинство започнато 2010 април.
Та въпроса ми е колко точки мислите ще ми изчислят за обучение и търсена професия по процедура за квебек?
Моля споделете опит ако някой има с подобен казус.
Аватар
loginn

Re: точки за мед. сестра

Мнение от loginn »

Здравей galu

На първо време разгледай темата от линка по-долу.

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=37648"
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

galu

Отвори официалния сайт и виж колко точки ти дават за професията,но мисля,че не са по-малко от 6т.Що се отнася до трудовия стаж работата е по-различна.Тъй като си работила само по специалноста си ще се вземе впредвид стажа ти по нея,но само този от последните 5 години до подаването на документите.Времето за образование и времето на майчинството обаче няма да ти го броят за стаж със сигурност,а доколкото разбирам тези събития са насътипили в последните 5 години от което губиш.Направи си сметката колко години си работила през последните 5 години и си сметни само тези точки.Тоест за 1г-2т за 2г-4т за 3г-6 и за 4-8т това е макса 8т.Впоследствие когато отидеш на инревю,но след периода на подаване на документите си работила,но само като медецинска сестра,вадиш нужните документи с което го удостоверяваш и ти присъждат още точки за стаж на самото интервю.Но не забравяй и това,че за да ти присъдят точки за преоритетно образование трябва да си завършила или в последните 5г или да си работила минимум 1г по специалноста си,но пак в последните 5г.Значи ако в последните 5г не си работила няма да ти присъдят никакви точки за стаж,а ако си завършила преди повече от 5г няма да ти присъдят и точки за търсено образование независимо,че е от преоритетните.А има и друго,значи ако образованието ти е от приоритетните и ти дават точки за него при условията които посочих по-горе пак вземат под внимание трудовия стажа за последните 5 години,но само професионалния.Тоест ако през последните 5г си бачкала 2г като мед сестра и 3 като сервитьорка да речем ти признават само двете години като мед сестра,тоест само 4т.При положение,че нямаш пресъдени точки за приоритетна специалност вече се взема впредвид общия трудовия стаж за последните 5г при същото точкуване,но пак по една таблица в която отново трябва да я има специалноста ти.
galu

Мнение от galu »

Благодаря ви много за бързите отговори. Значи за област образование ще взема 6 точки, а дали ще вземат в предвид и да взима още точки като съм завършила образование със степен бакалавър?
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Не неее вземат под предвид по принцип образованието с по-висока квалификационна степен в твоя случай бакалавър.Но за бакалаварска степен взимаш 10т,а за мед сестра 6т плюс 6т за приоритетно образование още 6т.Личното ми мнение е,че ще вземат под предвид образованието ти за мед сестра.Абе аз все си мислех,че за мед сестра дават повече ма съм бъркал верно са 6т.Бе на практика се получава,че все едно с магистърскастепен без приоритетно образование.
galu

Мнение от galu »

Така както си написал изглежда , че ще ми присъдят 18 точки общо на тема образование.
thriller
Изгонен от форума

Мнение от thriller »

Не бе обърках се при писането,че вършех тогава 100 неща.Значи за мед сестра са общо 12т.По 6т за квалификационна степен и приоритетно образование.Но пак казвам само ако си завършила и то за мед сестра преди не повече от 5г или имаш поне 1г трудов стаж като такава през последните 5г.Иначе само 6т.В най-лошия случай ще вземеш 10т за бакалавраската степен.Ма тъй като каза,че е нещо май поооо....здравен мениджмънт виж дали не дават точки за така специалност.Щото тогава ще ти вкарат 10т за баклалавър и отделно тъй като си още прясна с тва образование ще ти присъдят и точки за него.
Публикувай отговор