Това никой не го отрича. Но при други е точно обратното. Затова вместо да мрънкаш, по-добре си намери мястото, докато все още можеш.Hitar Petar написа:Затова има хора в България, които за 2 години направиха много повече от колкото други тук в Канада за 20 и то не с хитрини.
най-забавният Министър-председател!!
- roumensp
Re: най-забавният Министър-председател!!
Румба що като ви каже нещо човек по различно от вашето,веднага почвате да го пращате обратно еди къде си и че бил мрънкач ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Аз не го пращам обратно в БГ. Доколкото ми е известно той е в Квебек, така че като начало може да пробва да смени провинцията. Не е тайна, че Квебек е по-различен в доста отношения от други провинции. Ама такива седят в Квебек заради социала и евтинията, не заради друго, пък после и се оплакват колко мизерно било.myhata II написа:Румба що като ви каже нещо човек по различно от вашето,веднага почвате да го пращате обратно еди къде си и че бил мрънкач ?
Значи Румба познавам много хора които работят на минимални работи,трепят се и мръзнат и мрънкат,и да ти кажа нещо тая система не е у ред ,ето гледай сега какво излиза
Бачка охрана 40 часа на седмица +бонус часове и предимно нощни шифтове ,не спи сменя си биологичния часовник,пътува по 1 час за да отиде на работа и парите не му стигат ,а гледай какво става ако мине на социална помощ ,изкара на седмица 300 кинта кеш,я чистач ,я деливъри или бояджия и като му тегли чертата излиза че
разходите са по малки, бачкал по малко и е изкарал повече пари и нощно време спи
Кажи сега това нормално ли е ?
Бачка охрана 40 часа на седмица +бонус часове и предимно нощни шифтове ,не спи сменя си биологичния часовник,пътува по 1 час за да отиде на работа и парите не му стигат ,а гледай какво става ако мине на социална помощ ,изкара на седмица 300 кинта кеш,я чистач ,я деливъри или бояджия и като му тегли чертата излиза че
разходите са по малки, бачкал по малко и е изкарал повече пари и нощно време спи
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Не, не е нормално и затова и не съм много убеден, че е истина.myhata II написа:Значи Румба познавам много хора които работят на минимални работи,трепят се и мръзнат и мрънкат,и да ти кажа нещо тая система не е у ред ,ето гледай сега какво излиза

- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
roumensp написа:Аз не го пращам обратно в БГ. Доколкото ми е известно той е в Квебек, така че като начало може да пробва да смени провинцията. Не е тайна, че Квебек е по-различен в доста отношения от други провинции. Ама такива седят в Квебек заради социала и евтинията, не заради друго, пък после и се оплакват колко мизерно било.myhata II написа:Румба що като ви каже нещо човек по различно от вашето,веднага почвате да го пращате обратно еди къде си и че бил мрънкач ?
Ако не е мрънкач какъв е?? Като не му харесва от какъв зор виси в Канада и от какъв зор опява по форумите колко е зле.. ??
С негативните си словоизлияния помага ли на някой? Разбирам констроктивен критицизъм (като това с лимита на интернета например) ама плюене ей така за спорта не го приемам. Вярно че не е перфектно никой не го твърди, но аз пък съм сигурен в едно, ако някой не може да се справи в Канада ще му е почти невъзможно да се справи където и да е на друго място пък ако ще да се прави и на суперман на търсач на силни усещания или на каквото и да е.
Винаги съм го казвал дори и когато бях в Канада. Който не му изнася--> летището -->самолетчето и кой от къде е.. Никой не е закаран в Канада с опрян пищов в черепа..
Какво очакват точно повечето хора не мога да разбера??
Има ли безплатни курсове за език??? Има
Има ли достъпна здравна система?? Има
Има ли възможност за безплатно обучение или да се вземе заем да се обучиш? Има
Има ли центрове и организации за подпомагане на новодошлите? Има
Има ли програми които ти помагат да си търсиш работа по специалноста? Има
Имат ли новодошлите същите права и задължения като всички останали? Имат (с изключение на гласуването разбира се)
Имат ли нашите деца същите права и условия като тези на местните? Имат
Има ли толерантност и приемственост спрямо чужденците? Има
Има ли система която да ти гарантира житейският минимум в случай че си изгубиш работата или в случай че си класически мързел и въобще и не ебаваш да работиш?? Има
Е, кво още искате бе да му се невиди??
Мортгиджа бил за период от 40 години.? Е такъв е.. Ако е за 5 години нямаш шанс да го изплатиш...
Застраховките били скъпи? Е такива са.. Сори... Гет оувър ит.
Таксите били високи? Ааа ама я виж колко неща "има" по-горе..
Rant over... for now..
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

- roumensp
Явно някои хора са си мислели, че като дойдат тук и всичко ще ги чака наготово, поднесено на тепсия.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Явно някой хора са имали много погрешно мнение за себе си и собствените си възможности. Създадено им от близкото обкръжение (което винаги преувеличава в оценките си) и затвърдено поради разни недостатъци на системата в родината им. Попадайки в друга система, те просто изпадат в безтегловност, губят всичките си опорни точки. И започва голямото реване. Но стоят в този враждебен за тях свят, защото завръщането им ще бъде прието като позорна капитулация от същите тези близки и познати, които са спомогнали за изграждането на невярната им представа за себе си. Получава се нещо като омагьосан кръг, от който измъкване няма.
А и къде къде е по-лесно да хвърляш прах в очите на хората от 7000 км. разстояние.
А и къде къде е по-лесно да хвърляш прах в очите на хората от 7000 км. разстояние.

Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Безплатно Образование НЯМАivandaman написа:roumensp написа:Аз не го пращам обратно в БГ. Доколкото ми е известно той е в Квебек, така че като начало може да пробва да смени провинцията. Не е тайна, че Квебек е по-различен в доста отношения от други провинции. Ама такива седят в Квебек заради социала и евтинията, не заради друго, пък после и се оплакват колко мизерно било.myhata II написа:Румба що като ви каже нещо човек по различно от вашето,веднага почвате да го пращате обратно еди къде си и че бил мрънкач ?
Ако не е мрънкач какъв е?? Като не му харесва от какъв зор виси в Канада и от какъв зор опява по форумите колко е зле.. ??
С негативните си словоизлияния помага ли на някой? Разбирам констроктивен критицизъм (като това с лимита на интернета например) ама плюене ей така за спорта не го приемам. Вярно че не е перфектно никой не го твърди, но аз пък съм сигурен в едно, ако някой не може да се справи в Канада ще му е почти невъзможно да се справи където и да е на друго място пък ако ще да се прави и на суперман на търсач на силни усещания или на каквото и да е.
Винаги съм го казвал дори и когато бях в Канада. Който не му изнася--> летището -->самолетчето и кой от къде е.. Никой не е закаран в Канада с опрян пищов в черепа..
Какво очакват точно повечето хора не мога да разбера??
Има ли безплатни курсове за език??? Има
Има ли достъпна здравна система?? Има
Има ли възможност за безплатно обучение или да се вземе заем да се обучиш? Има
Има ли центрове и организации за подпомагане на новодошлите? Има
Има ли програми които ти помагат да си търсиш работа по специалноста? Има
Имат ли новодошлите същите права и задължения като всички останали? Имат (с изключение на гласуването разбира се)
Имат ли нашите деца същите права и условия като тези на местните? Имат
Има ли толерантност и приемственост спрямо чужденците? Има
Има ли система която да ти гарантира житейският минимум в случай че си изгубиш работата или в случай че си класически мързел и въобще и не ебаваш да работиш?? Има
Е, кво още искате бе да му се невиди??
Мортгиджа бил за период от 40 години.? Е такъв е.. Ако е за 5 години нямаш шанс да го изплатиш...
Застраховките били скъпи? Е такива са.. Сори... Гет оувър ит.
Таксите били високи? Ааа ама я виж колко неща "има" по-горе..
Rant over... for now..
Докторите им много зле ,могат да те объркат и то яко
Има програми и те не работят за търсенето на работа ,както самите министри по имиграцията съобщиха
Не те приемат като свой,работиш мръсните и скапани работи защото нямаш Прослувутия канадски експирианс
Толерантност и приемственост спрямо чужденците има само в трите големи града защото там са чужденци ,а Канада не е това,излез на 300 или 400 км от тях влез в някое малко градче и ще видиш що е Канада
Ако я нямаше тази система Канада отдавна да е 15 милиона
Идваш като компютърен специалист по процедура която си изминал за 5 години и цял живот работиш таксист/бакшиш/заедно със статут рефюджи ,защото работата се предлага на канадчета или на хора от компаниите /вътрешни обяви за работа/
Е като теглим калема таксите са много а и да не забравим за парите минимум с които трябва да влезнеш в Канада таксите са ВИСОКИ !!
Стефан Цанев
Стефан Цанев
- roumensp
Муха, не си ли разбрал вече, че за всичко което искаш да постигнеш, трябва да се бориш ? Нито канадците, нито която и да е друга държава ще ти дадат нещо нагово.
Тебе приятно ли ще ти е ако си в България и един току-що пристигнал от Нигерия бъде предпочетен пред теб за определена позиция ?
Ние имигрантите трябва да се доказваме всеки ден, за да разберат канадците, че можем да бъдем наравно или дори по-добри от тях. Но резултатът си заслужава положените усилия. Само с мързел нищо не става ...
Тебе приятно ли ще ти е ако си в България и един току-що пристигнал от Нигерия бъде предпочетен пред теб за определена позиция ?
Ние имигрантите трябва да се доказваме всеки ден, за да разберат канадците, че можем да бъдем наравно или дори по-добри от тях. Но резултатът си заслужава положените усилия. Само с мързел нищо не става ...
-
Прав е Мухата 2 за всичко. Нищо няма безплатно. На всеки емигрант гледат като на куче-касичка и гледат да те забият дори с кредити за учене, а на всичко отгоре има и дискриминация. А за това кой какъв е дайте да не се обиждаме, защото 5 г. в Квебек, нито съм бил на Социал, нито на шомаж. а съм учил и работил по-същото време и съм се грижил за семейството си. Кога някои хора ще си свалят розовите очила за Канада и ще прогледнат?
И последно може ли някой да ми обясни, защо в Най-Социалната държава, в най-социалната провинция, където всичко е ,,безплатно" толкова много хора след пенсионна възраст работят, има толкова бездомни, бедни, толкова много се краде и 80-90% от българските семейства, като емигрират се развеждат от,,щастие и хубав живот"?
И последно може ли някой да ми обясни, защо в Най-Социалната държава, в най-социалната провинция, където всичко е ,,безплатно" толкова много хора след пенсионна възраст работят, има толкова бездомни, бедни, толкова много се краде и 80-90% от българските семейства, като емигрират се развеждат от,,щастие и хубав живот"?
Защото не вкарват достатъчно "специалисти" от България, да ги научат кое как трябва да се прави и да им дадът акъл за всичко - кое трябва да е безплатно и кое не, кой ще назначават на работа и кой не и т.н.Hitar Petar написа:И последно може ли някой да ми обясни, защо в Най-Социалната държава, в най-социалната провинция, където всичко е ,,безплатно" толкова много хора след пенсионна възраст работят, има толкова бездомни, бедни, толкова много се краде и 80-90% от българските семейства, като емигрират се развеждат от,,щастие и хубав живот"?

Така като гледам и в България и в Канада е едно и също.Разликата е в заплатата.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Къде го видя това??? Кое е едно и също??azzura написа:Така като гледам и в България и в Канада е едно и също.Разликата е в заплатата.
Само Питам.. не се заяждам.
& ZIONISM
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Най -общо казано и там си имат проблеми от политически, социален и т.н. характер.Не е някаква Утопия, а най-обикновена държава.Вярно, много развита в икономическо отношение, но все пак...
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;