Въпроси за документите за Монреал, Квебек
Re: Въпроси за документите
Здравейте, вчера си пратихме най-после документите за Виена с DHL. Въпросът ми е, кога ориентировъчно можем да очакваме покана за интервю, края на годината, нали? Знам, че зависи от доста фактори, но е изключено да е март, все пак...
18.01.2011 DCS Vienne
Изключено е да е март, освен ако някой от вас не е с търсена професия от секция А и някой поканен не си е потвърдил интервюто. На миналата сесия имаше покана 2 седмици преди интервюто към vilka5 (подадени документи 16.03/pokana 10.05/интервю 28.05), чиято професия е търсена.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- Double Trouble
Здравейте! Трябва ли в пакета документи до Виена да изпращаме и копия от личните карти? Никъде не го видях в официалните изисквания, а знам, че някои май са пращали и се обърках вече.
Актовете за раждане трябва ли непременно да са издадени специално за чужбина или може да заверим нотариално копия от обикновените актове за раждане, които си имаме?
Актовете за раждане трябва ли непременно да са издадени специално за чужбина или може да заверим нотариално копия от обикновените актове за раждане, които си имаме?
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Няма изискване за изпращане на копия от лични карти. Изпращате само копия от паспортите - само страниците с данните, без такива с печати и визи, ако сте излизали в чужбина.
Относно актовете за раждане - изпращате само копие и превод. Не е необходима нотариална заверка или пък акт за раждане за чужбина.
Нотариална заверка се изисква само за документите, касаещи образование и трудов стаж (дипломи, удостоверения, сертификати, трудови договори, трудови книжки, служебни бележки и др. подобни).
Относно актовете за раждане - изпращате само копие и превод. Не е необходима нотариална заверка или пък акт за раждане за чужбина.
Нотариална заверка се изисква само за документите, касаещи образование и трудов стаж (дипломи, удостоверения, сертификати, трудови договори, трудови книжки, служебни бележки и др. подобни).
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- Double Trouble
Мерси, Емили 

Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Здравейте форумци! Имам два въпроса, на които надявам се някой от вас ще ми отговори и тъй като съм нов тук, моля за извинение ако не задавам въпросите си в правилната тема.
Първият ми въпрос е: Знам, че таксата за селекция може да се изпрати и с банков превод до специално оторизирана банка в Австрия. Някой може ли да ми даде подробности или по-точен линк, защото от линка, който намерих, честно казано не разбрах нищо
.
Вторият ми въпрос е: Има ли хора от Враца, които се готвят да заминават за Канада?
Предварително благодаря на всеки, който може със съвет да ме насочи.
Първият ми въпрос е: Знам, че таксата за селекция може да се изпрати и с банков превод до специално оторизирана банка в Австрия. Някой може ли да ми даде подробности или по-точен линк, защото от линка, който намерих, честно казано не разбрах нищо

Вторият ми въпрос е: Има ли хора от Враца, които се готвят да заминават за Канада?
Предварително благодаря на всеки, който може със съвет да ме насочи.
И аз имам един въпрос.
Ако е изчерпан броя на кандидатстващите за дадена професия от списъка на официалния сайт, кога можем да подадем първоначалните си документи? Ако ги пуснем сега ще бъдат ли разгледани след юни 2011 или е по-добре да изчакаме до края на май, примерно, и тогава да ги изпратим?
Ако е изчерпан броя на кандидатстващите за дадена професия от списъка на официалния сайт, кога можем да подадем първоначалните си документи? Ако ги пуснем сега ще бъдат ли разгледани след юни 2011 или е по-добре да изчакаме до края на май, примерно, и тогава да ги изпратим?
http://www.youtube.com/watch?v=bdoZEmiNXJY" onclick="window.open(this.href);return false;
@zdravko76: във форума можеш да откриеш доста инфрмация на тема плащане на първоначалните такси. Напиши в търсачката "банков превод".
@Касиопея: моята логика е следната: дори и да е запълнен капацитета за дадена професия, все пак хората продължават за изпрашат документи от цял свят и си чакат реда. Аз лично смятам, че колкото по-скоро се подадат документи, толкова по-добре, защото тенденцията е намаляване на квоти по издаване на визи и повишаване на изискванията, както и таксите. Ако си готова с документите - пращай и чакай ред. Поне ако има промени по процедурата, теб няма да те касаят.
@Касиопея: моята логика е следната: дори и да е запълнен капацитета за дадена професия, все пак хората продължават за изпрашат документи от цял свят и си чакат реда. Аз лично смятам, че колкото по-скоро се подадат документи, толкова по-добре, защото тенденцията е намаляване на квоти по издаване на визи и повишаване на изискванията, както и таксите. Ако си готова с документите - пращай и чакай ред. Поне ако има промени по процедурата, теб няма да те касаят.
18.01.2011 DCS Vienne
highflyer, нищо подобно. Когато е запълнена квотата, ти връщат документите и няма такова нещо като чакане на ред.От мнение до факти има разлика.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
azzura, благодаря за уточнението. Извинявам се, ако съм подвела някого.azzura написа:highflyer, нищо подобно. Когато е запълнена квотата, ти връщат документите и няма такова нещо като чакане на ред.От мнение до факти има разлика.
Приятен слънчев ден!

18.01.2011 DCS Vienne
Колеги, проблем ли ще е ако "длъжностната характеристика" е само на фирмена бланка и с печат.
Питам защото тя е извадка от общото ми досие във фирмата.Просто я копираха и сложиха печат,и подпис съответно.
Питам защото тя е извадка от общото ми досие във фирмата.Просто я копираха и сложиха печат,и подпис съответно.
Не е проблем, даже напротив. 

http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Мерси AZZURA. Реших да попитам за всеки случай,защото във Викито пише разни допълнителни неща за длъжностната характеристика, та да не се притеснявам

П.П. Щях да забравя. Абе,тя моята характеристика е от две страници. Дефакто,това което интересува имиграционните, а то е в какво се състои моята длъжност, се намира на първата страница. Във втората се споменава,какво облекло трябва да нося,какви противопожарни мероприятия трябва да изпълнявам,и др. подобни. Та се чудех, дали само първа страница да преведа, или по-добре цялата характеристика.

П.П. Щях да забравя. Абе,тя моята характеристика е от две страници. Дефакто,това което интересува имиграционните, а то е в какво се състои моята длъжност, се намира на първата страница. Във втората се споменава,какво облекло трябва да нося,какви противопожарни мероприятия трябва да изпълнявам,и др. подобни. Та се чудех, дали само първа страница да преведа, или по-добре цялата характеристика.
Цялата - искат ти длъжностна характеристика, а не цитати или извадки от нея.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Здравейте!И аз да попитам нещо относно документите.Аз като самоосигуряващ освен осигурителна книжка,справката от Нои и длъжностна характеристика трябвали да приложа още някакви документи за фирмите?Благодаря ви предварително и успех на всички!