fenomeno написа:А може ли някой да помогне при изчисляването и в нашия случай , защото от много четене и проверка на различни места вече се обърках. При изчисляване в онлайн тестовете ми казва, че можем да продължим, но като се зачетох в таблицата с критериите на wiki.bgcanada, се обърках, понеже не ми стана ясно как се точкува критерия за стаж. При нас е следната ситуация:
Водещ: Магистратура финанси и бакалавър начална училищна педагогика с чужд език; стаж (тук също не ми е ясно)- до април 2010- 5 год. по бакалавърската специалност, като последните 2 са изкарани в майчинство. След майчинството продължава работа, но по нито една от специалностите до момента.
Придружаващ: Средно-специално, но 2 годишен курс след завършено средно образование (не съм сигурен в коя категория попада),Монтьор на съобщителна техника. Стаж по специалността до края на 2007 г. От тогава до момента работи не по специалността.
Благодаря предварително на оказалите съдействие!
По така изнесените данни не може да се направи цялостна оценка на вашият случай, а единствено по двата фактора "образование" и "трудов стаж". И то с допускането, че всичките ти твърдения се доказват документално.
Та по фактор "образование" водещият кандидат ще получи 10 т. за ниво на образование.
Не е с търсена специалност, така че не се гледа стажът да е по специалността от дипломите и за трудов стаж ще получи толкова точки, колкото месеца общ трудов стаж има през последните 5 г. без да се брои майчинството. Ако са пълни 3 г. (36 м.) трудов стаж то точките ще са 6 т.
Вторият кандидат по фактор "образование" ще получи 2 т. за ниво на образование. Трудовият му стаж не се оценява и не получава точки по този фактор.