Шофьорска книжка в Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
becks

Re: Шофьорска книжка в Торонто

Мнение от becks »

smt написа:На книжката ми на предната страна пише на английски някои неща, като 'Driving licence', имената ми на латиница, от къде е издадена също на латински и категорията съответно на латински 'B' и 'M". От другата страна изреждат вскички категории и срещу категорията която имам е написана датата на придобиване (всички категории отново са на латински), това е. Получих я малко след взизането ни в ЕС! Ще ми е необходима ли международна такава в такъв случай?
Не, може и без международна книжка. Това го знам от опит - мой и на познати.

Не знам за какво МТО (министерство на транспорта) говорят другите тук, но от 5-6 години в Oнтарио шоф. изпити се провеждат от частна фирма. Казва се Drivetest.
на http://www.Drivetest.ca" е описано всичко.
Трябват ти 2 неща:
1 - оригинална щоф. книжка
2 - писмо от българска държавна институция, удостоверяващ шоф. стаж. Заверено или издадено от българско консулство в Канада (това е почти буквално от сайта на Драйвтест)

това е за ОНТАРИО. ОНТАРИО, не квебек

другото са глупости
„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Жени

Мнение от Жени »

Напълно подкрепям becks! :y:

Никаква международна книжка не ви е нужна! :)
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

И аз вече го подкрепям. :y:

Не знаех за тези промени, за което се извинявам. Което си го пише, си го пише. А щом го пише сега, значи сега е така. Значи cancel на международната книжка и proceed с писмо от полицията, преведено и заверено. :)
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
smt

Мнение от smt »

Да разбирам ли, че без международна книжка може да се кара там определените няколко месеца от съответната провинция? :?:
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

smt написа:Да разбирам ли, че без международна книжка може да се кара там определените няколко месеца от съответната провинция? :?:
Може, но ако "съответната провинция" е Онтарио се приготви застраховката да ти съдере кожата, да ти поръча и инсталира нова кожа и след това да я съдере и нея :D
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Ако е само да кара, няма проблем. Rent-a-car, примерно. Много компании дават коли дори и да не могат да разчетат въобще какво пише на книжката, само да има там някакъв номер да вкарат в компютъра. Ако полиция те спре и си нередовен - твой проблем. Ако намажеш колата - тя е застрахована. Тях ги интересува само бизнеса да върви. Като пристигнахме в Канада, скоро взехме една кола под наем да обиколим малко. Агента на Hertz само ме погледна дали съм аз на снимката. Повече разглежда българската VISA карта, че това е нещо, което повече го вълнува.
Последно промяна от John Smith на Сря Яну 19, 2011 8:25 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Искат Кредитна карта на собстшеника на книжката и депозит от 200 кинта
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Да, без кредитна карта не може. За депозит не помня, възможно е да има.
Публикувай отговор