Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
martatabs
Модератор

Re: Въпроси за документите

Мнение от martatabs »

Emili_vn,от поста по-горе разбирам,че трябва да изпратя настоящият си трудов договор при условие,че не съм го прекратил,нали така?
Най-вероятно ще трябва да се преведе на френски,ами нот.заверка нужна ли е?
Аватар
GAL73

Мнение от GAL73 »

Аз лично ще изпратя оргинални служебни бележки , без копия на трудовите договори.
Първо на превода на трудовата книжка има начало на трудовия догвор и второ на служебната бележка пише изрично ,че на лицето не е отправено предизвестие за прекратяване на трудовия договор към ..... дата.Датата естествено трябва да е по-скорошна .Надявам се да е достатъчно като доказателство , че все още работя .
Поздрави от Пловдив
и
Успехи !
DCS Vienne -12.01.2011
accusé de réception -29.01.2011
интервю Виена -07.04.2011 - успешно
Bucarest-18.06.2011
Etiquettes-05.07.2011
Formulaires médicaux-24.01.2012

Покана за визи-08.05.2012
ВИЗИ-01.06.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

martatabs написа:Emili_vn,от поста по-горе разбирам,че трябва да изпратя настоящият си трудов договор при условие,че не съм го прекратил,нали така?
Най-вероятно ще трябва да се преведе на френски,ами нот.заверка нужна ли е?
Да - точно така. С него и със служебната бележка доказваш, че към момента на подаване на документите, си на работа в съответното предприятие. Документите трябва да са преведени и нотариално заверени, защото касаят трудов стаж. Всички документи, които се отнасят до образование и трудов стаж трябва да бъдат нотариално заверени.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Благодаря Емили,ще го имам предвид при окомплектоването на документите ми.
r_nina

Мнение от r_nina »

Здравейте,
Може би тук не е най-точното място където да задам въпроса си, но ще рискувам :)

В молбата която се подава за осигурителния стаж към НОИ трябва да се посочи къде да послужи и за какво се използва удостоверението. Моля ако сте попълвали подобна молба да дадете съвет.

Благодаря предварително
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

На моето пише: Удостоверението се издава, за да послужи в чужда държава.
Доколкото си спомням не се пишеше в заявлението за къде да послужи.
Иначе ако трябва задължително да напишеш нещо:Имиграционни власти, Квебек, Канада.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Kolegi,освен CV-то мотивационно писмо трябва ли да се изпраща.Ако трябва,към кого конкретно да го адресирам - към службата по емиграция,или има точно опеделен човек,което се занимава с документите.
escape

Мнение от escape »

Мотивационно писмо не се праща. То е необходимо при кандидатстване за работа.
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

escape това мотивационно писмо не е свързано с работата. В него изразяваш мотивацията си за имиграция в Квебек, което кара да предприемеш тази стъпка, защо си предпочел точно Квебек и т.н., но не е задължително - пожелателно е. :)
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Още един въпрос. В момента попълвам CV-то си,в него има един раздел за владеене на някакъв език,мисля да не го попълвам и направо ще го изтрия. В молбата за селекция нали има една такава табличка.
И друго...има ли значение какъв ще е образеца на CV-то?
На едно място трябва да напиша,какво образования съм завършил.Проблема е,че основното си образование го завърших в три отделни училища,а пазя дипломата от последното.Първото училище вече не съществува а второто надали пази някакви документи от преди 20 години.Та,мисълта ми е дали няма да е проблем,или те гледат средното образование.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

martatabs написа:Още един въпрос. В момента попълвам CV-то си,в него има един раздел за владеене на някакъв език,мисля да не го попълвам и направо ще го изтрия. В молбата за селекция нали има една такава табличка.
На едно място трябва да напиша,какво образования съм завършил.Проблема е,че основното си образование го завърших в три отделни училища,а пазя дипломата от последното.Първото училище вече не съществува а второто надали пази някакви документи от преди 20 години.Та,мисълта ми е дали няма да е проблем,или те гледат средното образование.
Марта не се занимавай с основното образование.Само висше и средно. А езиците ги остави в СV-то. Аз изпратих европейски образец, но ако искаш се порови за квебекски. :y:
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

martatabs написа:Още един въпрос. В момента попълвам CV-то си,в него има един раздел за владеене на някакъв език,мисля да не го попълвам и направо ще го изтрия. В молбата за селекция нали има една такава табличка.
Основното ти образование изобщо не ги интересува. Така че - зареже. А и какво като някое училище не съществува - в дипломата ти за основно пише какво си учил през 8-те години, но пак казвам - точно това никой не го интересува.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
celicata

Мнение от celicata »

Ако напусна сегашната си работа и почна друга близка до сегашната ми длъжност, трябва ли да уведомя Виена и ще се отрази ли това на интервюто ?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ще се отрази на това, че ще трябва да обясняваш за промяната. Според мен ако имаш възможност да не променяш нищо по обстоятелствата, описани в досието, ще е най-добре.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

:x
Последно промяна от martatabs на Чет Фев 03, 2011 2:21 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор