Та, как е най-уместно да си избера ордер от следните: на инженерите, на химиците, на технолозите. Трябва да знам накъде да се ориентирам, щото все пак за интервюто ще ми е необходимо.
Завършил съм Органични химични технологии, а магистратурата ми е Химия и технология на нефта и газа. Излизам като инженер-химик. Работих 2 години в нефтозавода като оператор-дестилатор, а след това последователно като апаратчик хим. процеси, началник смяна и инженер химични процеси, демек технолог в друг един цех.
И в трите споменати ордера фигурират професионални области като технология на химията, органична химия, а в ордера на инженерите пише "travaux destinés
à l'utilisation des procédés de chimie ou de physique appliquée", което е приложна химия и пак е в моята област.
В някой пост прочетох, че щом си инженер независимо какъв: електро, механо или химик, трябва да си в ордера на инженерите. В appelations на emloi-quebec открих, че има точно съвпадение на наименованията, тоест в Квебек инженер-химик присъства като название на професия.
Въпросите ми са: каква е разликата между всички тези ордери, може ли да се говори за по-добър относно заплащане, престиж и т. н., задължен ли съм да се присъединя към точно определен ордер?
Надявам се някой да може да отговори на главоблъсканиците ми