Въпрос за системен администратор

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Californian

Re: Въпрос за системен администратор

Мнение от Californian »

[quote="cocose"]http://www.jobserve.ca
Industry: IT
Keywords: admin
---------------------------------
Намерени: 43 обяви.
Заплата: от 33к до 80к
-----------------------------------

Е то по-зле от България!
Та аз в България заплатата ми беше 30-40к
В Щатите(Калифорния сега съм на минимума)малко под 100к
защото съм млад емигрант на 27-8 и без много опит, пък след някоя и друга година -
небето е границата.

Но пък В Канада е социално казват, и като цяло е по-хубаво от Щатите.

Може ли да се намери работа в Канада за около 80-90к сега
за джава девелопър?
Искам да живея в Канада като се замисля от вчера съм тук и много ми хареса
спокойния начин на живот и снежеца и всичко ми харесва
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

pumpy написа:
cocose написа:И специално за местните, те не биха се навили на 30к по простата причина че само помощите за безработица и социалните бих им докарали такъв приход, или пък ако се хванат в некоя пицария и т.н.......
За 30к би се хванал само некой отчаян имигрант, каквито всички имигранти са, особено в началото :geek:
Ето това е супер изхвърляне и ми е интересно да е подкрепено с цифри, иначе си е празнословене, както и всичко останало написано по темата от теб. Днес си говорих с един колега и тя ни каза, че пуснала обява за секретарка за клиниката си. Само за първия ден, за едно място получила 45 резюмета и това в прехвалените по-горе щати....смятай за какво става въпрос в ИТ сектора, където индийците и пакитата са хиляди.....най-вероятно за споменатите 43 места има поне 1600 резюмета........
Да ти кажа аз съм изключително доволен
от джоб маркета в Щатите, сравнение с Канадския когато се пробвах 2008ма, но
сега може би е по-добре в Канада и има повече работа, незнам.

Аз като пристигнах в Щатите, преди няколко месеца бях на джоб маркета,
и за около 1 месец си намерих 4-5 работи - една в Айова, една в Чикаго, една в Сиатъл и 2 в Калифорния - в Сан Франциско и Лос Анджелис.
и дори в Айова беше 70к заплата, като там е ефтино, едно двустайно жилище под наем е 500-600долара, а хубави къщи - за по 100-200хил.
Та много съм доволен, но условията които предлагат американските работодатели
са много по-зле сигурно от Канадските,
защото в америка се работи at will или поне такава работа ми предлагат на повечето места, и са 2 седмици предизвестие могат да те разкарат.
Докато в Канада казват хората е много-по хубаво да се работи, по-социално
и предизвестията сигурно са по 2-3месеца.
Така, че Канада е много по-хубаво.
crusader

Мнение от crusader »

Californian написа:
pumpy написа: защото в америка се работи at will или поне такава работа ми предлагат на повечето места, и са 2 седмици предизвестие могат да те разкарат.
Докато в Канада казват хората е много-по хубаво да се работи, по-социално
и предизвестията сигурно са по 2-3месеца.
Така, че Канада е много по-хубаво.
А, не, по 2-3 години са предизвестията :rofl:
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

MrGeek написа: Дъра бъра два чадъра дъра бъра дъра бъра......GOOD MORNING.......дъра бъра
Местните акционери, не ги ибава какво разни нещастници си въобразяват че трябва да е нормалната ставка. Те искат да получат качество за малко пари. Защото много добре знаят че ако дадат два пъти повече пари, това не означава че чиляка ще знае два пъти повече :) :) :)
Та както всички останали, и те си имат бюджет. Примерно, акционера казва, ОК, имаме нужда от ява разбирач, ама повече от 40к не давам. След което ако ще и да си написал апачито от нулата, повече от 40к ПРОСТО НЯМА КАК ДА ТИ ДАДЕ. Точка.
Затова, когато още в началото на интервюто ви питат колко искате, това е ясен индикатор че хората си имат бюджет, и че ако ти искаш дори и ЕДИН долар над тази сума, просто пийни една студена вода и бегай да се гушкаш с очилатко :geek:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

И каква е връзката на cocose с местните акционери та да знае какво и как мислят те?
Може би е техен довереник, на който се изповядват, или пък е правил някаква официална анкета сред тях?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

cocose написа: Затова, когато още в началото на интервюто ви питат колко искате, това е ясен индикатор че хората си имат бюджет, и че ако ти искаш дори и ЕДИН долар над тази сума, просто пийни една студена вода и бегай да се гушкаш с очилатко :geek:
Много си прав, в повечето случай е така наистина. Но в повечето случай ставката и въпроса - колко искате, тези неща се говорят на фоун скрийна. А след това 1, 2 интервюта преценяват и т.н
И някак си не е точно така, примерно 30долара на час, ни повече ни по-малко. В Повечето случай според ме е друго
има бюджет наистина но е в някаква граница, примерно 35-45, и ако преценят че има неща които не знаеш добре, или скил сета не е на 100процента но пък са те харесали и т.н и ти дават 38примерно, но пък ако преценят, че ти си супер пича за тази работа и 1 на 100, нацелват тотото с теб и така, могат да ти дадът максимума.

Иначе много вярно, че над максимума трудно ще дадът, но пак има такива случай, когато човека наистина е точен, хаъринг мениджъра отива при онзи от който зависи бюждета - обяснява му колко незаменим е кандидата и така....
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

cocose написа:
MrGeek написа: Дъра бъра два чадъра дъра бъра дъра бъра......GOOD MORNING.......дъра бъра
Местните акционери, не ги ибава какво разни нещастници си въобразяват че трябва да е нормалната ставка. Те искат да получат качество за малко пари. Защото много добре знаят че ако дадат два пъти повече пари, това не означава че чиляка ще знае два пъти повече :) :) :)
Та както всички останали, и те си имат бюджет. Примерно, акционера казва, ОК, имаме нужда от ява разбирач, ама повече от 40к не давам. След което ако ще и да си написал апачито от нулата, повече от 40к ПРОСТО НЯМА КАК ДА ТИ ДАДЕ. Точка.
Затова, когато още в началото на интервюто ви питат колко искате, това е ясен индикатор че хората си имат бюджет, и че ако ти искаш дори и ЕДИН долар над тази сума, просто пийни една студена вода и бегай да се гушкаш с очилатко :geek:
Пич, не е лошо да уточниш какво имаш предвид под "акционера", защото аз имам акции от ИТ комапнии и никой не ме е питал "Колко пари даваш за заплата на ява разбирач?". Да не говорим, че далеч не всички компании са public, т.е. там такова животно "акционер" няма под каквато и да е форма.
Веравй ми, ако си написал апачито от нулата няма да ходиш по обяви на разни измекяри дето предлагат по 40К, тебе ще идват да те търсят ;)
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа: Веравй ми, ако си написал апачито от нулата няма да ходиш по обяви на разни измекяри дето предлагат по 40К, тебе ще идват да те търсят ;)
Ѝзвинявам се, ама ми стана любопитно:

Има ли наистина подобни заплати за каквато и да е ИТ?

Това е заплата за работещ в Safeway с 4-5 години опит?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Има заплати в ИТ от по 35-40К за току-що завършили студенти без опит, а има и измекярски фирми, които пробват пък ако клъвне някой емигрант - още по-добре. Имай предвид че "ИТ" е много широко понятие и това значи много широк рейндж от заплати.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ivan1007 написа: 40К... Това е заплата за работещ в Safeway с 4-5 години опит?
Айде да не заблуждаваме хората да имат големи очаквания. Много яко пресилваш.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Предполагам зависи на каква позиция в Safeway - сега видях че е Fortune 500 компания така че сигурно има заплати за по 40,000 както и за 400,000 само че за какви позиции? Аз лично се съмнявам че работниците в магазина взимат по $20/час...
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

Така и така сте отворили темата да се намеся и аз..
...
От Януари почвам да търся работа за "системен администратор" за предпочитане в района на Ванкувър..
Ако някой има нещо в предвид мога да му пратя резюме..
Имам 12 години опит в Нетурк секюрити, Файърулс, DNS подръжка и конфигурация, Почти всички известни видове Мейл Сървъри, Виртуализация с Хайпър-Ви, и разбира се Актив Директори.
Имам сертификати
MCSE, MCP, CCNA, A+, Network+, Linux+
Работният ми опит е от Канада, Сащ и Коста Рика..

Горе долу това е.. ако някой има нужда от повече информация да свирка.
Последно промяна от ivandaman на Нед Дек 26, 2010 5:41 pm, променено общо 2 пъти.
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа:Предполагам зависи на каква позиция в Safeway - сега видях че е Fortune 500 компания така че сигурно има заплати за по 40,000 както и за 400,000 само че за какви позиции? Аз лично се съмнявам че работниците в магазина взимат по $20/час...
Не се съмнявай, защото е така. Разполагам с таблицата на заплатите в подобна верига магазини (наистина не е Safeway, а COOP). Имат профсъюз и ставките (регламентирани с КТД) зависят от категорията, която зависи единствено от прослужено време. Това е заплата за general utility clerk, декоратор на торти или месар . Супервайзери взимат повече, менажерите нагоре от тях.

Всъщност може да провериш сам, но това е старото им КТД, което беше в сила до преди година. Новото е с 10-на % отгоре.

http://www.ucce.info/Final_CA.htm"
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Ivan1007 написа:Всъщност може да провериш сам, но това е старото им КТД, което беше в сила до преди година. Новото е с 10-на % отгоре.

http://www.ucce.info/Final_CA.htm"
Щом има профсъюз, не се съмнявам. Интересно е, че примерно един General Utility Clerk в магазина им взима колкото Accounts Payable/Receivable Supervisor в администрацията им (ако правилно разчитам тези таблици със заплатите).
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

miteto написа: Щом има профсъюз, не се съмнявам. Интересно е, че примерно един General Utility Clerk в магазина им взима колкото Accounts Payable/Receivable Supervisor в администрацията им (ако правилно разчитам тези таблици със заплатите).
Това е "човек за всичко", който може да работи във всеки отдел на магазина и най-често товари и разтоварва стока, но не само това. Доста хамалогия е, а и замества, когато липса някой от където и да е, та не ме учудва.
Както и да е, просто ме учудиха подобни цифри за системни администратори и подобни. Се си мислех, че е повече от месар. :D

Публикувай отговор