Давам ти идея - просто идея -дали е добр аили лоша и дали ти пасва - имаш глава на раменете -ползваи си я.ba_2000 написа:Благодаря Ви за много бързите отговори.
Като прохождащ в процедурата продължавам да събирам инфо и да видя как ще се развият събитията. Все пак гледам,че по този параграф- 6242 Cooks ,към средата на декември са кандидатствали „едва” 86 човека и явно им трябват такива хора.
Доста изпреварвам събитията, но все пак да попитам, ако се стигне до happy end, къде е най- добре да се установи човек за начален старт (по- нормални наеми, възможно най- бързо намиране на каквато и да е работа) . Питам защото познавам само един Канадец който ми каза,че в Торонто може да ми намери работа за $10-15 на час (разнасяне на пици,обща работа в ресторант и т.н).
1.Изобщо с колко пари трябва да тръгна (с жена и дете)?
2.И колко горе-долу ми трябват на месец в Канада?
3.Най-важното- като имигрант имам ли право на безплатното канадско здравеопазване или само хората с канадски паспорт имат достъп до него,а другите трябва да плащат?
Този въпрос го задавам, защото направо се ужасявам от системата в САЩ, ако нямаш пари и добра застраховка и стане нещо направо не ми се мисли?
4. В Канада има ли Social security number като в САЩ? Като заминах за щатите знам, че ме мотаха да ми дадат този номер и съответно ми платиха с чек чак след около месец.
Приятен ден и още веднъж благодаря!
Ако наисти на с готвач - пробваи се да прескочиш глупостите с процедури и т.н - потърси си дирекно работа- -пробваи - не боли и само може да спечелиш -ще требе да пратиш резумера -ако стане работата си на далвера-ако не -нищо -пратил си неколко емаила....
Казвам ти го що професията готвач е наистина търсена -а особено пък по дивотията (малки градчета,курорти ит.н ) работодателя е наясно и е готов да се напъне за наема чужденец и всичките свързани с това неща.
Ако беше се усетил малко по рано -миналата година тва временапример за олимпиадата във Ван ...леле беше пълно с обяви за хотелски пресонал и т.н
Копирам ти една обява -публикувана в немската служба по труда-работодателя е на 100% наясно че ще наема външен ,ще трябва да му вади разрешително и т.н. Дали е немец,българин,занзибарец и т.н НЯМА никакво значение -работното разрешително е еднакво и мъките за работодателя са еднакви (100% проверено ).
Преди имаше повече обяви ,ама сега нещо ги е поналегнала кризата маи.....
Не пише баш кои хотел е ама дори и да са 100 бих писал на всичките ...
Google Translate
From:
German
▼
To:
English
▼
Breakfast cook for Canada (Cook)
Work (social insurance)
Employers
Employers anonymous
Industry: Hotels (hotels and motels, without), size of company: 51-500
Job Description
A 4 *- hotel complex in Banff, Alberta, Canada seeks to reinforce the team a breakfast cook.
For the description of the hotel:
We have a restaurant with 65 seats, to open kitchen, a la carte menu, everything is prepared fresh. It is a 99 room 4 *- hotel with 2 meeting / banquet rooms and the fine dining restaurant "The Evergreen" that seats up to people 70th Due to our open concept kitchen guests can enjoy watching the chefs prepare hearty breakfasts, fresh home-made lunches and dinners high end. The responsibility of our heads is to Ensure the quality and freshness of the food as well as keeping up high standards ..
We offer our guests to "a la minute" cooking style with a wide variety of regional Canadian products. Everything is made from scratch, our pastry and bread, soups, stocks, sauces, pasta and even the meat is cured in house. We offer everything from traditional Canadian cuisine as well as internationally influenced dishes with a contemporary flare.
The duties of the breakfast chef:
He / she prepares each item on menus according to our recipes and follows proper safety, hygiene and sanitation rules. Ensures smooth food service operation by working with the Chef de Partie and Sous Chef. High level of professionalism is expected. Must be able to work under pressure.
The candidate will be working along with the breakfast supervisor and prepare breakfast, lunch preparation and staff meals as well as other food. This will include:
• Set up the line
• Prepare each item on menus (breakfast, lunch, dessert, room service and employee meals) according to our recipes.
• Communicate clearly with co-workers and leadership team to Ensure a smooth food service operation is Achieved
• High level of guest satisfaction with food presentation and quality according to guest comment cards.
Requirements:
- Training as a chef - гогала го е превел кофти -искат да имаш диплома за готвач -на немски е Ausbildung zum Koch
- Professional experience
- Shift work
- Good command of English
The offer of employer:
The employer provides local employment on a full-time employment with a salary of 13 dollars per hour kan (40 W-hr.) Provided housing facilities for the price of 16.50 dollars a day kan.
Work permit:
Applicants from other European countries usually need a visa, but they must apply for a temporary work permit (temporary work permit) in order to work legally in Canada. This is initially limited to one year, but may be extended. Instead of the extension is also possible in collaboration with the immigration of a province-own immigration program (PNP) to apply for a permanent stay in Canada you want
Та е това - temporary work permit е еднакво за всекакви хора различни от държавите в NAFTA.
на тая обява е написано че работодателя желае да почне някои Февруари 2011.
успех.