Аз не си падам по студа, нито по малките градове затова само казвам да помислите кой език 6те ви е основен ... ако отидете в Кебек няма да е англииския

Над 700K население...малък град - малко ми се губи понятието за малъкthehellgirl написа:Мое наблюдение е 4е в Кебек сити ще ти трябва много много добър френски - доста над средното ниво за българските стандарти, а ако се оправяш добре на английски ще си намериш работа в Едмънтън или Калгъри. Кебек е красив, 4ист и спокоен ама проблема с езика е сериозен а и с национализма им ...
Аз не си падам по студа, нито по малките градове затова само казвам да помислите кой език 6те ви е основен ... ако отидете в Кебек няма да е англииския![]()
Азура, днес не6то ме е прихванало сьс сьветите.azzura написа:Избрах Едмънтън,сега трябва да се ориентирам в образователната система. Католическо училище - според мен няма да я бъде тази работа. За частно - мисля, че ще е проблем, не само в началото. Остава държавно...
![]()
Дали е добра идея да се установим според района на училището?
Тук си изграждам някаква бегла представа за нещата и като отидем там сигурно жестоката действителност ще ме изрита яко
http://www.bilingualsource.com/miteto написа: ... Пък и извън Квебек френския би бил от много малко полза ...
Двата езика е малко трудна работата ... Аз като гледам тука каква борба водим с английския и ако трябва като в Кебек да превключвам от английски на френски и за няколко месеца сигурно ще съм изкукуригал... В Торонто по моите скромни наблюдения, няма да имаш кой знае каква полза от френския...Ninushevi написа:Не знам дали ми е правилно усещането, но си мисля, че за повечето пишещи-живеещи в Канада и кандидат-канадци явно е сериозен проблем знаенето и на английски, и на френски. Не знам защо никой не се стреми към този, според мен ,най-добър вариант, който се предполага че ще отвори много врати на много места. Имам предвид основното нещо-по-лесно намиране на работа и по бързата и лесна адаптация. Струва ми се, че ако се знаят и двата езика, няма да има много чудене за място според отношение, дискриминация или други подобни, а ще се ограничи до варианти за работа, приятели, близки, харесване на града, климат и т.н.Още едно време ми казваха, че знаенето на ецици е огромна врата към света и явно са били прави...
По мои скромни наблюдения, има повече възможности за хора с двата езика, токолкото само с единия. Даденият по-горе от мен линк е пример за това.ivanko13 написа:... В Торонто по моите скромни наблюдения, няма да имаш кой знае каква полза от френския...
В горния линк имаше трийсетина обявени позиции. Ако за някой 30-40 допълнителни позиции си струват усиленото учене на френски, ок. Между другото за тези позиции най-вероятно се състезаваш с квебекари дошли да живеят в Онтарио и с местни билингуъл (имах такава колежка, родена в Онтарио и перфектно билингуъл). Моето лично и скромно мнение е, както вече казах "по-добре да знаеш английския на много добро ниво, отколкото английски на средно и френски на средно". Но в никакъв случай не казвам, че е лошо да се учи френски. Просто искам да отбележа че ако някой вложи много услия да го учи, възвръщаемостта в Торонто не е хич голяма и трудът може да не се оправдае (по мое мнение, разбира се).klisurov написа:По мои скромни наблюдения, има повече възможности за хора с двата езика, токолкото само с единия. Даденият по-горе от мен линк е пример за това.ivanko13 написа:... В Торонто по моите скромни наблюдения, няма да имаш кой знае каква полза от френския...
Съгласен на 100%.miteto написа:... по-добре да знаеш английския на много добро ниво, отколкото английски на средно и френски на средно ....
Мисля, че си в грешка.klisurov написа: ...Мился, че само в някои райони на Montréal, Ottawa, Toronto & Vancouver може да избегнеш ксенофобски настроения.
Но там, където няма ксенофобски настроения, белите деца в училището са малцинство...
Абсолютно невярно!miteto написа:"по-добре да знаеш английския на много добро ниво, отколкото английски на средно и френски на средно".