Здравейте,
Някой знае ли каква е процедурата ако се мине успешно интервю и сключи брак преди да замине за Канада? Мисля тези дни да подавам документи и ако всичко мине добре с приятеля ми да се оженим. Но не съм сигурна точно какво трябва да се направи.
Ако някой е минавал по този път, моля нека сподели.
Не съм пуснала документите още. Чакам си паспорта. До края на декември ще е готов. Затова имаме още време да обмислим нещата. Нямаме доказателства, че живеем заедно, а ако минем по този път трябва да чакаме година. Затова смятаме да подам само от мое име и ако всичко мине успешно да сключим брак. Казаха ни, че има такав вариант, но не искам да започвам нещо без да съм наясно как точно се случват нещата.
r_nina написа:Не съм пуснала документите още. Чакам си паспорта. До края на декември ще е готов. Затова имаме още време да обмислим нещата. Нямаме доказателства, че живеем заедно, а ако минем по този път трябва да чакаме година. Затова смятаме да подам само от мое име и ако всичко мине успешно да сключим брак. Казаха ни, че има такав вариант, но не искам да започвам нещо без да съм наясно как точно се случват нещата.
Благодаря за отделеното внимание
Голяма грешка. След това трябва да подавате заедно с новия статут. Те това са го играли многократно.
Един познат реши да ги изработи и им каза, че се е оженил, чак когато си взе резидентството. Веднага му взеха паспорта и заведоха дело за евентуално депортиране. Добре, че и като семейство събраха точките, но им отне 4 ходини да се съберат в Канада.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
бълдъза ми се ожени след интервюто - не от мнго хитруване, а просто така и се случи живота. Прати си брачното свидетелство във Виена, заедно със сертификата за селекция, прегледаха им точките като семейство и понеже ги събираха наново им пратиха нови сертификати и на двамата. Не са ходили пак на интервю. Не знам какво става и дали е възможно половинката да ти намали точките и да не се класирате като семейство - тогава най-вероятно нещата отпадат и не заминаване. Успех
Не става въпрос за намаляване на точките от вторият кандидат, Пумпи, а за по-високи минимални прагове за семейната двойка спрямо сам кандидат.
Така например елиминиращият фактор за професионална мобилност от 42 т. скача на 50 т., а за окончателна селекция съответно от 55 т. на 63 т.
И ако вторият кандидат носи да речем само 5-6 т. (Пр. 2 т. за образование, 2 т. за възраст и 1 т. за език), а първият сам събира около минимума т.е. 42-43 т., то ето ти го и фала.
Но ако съпругът е до 35 г. (3 т.), с висше образование (3 т.) и владее френски на средно ниво (3 т. от 6 възможни), то новите сертификати са в кърпа вързани. Или пък да речем не е толкова добре с френския, но пък е с търсена професия (от 1 до 4 т.) пак става.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Странно, зет ми беше/е с висше, на 27, финансист по професия, никакъв френски, много добър английски и им дадоха сертификати обратно. Явно бълдъзата не е била на минимума, знам ли ?
Не знам как и за какво се дават точни, но реално може да се мине или не. Има хора, които са по-наясно от мен със самата процедура, те да кажат
Да, Пумпи, това е едно от възможните логични обяснения - сестра ти сама е събирала повече точки от минимума. Да не забравяме също така, и че правилата са променени от едно време. Зет ти, например, е носел точки и за трудов стаж и евентуално втора професия, които критерии не съществуват днес.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
При мен се получи така. С мъжът ми се запознахме точно като подадох документите за Канада. И докато трая процедурата вече връзката ни вървеше към брак, но аз бях минала интервюто сама. Не искахме да рискуваме с точките и да се питаме, дали ще минем или ще ни върнат и ще ни разглеждат наново като двойка (така щяхме да загубим, година и половина, а може и повече), затова аз заминах за Канада сама, след 2 месеца се върнах, оженихме се, и като се прибрах в Канада подадох документи за спонсорство. И така той след 4 месеца беше при мен. Вие трябва да си решите по кой път да тръгнете Успех
Лично на мен ми се струва, че най-неудачния момент за брак е между интервюто и стъпването на канадска земя. Преди и особено след това като че ли е по-добре....
Ema написа:При мен се получи така. С мъжът ми се запознахме точно като подадох документите за Канада. И докато трая процедурата вече връзката ни вървеше към брак, но аз бях минала интервюто сама. Не искахме да рискуваме с точките и да се питаме, дали ще минем или ще ни върнат и ще ни разглеждат наново като двойка (така щяхме да загубим, година и половина, а може и повече), затова аз заминах за Канада сама, след 2 месеца се върнах, оженихме се, и като се прибрах в Канада подадох документи за спонсорство. И така той след 4 месеца беше при мен. Вие трябва да си решите по кой път да тръгнете Успех