От няколко години живеем във Ванкувър и града си е супер, невероятна природа, климата също (дъжда изобщо не ми пречи), работим и двамата с мъжа ми аз това което съм учила от БГ, той в момента доучва още малко остана и двамата сме с добър английски а аз и с френски.
Моя близка приятелка канадка тук родом от Онтарио с мъжа си искат пак да се връщат там защото според нея място за сравнение няма за стандарта на живот. Те са правили почти същите пари там но Ванкувър за тях е страшно скъп град.
Неините доводи са следните:
- по-ниски цени за купуване на къща ( аз лично не мога да сравня защото не познавам кварталите в Торонто но във Ванкувър прилична къща в нормално предградие на 20 км от центъра на града започва от 500 000 нагоре)
- наемите мисля, че са съпоставими и в двата града
-цени на детски градини -ами еднакво скъпо ми се вижда човек трябва да си приготви поне хилядарка
- за тях пътуването е много важно това, че могат да обиколят Отава, Квебек, по-интересни градове в Щатите (от Ванкувър с кола за 2 часа можеш да отидеш до Сиатъл но мен града изобщо не ми харесва)
Ако има хора живели и в двата града, бихте ли дали мнение реалистично ли се вижда да живееш по-добре в Торонто ако правиш едни и същи пари? Климата е друг въпрос аз мразя жеги, мъжа ми студ но щом хората си живеят там е въпрос на време да свикнеш.
Та взеха и на мен да ми влизат разни мухи в главата, щастливи сме тук, но моята компания има и офис в Торонто и Отава така, че ако реша един ден нямам никакъв проблем да се прехвърля. В момента сме под наем с малко дете и ако решим за местене трябва да го направим преди да се обвързваме със заем за къща и тн. Засега просто събирам мнения все пак във форума има много хора, които са сменили провинцията.
Благодаря предварително.