Ей, пак се отплеснахме от темата ... модовете може и да позабършат, ако решат.
roumensp написа:... Как да го разбирам това "
Нямам канадски ID документи", нали живееш в Канада ?

Ако ще не на френски, ами на китайски да са, остават си канадски. Никой не е длъжен да си вади допълнителни документи заради някоя неграмотна касиерка в Щатите.
Ами ... да видим ... имам Carde de maladie, ама тя не е международен документ, имам канадска PR карта, ама и тя не е документ за легитимиране, имам шофьорска книжка, ама както вече казах, на нея пише само на френски и не се очаква в САЩ да знаят какво е това "Permis de conduire". И ще знаеш, проблема не е на касаерката, а мой, защото тя е в правото си да ми откаже плащането, без да ми се извинява, че не знае френски (или китайски).
Само за сведение, в Италия един полицай извади един "класьор" с копия на всички шофьорски книжки по държави. Явно са около 200 (в ООН членуват 192 държави). А и още, добре че, в някои държави признават шофьорската книжка като документ за самоличност, че в БГ май все още не легитимна.
Иначе съм чувал, че канадските граждани имат ID карта и международен паспорт. Също така, кебекекарите, канадски граждани, имат Permis de conduire Plus, с която могат да влизат в САЩ без да имат паспорт. Предполагам, че на нея освен Permis de conduire пише също и Drive Licence. Та така, нямам си международно валидни канадски ID документи.