Service de garde - неприсъствени дни?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
desiR
Обратна връзка:

Service de garde - неприсъствени дни?

Мнение от desiR »

Здравейте!
Имам чудене по следния казус: дъщеря ми е във втори клас пример (екьой). Посещава Service de garde целодневно и цената е 7$. През последните 2 месеца беше болна за по 1 седмица, но ние си заплатихме пълната сума за пълния брой учебни дни, включително и двойна сума - по 14$ за т. нар. journee pedagogique.
Въпросът ми е - това ли е обичайната практика? - независимо от отсъствията, да се заплаща пълно присъствие? И особено за случайте на journee pedagogigue, когато детето си остава вкъщи, но трябва да платим 14$?
Благодаря ви предварително :handshake:
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
pumpy

Re: Service de garde - неприсъствени дни?

Мнение от pumpy »

Доколкото аз съм чувал, те си събират парите от родителите за да могат да си вземат така и парите от държавата за същите дни.
choky

Мнение от choky »

И аз доколкото знам (със сервис дьо гард не съм запозната, но в детските градини със сигурност е така!) се пла6тат тези неприсъствени дни. Не сте ли подписвали не6то като договор (документ някакъв...)? Там би трябвало да е описано....
Умея да мълча на седем езика
desiR
Обратна връзка:

Мнение от desiR »

Благодаря на pumpy и choky за инфото.
Choky, в началото на годината попълнихме един формуляр (не бих казала, че беше точно договор, а по-скоро молба с подпис само от наша страна). В него имаше САМО място за нашите данни, но не си спомням да е имало подробна информация за самата услуга Сервиз дьо гард, освен цената за 1 ден и цената само за обедно гледане на детето. За съжаление, ние нямаме копие от този формуляр, тъй като беше изпратен по дъщеря ни и ние го върнахме пак по нея. Явно ще трябва да отида на място и да попитам, просто ми се искаше за себе си да съм по-добре информирана предварително :$
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

desiR написа:... за т. нар. journee pedagogique. ...
За тези дни трябва да сте получили бланка, на която да сте отбелязали, дали детето ще посещава Service de garde.
Ако сте отбелязали, че ще посещава, нормално е да ви искат парите.
Принципно, дори след като подадете молба за отписване от Service de garde, има 5 дни, които се заплащат.
Т.е., детето може да ползва услугата Service de garde в деня на подаване на молбата, но да спре едва 5 дни след подаване на молба.

Не знам как стои въпросът при представяне на бележка, че детето е било болно.

Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

desiR
Обратна връзка:

Мнение от desiR »

Благодаря на всички за мненията!
Наистина се оказа, че сме задължени да заплащаме НЕприсъствените дни, БЕЗ значение от причината за отсъствие.
Относно journeé pedagogique също се заплащат НЕприсъствени дни с двойна такса - 14$, ако изрично не сте отбелязали във въпросната бланка (благодаря ти Клисуров :bow: ), че в този ден детето НЯМА да ходи. Моята грешка е, че когато ми предоставиха тези бланки, в тях пишеше и за активитета (допълнително 25$), които аз отказах, но не съм отказала самия Сервиз дьо гард. Вече ще гледам по-внимателно :$
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
Публикувай отговор