Накой опитвал ли е? Резултат?
Каква е процедурата ако изобщо има?
Така се получава при мен за съжаление.. и не знам сега какво мога да опитам.
Да чакам да ми изтече PR card и нова процедура или има някакви варианти преди това..все пак още близо 2г имам валидна карта.
Може и на лични.
Предварително благодаря на всички!
DCS - 03.04.2006
Accuse de .. - 05.05.2006
Date d'entrevue - 02.11.2006 - O.K.
Това е доста интересна тема, която и мен ме интересува до известна степен. Условията са ясни и няма много варианти, нямаш ли 2 от 5 губиш статута. Ще се опиташ да влезеш и ще стане панаир на границата. Има определени условия но едва ли някой ги спазва - да придружава болен канадски гражданин или да работи за канадска фирма извън страната.
Обаче ето едно казусче друго - американски гражданин с pr card (която е изкарана като български гражданин) който живее в САЩ аджеба дали може да влиза в Канада като турист с американския паспорт без да го засекат че има pr card и да му отнемат статуса и без панаири
Панаирите стават само когато се опита човек да използва невалидни документи или да дава смехотворни обяснения.
Когато влизаш в Канада като чужденец, независимо дали с американски паспорт или пък с български и с виза, то никакви панаири не те очакват.
Проблем ще има единствено някой, който при влизане притежава само паспорт нуждаещ се от виза и изтекла резидант карта. С която е успял да заблуди самолетната компания да го качи на самолета, но няма как да убеди агента на границата, че е наистина преманант резидант.
И почва панаира.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Моите хора като не бяха още станали американски граждани и за да влизат в Канада не използваха pr cards които имаха а зелените си карти, защото така също се разрешава, обаче миналата година ги спряха като идваха и им казаха че имат резидентски карти и не могат да поддържат така две резиденства и един вид им казаха "сега ви пускаме, но за следващият път трябва да се откажете от канадското такова", обаче на мен ми е интересно дали pr картата е обвързана и с nationality. А да се има предвид, че те изобщо не са живяли в Канада, но някакси не им се иска да се отказват от това резиденство
Това са само твои интерпретации и тълкувания, Hungarian Salami.
Може да поддържаш колкото си искаш резидентства, стига да успяваш да изпълняваш изискванията за запазване на статута си във всяка една от държавите, в които си резидент. Това обаче е невъзможно на практика и рано или късно губиш останалите и запазваш само един статут на перманент резедент. Това са им казали и на твоите хора, нищо повече.
Имаше наскоро специална тема по този въпрос във форума - "canadian landed and usa green card". Поразрови се и ще видиш.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!