TNT наистина са "най-малко смрадливите китайски магазини" по GTA и цените са добри, но качеството не е на върха. Аз лично храни купувам от там с внимание, защото не един път ми се е случвало да купя нещо много добро на вид, а то или да е пълно дърво на вкус, или да се скапе за два дни. И не се скапва, защото е organic, а защото е напомпано с вода до пръсване. Не искам да споделям техниките за поддържане на свеж вид, особено на месата, че няма да искаш да си купиш повече нищо. Те се прилагат по всички хранителни магазини, разбира се, но китайците често се престарават.anxeli написа:Няма такава евтиния и свежест като в ТНТ - китайския хипермаркет...
Има ли българи в Nanaimo BC?
- John Smith
Re: Има ли българи в Nanaimo BC?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Бекс, такива канадски свине в България не съм виждала.
От детската градина са тлъсти.
От детската градина са тлъсти.
Джон, говорехме за зеленчуци, месо от там не купувам
.
Бекс, в Торонто повечето хора не са местни, а и се движиш май предимно в даунтаун, там са по-напред с материала
. Но общо за канада и изобщо северна америка мисля че жените са по-закръглени. това лято бях последно в бг, ами доста по-слаби са там. Говорим за жените до 45, след това май не се показват повече и какво става незнам. Децата и мъжете обаче са много дебели
. Така че да, трудно е да се каже. Но мисля че който и дa е, подхлъзне ли се пo готовите неща - вафли, закуски, пици - няма спасение. Традиционната българска диета е включвала много кисело мляко, туршии, зеленчуци, постни манджи и супи, който е запазил нещо от нея може и да се опази от сланините
.

Бекс, в Торонто повечето хора не са местни, а и се движиш май предимно в даунтаун, там са по-напред с материала

Циганите - на Сатурн !
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Да отворим ли една тема за фитнес и нютришън (+дебели и грозни канадци и сладки български ябълки)? Или я изчерпахме
& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Apple, не знам защо си правиш такива заключения, че канадците са тлъсти и не се движат. Звучиш все едно някой ти е разказвал за Канада и е преувеличил доста и ти повтаряш това, което са ти казали.
За разлика от България, тук има МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ да спортуваш, ако имаш желание. Има паркове с пътечки за тичане, ходене, каране на колело. Има къмюнити центрове където може да спортуваш почти всичко и цените са нормални. Има също така и частни спортни студиа, където по мои наблюдения е малко по-скъпо. Във Ванкувър Даунтаун до платната за колите направиха на доста места и ленти за велосипедисти.
В България като се сетя парковете в какво окаяно състояние се - и да искаш ще ти е малко трудно да тичаш по наводнените и заблатени алеи в повечето паркове.
Относно храната - много хора са внимателни какво купуват и ядат, и трябва да си абсолютно невеж или да не те интересува, за да се тъпчеш постоянно със замразени вечери, хамбургери и други подобни храни.
Всичко си зависи от човека.
За разлика от България, тук има МНОГО ВЪЗМОЖНОСТИ да спортуваш, ако имаш желание. Има паркове с пътечки за тичане, ходене, каране на колело. Има къмюнити центрове където може да спортуваш почти всичко и цените са нормални. Има също така и частни спортни студиа, където по мои наблюдения е малко по-скъпо. Във Ванкувър Даунтаун до платната за колите направиха на доста места и ленти за велосипедисти.
В България като се сетя парковете в какво окаяно състояние се - и да искаш ще ти е малко трудно да тичаш по наводнените и заблатени алеи в повечето паркове.
Относно храната - много хора са внимателни какво купуват и ядат, и трябва да си абсолютно невеж или да не те интересува, за да се тъпчеш постоянно със замразени вечери, хамбургери и други подобни храни.
Всичко си зависи от човека.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
За спорта изобщо няма да коментирам, само ще спомена че тук можеш да видиш някой дядо или баба на колело по алеите, в БГ още се смята, че като ходиш някъде с колело е защото нямаш пари за кола, пестиш от бензин и т.н. ... или коментар от сорта "дърт дингилин пък се качил на колело"
За храната, като общо, нямаме културата да ядем говеждо, аз тук започнах да го ям, и то на барбекю само
холестерол това-онова, какво да кажем за нашия лаф "коледното прасе" и произтичащия от него бонъор.
А как ядеме хляб, особено мъжете, всеки е излизал някъде на ресторант, тук дават бисквитки със супата, я някой да се опита да яде шкембе чорба с бисквитки, не се хващайте за думите ми, но разбирате на къде бия
Разбира се, че тук може да се изкушиш повече с ядене, защото имаш по-добра покупателна възможност.
Тя темата за градчето на ябълката, но нямам какво да кажа, освен че съм живял в малки градчета тук, ами стават, но си ограничаваш шансовете за намиране на "работа по специалноста"

За храната, като общо, нямаме културата да ядем говеждо, аз тук започнах да го ям, и то на барбекю само

А как ядеме хляб, особено мъжете, всеки е излизал някъде на ресторант, тук дават бисквитки със супата, я някой да се опита да яде шкембе чорба с бисквитки, не се хващайте за думите ми, но разбирате на къде бия

Разбира се, че тук може да се изкушиш повече с ядене, защото имаш по-добра покупателна възможност.
Тя темата за градчето на ябълката, но нямам какво да кажа, освен че съм живял в малки градчета тук, ами стават, но си ограничаваш шансовете за намиране на "работа по специалноста"

Петре, предполагам ,че взимаш протеин концетрат... По добър вариант за след тренировката е изолата... Ако приемаш прекалено големи дози концентрат след тренировката полза няма и всичко заминава в тоалетната... Креатина се използва за сила и мускулна маса и все още много от действията му (положителни и отрицателни) не са изяснени... Ще ти свърши работа ако тренираш много интензивно(с големи тежести) и направиш предварително зареждане с него - по 20 грама през първите няколко дни и после минимум 5 грама... Най-общо казано креатинът увеличава анаеробния ти енергиен капацитет - АТР–РС енергийната система, която дава енергията за кратки и интензивни натоварвания... Добре е да се пие около 90 дена и после да се почива известно време... Приема му трябва да го комбинираш с много вода и въглехидрати и както вече споменах - високоинтензивни тренировки...petar krastev написа:Иване,това се става с мене,едно тежко ми става като пия протеин след като съм бил в залата.Ами Креатина за какво е.Преди или след тренировка се пие.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- optics
- Модератор
Точно така е, но само в градовете. Българския еснафски манталитет е, че колелото е за бедни, селяни или в краен случай - педераси-интелектуалци.todor73 написа:За спорта изобщо няма да коментирам, само ще спомена че тук можеш да видиш някой дядо или баба на колело по алеите, в БГ още се смята, че като ходиш някъде с колело е защото нямаш пари за кола, пестиш от бензин и т.н. ... или коментар от сорта "дърт дингилин пък се качил на колело"![]()
По селата колелото се уважава. Дядо ми караше колело ежедневно. На 83-годишна възраст падна от колелото и си счупи крака. Оттогава не кара, но мнозина дядовци по селата карат.
Сори Anxeli, но мойте наблюдения са други. От лятото на 2009-та. Гледах, гледах, задавах си въпроса - добре де къде са прехвалените слабички българки...Не че няма, има, но като количество - същата работа като тук. Тва дето някои въздишат - ееее брато да видиш хубави жени...
Не можах да го видя туй. И на килограми и на хубост - почти никаква разлика от канадките. Единствената разлика е в дрехите. Но дрехите не са физически атрибут

едит: дрехи да се чете: дрехи/грим/парфюм
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Еее, ама какво ми направихте темата
! Много фитнес маниаци, бе. Аз и тук си карам колело хич не ми пука за бедна, тъпа или полово неориентирана-интелектуалка ме имат. Обаче няма вело алеи и е супер гадно и опасно. Иначе като ще говорим за дрехи/гримове и т.н. в БГ сме №1 по суета и изобилие на екстравагантни тоалети на никакви пари. Разбира се, за да не отнеса пак критика се застраховам, че "гледам" оттук. Когато много от вас са заминали нещата са били по-други. Сега има невероятно качествено БГ производство и стилно на достъпни цени. Ама да не се отвличам и аз.
Иначе по темата за здравословното хранене тук наистина плодовете и зеленчуците са много евтини. Примерно лятото зелените чушки вървят по 0, 90 лв. килото, домати пак толкова, ябълките дори и в момента са 1. 20лв. за килограм. И всичко е достъпно, че не ми се изброява. Имах приятелка в Аризона плащаше по 1$ за 1 бр. чушка, а на промоция когато са по 4$ либрата. Не знам как е в канадско с чушките
! Дано са по-евтини, че замразените боклуци не ги обичаме.
Бляагодаря на всички мнения насочени към темата - Нанаймо. Все още очаквам някой българин живущ/живял там да се включи, но явно няма такива или поне във форума.

Иначе по темата за здравословното хранене тук наистина плодовете и зеленчуците са много евтини. Примерно лятото зелените чушки вървят по 0, 90 лв. килото, домати пак толкова, ябълките дори и в момента са 1. 20лв. за килограм. И всичко е достъпно, че не ми се изброява. Имах приятелка в Аризона плащаше по 1$ за 1 бр. чушка, а на промоция когато са по 4$ либрата. Не знам как е в канадско с чушките

Бляагодаря на всички мнения насочени към темата - Нанаймо. Все още очаквам някой българин живущ/живял там да се включи, но явно няма такива или поне във форума.
Ами аз съм ходил като турист в Нанаимо.2 пъти . Аз там няма да ида никога да живея-поне доброволно де - аз го определям като дива селска пустош.
Значи по мои наблюдения без да имам претенции за изчерпателност - на острова почти всичко е по скъпо.
Само слизаш от ферито и бензина е с 5 цента поне по скъп от на континента -какво ще правиш -ферито от континента до шварц беи е каде 50 -60 долара за кола и 5 долара за човек- някъде там ,пак за цифрите не претендирам що никога аз не сам го плащал- та не става да отскочиш да заредиш до сушата.
Ако точно нещо те интересува - мои роднини имат бизнес в Нанаимо -там са поне 1 път в месеца- мога тях да ги питам,за мене беше разходка и детаили не ме интересуват - както казах там не е моито място за постоянно живеене,дори единствено бих отишъл във Виктория ако плащат дебели кинти - аз на острова аз се чувствам изолиран ако е за постоянно.
Значи по мои наблюдения без да имам претенции за изчерпателност - на острова почти всичко е по скъпо.
Само слизаш от ферито и бензина е с 5 цента поне по скъп от на континента -какво ще правиш -ферито от континента до шварц беи е каде 50 -60 долара за кола и 5 долара за човек- някъде там ,пак за цифрите не претендирам що никога аз не сам го плащал- та не става да отскочиш да заредиш до сушата.
Ако точно нещо те интересува - мои роднини имат бизнес в Нанаимо -там са поне 1 път в месеца- мога тях да ги питам,за мене беше разходка и детаили не ме интересуват - както казах там не е моито място за постоянно живеене,дори единствено бих отишъл във Виктория ако плащат дебели кинти - аз на острова аз се чувствам изолиран ако е за постоянно.
С чушките е зле. 1.99 най евтините червени камби при китайците иначе са 3.99 за половинка. Ама и повече да ги направят, пестицидни болкуци. Аз си купувам от местните шепард чушки, приличат на нашите червени, но ги има само през септември по 99 цента.
А за Нанаймо, то в бг не останаха българи а ти тук търсиш мнение от всяка паланка, а Нанаймо знаеш ли чак нанай къде е
...
А за Нанаймо, то в бг не останаха българи а ти тук търсиш мнение от всяка паланка, а Нанаймо знаеш ли чак нанай къде е

Циганите - на Сатурн !
Мерси за инфото ама това е дребнаво, че бензина бил с 5 цента по-скъп. Той и обществения транспорт не е за без пари като го ползваш, а от шибаните големи разстояния и задръствания във Ван с личен пак ще ги изгориш, че и в повече. Но все пак благодаря не искам да се заяждам. А иначе на нас пък точно пустошта ни харесва, стига да е по-зеленичка, топличка и нещо да се плиска наблизо за свежест
. А работа по специалността за нея никой и не мечтае.

-
- Напуснал форума
Ееееее, Ябълке
Кефиш ме! Следвай си мечтата до край !!!!

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
Всеки има мнение по въпроса и нямам намерение да го оспорвам. Примера който даваш обаче е неподходящ - положението с бензина е точно обратното - на острова е по-ефтино от Ванкувър с около 5-6 цента.bp_de написа:Ами аз съм ходил като турист в Нанаимо.2 пъти . Само слизаш от ферито и бензина е с 5 цента поне по скъп от на континента -какво ще правиш -ферито от континента до шварц беи е каде 50 -60 долара за кола и 5 долара за човек- някъде там ,пак за цифрите не претендирам що никога аз не сам го плащал- та не става да отскочиш да заредиш до сушата..
в момента : $ 1,129 на острова (средно); Ванкувър : 1.139 - 1.169
Интересно защо ли са решили да въртят бизнес точно там, след като е "селско и умряло" ....bp_de написа: Ако точно нещо те интересува - мои роднини имат бизнес в Нанаимо -.
Останалото е въпрос на лично мнение както казах - всеки има право...за себе си.
Поздрави
- optics
- Модератор
Аха! Пустош. Затворени сме като Балдуин в неговата кулаbp_de написа:Аз там няма да ида никога да живея-поне доброволно де - аз го определям като дива селска пустош.
Само слизаш от ферито и бензина е с 5 цента поне по скъп от на континента -какво ще правиш -ферито от континента до шварц беи е каде 50 -60 долара за кола и 5 долара за човек- някъде там ,пак за

За живеене... има разни мнения. Отначало бях в един "пенсионерски" град в Канада, сега съм в друг "пенсионерски". Все хубави места.
Да, на острова почти всичко е по-скъпо.
Не, бензина не е по-скъп ! Както колегата Slick съвсем точно е посочил по-горе.
За apple, да обобщя - форумци от Нанаймо няма. Форумци от Виктория познавам лично 3, с мен 4. В тая тема виждаш 2-ма да пишем.
А, докъде сте с процедурата ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel