Има ли българи в Nanaimo BC?
Има ли българи в Nanaimo BC?
Някой живял ли е там? А има ли посетили Нанаймо като туристи и какви са ви отзивите за това невероятно красиво градче? 

- MrGeek
- Путлер Капут
Re: Има ли българи в Nanaimo BC?
Смяташ да ходиш на екскурзия ли до там или смяташ да се заселваш? Разликата между двете е огромна. Ако е второто и освен това разчиташ тепърва да търсиш източници на доходи като новопристигнал имигрант, по-добре напълно забрави за тази дестинация. Виж ако си инвеститор и разполагаш с бизнес с гарантирани доходи, то тогава нещата седят по друг начин.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Мите, днес ти ли дежурен по гъба?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
MrGeek, благодаря за бързия отговор, но ще кажеш ли нещо съществено или пак ще се заяждаш без аргументи ей така за спорта?!?
За твое сведение свери цените на наемите и може пък да откриеш, че е поносимо на фона на други места. А толкова добри оферти за работа без квалификация и опит не бях виждала наскоро по търсачките. Та затова си питам - пари не ми искате засега поне за питането. Извинете, че ви развалям хаира за пореден път. И да ако не за живеене то поне за екскурзия ще отида та ако ще да .... нали ме разбираш. Инат съм ако не си забелязал
!
Мене ли искаш да претрие Митето? Явно много си ми набрал, но аз съм всъщност
!
За твое сведение свери цените на наемите и може пък да откриеш, че е поносимо на фона на други места. А толкова добри оферти за работа без квалификация и опит не бях виждала наскоро по търсачките. Та затова си питам - пари не ми искате засега поне за питането. Извинете, че ви развалям хаира за пореден път. И да ако не за живеене то поне за екскурзия ще отида та ако ще да .... нали ме разбираш. Инат съм ако не си забелязал

Мене ли искаш да претрие Митето? Явно много си ми набрал, но аз съм всъщност

Не, не иска да те трия тебе, а пита защото негово мнение беше изтрито
Честно казано, по заядливия начин по който пишеш едва ли ще вдъхновиш много отговори с подробни примери и обосновки към тях.

- MrGeek
- Путлер Капут
Ябълке, ако смяташ по-горният ми отговор за заяждане, то едва ли ще се намери някой който да може да ти помогне. Иначе нещата са пределно ясни. Нанаймо е град в централната част на остров Ванкувър, който колкото и да е красив си остава сериозно откъснат от Greater Vancouver Area. Единствената ти връзка в едната посока са осем ферибота с разписание през два часа, като прекосяването на водата отнема около час. Очевидно е, че е живеейки в Нанаймо, единствения шанс за намиране на работа е в самия град и никъде другаде. Сега в тези времена на криза, такова изкуствено ограничение е просто убийствено. Не може абсолютно по никакъв начин да се сравнява град от 80,000 жители с метрополиса на Ванкувър от два милиона и половина. Личното ми мнение е, че забиването на новопристиганал имигрант в Нанаймо е равносилно на самоубийство, но хора всякакви - на някои може и да им харесва подобна тръпка. Затова те питах дали искаш да се заселваш или просто смяташ да ходиш на екскурзия.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
И тук живея в 80 000 град пък ей ме на жива съм и даже не лошо живея. При положение, че ще живеем под наем и при положение, че като начало не сме придирчиви към работата не виждам проблем. Така, че интересно ни е да се самоубием, може пък да се окаже забавно, а? И за сведение в този тъй малък град си има всичко без да се налага да ходиш до мегаполиса нито за учене, нито за работа, нито за глезотии. Обаче какво знам аз
! Друго си е в Медината/ да се разбира Медовината/, не само че бъркаш в кацата с мед ми направо плуваш в нея. Леко да се не удавиш в сладкото, колега
!

Мите, на всеки който може да чете му е станало вече ясно, че Ябълката е ол овъ дъ плейс и пише тук за развлечение, както и 90% от останалите съфорумници, бай дъ вей. Тя дори не е подала още документи, а вече се интересува от харасмента на работното място и от залезите в Нанаймо, неща от които нито ти, нито аз, нито някой друг сме се интересували преди да изберем Канада, защото сме подхождали сериозно и отговорно по въпроса. Ябълката хем ни пита за Канада, хем ни поучава как стоят нещата там(тук). Хем я хвали, хем критикува. Когато някой и даде сериозен съвет, вместо "мерси", става пасив/агресив. Горното и изказване е поредното доказателство. Как мислиш, дали Гика ще си загуби още веднъж времето да и отговаря?
Та затова и аз съм за принципа "Каквото повикало, такова отговорило", така че, тейк ит изи, брадър, лузен ап енд хав ай сенс ъф юмър!
А сега ми върни поста, па нека хората преценят колко остър съм бил.
Та затова и аз съм за принципа "Каквото повикало, такова отговорило", така че, тейк ит изи, брадър, лузен ап енд хав ай сенс ъф юмър!
А сега ми върни поста, па нека хората преценят колко остър съм бил.
Последно промяна от Павел на Пон Ное 15, 2010 8:01 pm, променено общо 1 път.
- MrGeek
- Путлер Капут
ОК, то си е твой проблем. Имаш пълното право да не възприемаш никакви съвети, както и разбира се пълното право да оревеш форума месец след като се заселиш на въпросното място.apple написа:И тук живея в 80 000 град пък ей ме на жива съм и даже не лошо живея. При положение, че ще живеем под наем и при положение, че като начало не сме придирчиви към работата не виждам проблем. Така, че интересно ни е да се самоубием, може пък да се окаже забавно, а?
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Гик, що я "заблуждаваш", май ти се иска да ти стане съседка в Норт Ван 

- MrGeek
- Путлер Капут
А, няма такава опасност, Павка. Доколкото разбрахме, ябълката търси място, където боянски сараи вървят на цената на панелка в Люлин, та едва ли ще стане.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Разликата е, че всяка една работа в Канада осигурява някакъв стандарт на живот, а от БГ - който може се спасява. Какъв е живота в малко канадско градче, в тия времена? Единствената налична работа може да е парт-тайм в "дъскорезницата на Бил" , откъдето същият е съкратил любимите си авери докато нещата поне леко потръгнат. Те могат да чакат, щото имат изплътени къщи, коли, авоари и други активи... а новодошлия? И кого ще предпочетат?apple написа:И тук живея в 80 000 град пък ей ме на жива съм и даже не лошо живея. При положение, че ще живеем под наем и при положение, че като начало не сме придирчиви към работата не виждам проблем. Така, че интересно ни е да се самоубием, може пък да се окаже забавно, а? И за сведение в този тъй малък град си има всичко без да се налага да ходиш до мегаполиса нито за учене, нито за работа, нито за глезотии. Обаче какво знам аз ...........
Както и да е, ще те подкрепим морално, ако обещаеш да опишеш подробно как тече живота в Нанаймо, поне година след заселването ти, разбрахме, че си вироглава.
Аз не съм ходил там, но бих живял като стана пенсионер, както и в Келона, и в много други подобни градчета.

Embrace your climate change!
И на мен това ми прави впечатление и малко не мога да си го обясня...Павел написа:Ябълката хем ни пита за Канада, хем ни поучава как стоят нещата там(тук).
За поста - сори, веднъж затрито, не може да се върне, но ще си призная че малко се изхилих като го прочетох

apple написа: А толкова добри оферти за работа без квалификация и опит не бях виждала наскоро по търсачките.
Тези "толкова добри оферти" дето ги виждаш по търсачките са за работи ,които са били заети още преди да пуснат обявите... Особено пък за такова малко градче.... Просто такъв е редът ,че като се освободи позиция и тя трябва да се обяви...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
- optics
- Модератор
Ябълката,
не им се вързвай !
Целия остров е много красив.
Факт е обаче, че много българи живеещи във (град) Ванкувър никога не са стъпвали на острова, а сигурно и не им е минавало през ума. Аз като живеех в Кингстън (гледай на картата източно от Торонто) карах 4700 км
до острова (и още толкоз обратно
. Нанаймо си е супер и да -- знам че има българи, макар, че не съм се запознал лично все още.
Ако имаш работа, малкия град е супер. Аз съм живял в малки градове в три различни държави извън България. Събирай мнения и си прави сметката. После да няма - ама той каза, ама оня каза. Секи си пее от неговата камбанария.
не им се вързвай !
Целия остров е много красив.
Факт е обаче, че много българи живеещи във (град) Ванкувър никога не са стъпвали на острова, а сигурно и не им е минавало през ума. Аз като живеех в Кингстън (гледай на картата източно от Торонто) карах 4700 км
до острова (и още толкоз обратно

Ако имаш работа, малкия град е супер. Аз съм живял в малки градове в три различни държави извън България. Събирай мнения и си прави сметката. После да няма - ама той каза, ама оня каза. Секи си пее от неговата камбанария.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel