Според мен обаче такива проекти нямат бъдеще докато не се разреши проблема с "broadband bandwidth".
1. 100Mps навсякъде (по възможност dedicated).
2. Да се елеминира всякакъв вид ограничения на даунлоуд.. (каквито очевидно и шокиращо има в Канада)..
Това като стане видео стрийминга няма да има никакъв проблем.
Аз лично съм изненадан че не се намери алтернатива в последните 15 години на традиционните технологии за доставка на интернет връзки..
Още в края на 90те се чуваше че някаква британска компания намерила начин да доставя широколентов (или както се казва на Бг) интернет по електрическите жици. Това на практика означава че навсякъде където има електричество може да имаш и бърза интернет връзка.. Явно не е лесно да се смени съществуващата инфраструктура която е базирана на рутери и версия 4 на IP протокола. Предполагам каквато и нова технология да се въведе трябва да е съвместима със същствуащите рутери и инфраструктури..
Разни пишлемета ми се хвалят че свалят от някакъв "The Grid" което явно го гласят като алтернатива на сегашният интернет, но аз нямам достъп до това чудо.. Говореше се по едно време и за "интернет версия2" ама и това май отшумя..