туристически визи

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
kaloqn

туристически визи

Мнение от kaloqn »

Здравейте , родителите ми получиха туристически визи и на тях е маркиран срок от шест месеца .Въпросът ми е дали това е срокът по време на който трябва да влязат в Канада
или това е срока на самата виза .Моля ако някой знае също и някакъв имел адрес или телефон за официална информация, да го сподели .Аз се опитах да намеря такъв ,но все удрям на камък .Благодаря.
Аватар
mirokami

Re: туристически визи

Мнение от mirokami »

в рамките на тези шест месеца трябва да влязат в Канада трябва да е отбелязан и срока на престой - 45 дни щом е туристическа виза
choky

Мнение от choky »

Кой каза, че е 45 дни ?? 6 месеца е срока, в който трябва да влязат в Канада. Срока за престой поне на родителите на мъжа ми бе6е определен от имиграционния служител, с печат, при влизането в Канада (и двата пъти по 6 месеца).
Умея да мълча на седем езика
Аватар
mirokami

Мнение от mirokami »

аз не съм много компетентна но по мнение на емиграционен офицер дните за престой трябва да са отбелязани на визата
AVB

Мнение от AVB »

Дните на престой се определят на място при преминаване на граничния пунк.
bp_de

Мнение от bp_de »

Споделям личен опит - досега съм бил 8 пъти в Канада - на летището във Ван само ме питат колко ще седя и това е -никъде не са ли слагали период или нещо от сорта.
Естествено удрят един печат в паспорта -деня дет съм дошъл но никъде няма написано -поне в паспорта ми - кога трабва да излезна.
Таз година емигрешана за пръв път ми поиска да видел билета ми за наобратно - казах му че е електронен,демек е 1 страница изпечатана-тои рече -Ок няма значение ,даи да го видя -показах му го и човека рече - приятна отпуска .
pumpy

Мнение от pumpy »

kaloqn написа:Здравейте , родителите ми получиха туристически визи и на тях е маркиран срок от шест месеца .Въпросът ми е дали това е срокът по време на който трябва да влязат в Канада
или това е срока на самата виза .Моля ако някой знае също и някакъв имел адрес или телефон за официална информация, да го сподели .Аз се опитах да намеря такъв ,но все удрям на камък .Благодаря.
Хайде сега отначало:

1. ВИЗА - документ в паспорта ти, който ти позволява да се качиш на самолет/кораб/кола и да се представиш на имиграционен служител на канадската граница. Има валидност и докато е валиден можеш да направиш това упражнение. Ако не е валиден няма авиокомпания, която да те качи на самолета си, защото подлежи на глоба, а и трябва да те извози обратно вкъщи за нейна сметка, когато не те пуснат в Канада.

2. ПРЕСТОЙ - времето за което ти е позволено да стоиш в Канада. Няма никакво отношение към визата и нейния срок на действие. Определя се от имиграциоония служител на границата и обикновенно е 6 месеца. Ако нямаш някакви специални указания в паспорта ти, то значи са ти дали 6 месеца. Ако по някаква причина имиграционния прецени, че трябва да стоиш по-малко време ще ти го отбележи в паспорта и ти трябва да напуснеш до споменатата дата, за да си легален в страната.
Публикувай отговор