Поетапно заминаване
-
Поетапно заминаване
Здравейте,
нашето семейство тепърва започваме процедурата по емиграцията. подготвяме документите за Виена, имам въпрос: Възможно и ли е и по какъв начин можем да заминем първо аз и съпруга ми , а после като се установим да изтеглим децата - едното е на 4 мес. другото на 3 год. ?
нашето семейство тепърва започваме процедурата по емиграцията. подготвяме документите за Виена, имам въпрос: Възможно и ли е и по какъв начин можем да заминем първо аз и съпруга ми , а после като се установим да изтеглим децата - едното е на 4 мес. другото на 3 год. ?
Документи до Виена: 06.04.2011
Акюзе: 22.11.2011
Интервю: 24.10.2012
Документи до Сидни: 29.11.2012
Покана за медицински: 18.03.2013
Покана за визи: 15.10.2013
Визи: 06.11.2013
Полет: 15.01.2013
Re: Поетапно заминаване
и ние сме изпратили само документите , но също си мислим, ако ни одобрят, дай боже,да заминем наетапи. Ако някой знае дали е възможно това , нека да ни пише.
- hoyden
- Обратна връзка:
Разбира се, че е възможно! НО първи трябва да замине ВОДЕЩИЯ кандидат, това е уловката.
“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
- ablood
- Обратна връзка:
Тази тема е доста дълго обсъждана. Мнението на мнозинството (изглежда) е, че деленето на семейството е грешка. Пътуването на сами деца, повторното обикаляне с тях по институции...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- hoyden
- Обратна връзка:
Абсолютно съм съгласна с теб Аблъд, но да не забравяме, че всеки гледа на живота си от собствената си камбанария и сам преценява кое е правилно и кое не е.ablood написа:Тази тема е доста дълго обсъждана. Мнението на мнозинството (изглежда) е, че деленето на семейството е грешка. Пътуването на сами деца, повторното обикаляне с тях по институции...
В случая хората искат отговор, а не мнение. А отговора съм го написала вече.
“Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен.” Алберт Айнщайн
Всичко е възможно, но:
1. При първото влизане задъжително трябва да присъства основния кандидат - било то сам и/или с цялото си/част от семейството си.
2. Всички членове на семейството трябва да влязат до 12 месеца след датата на направените медицински. Може на другия ден да излязат и това няма много голямо значение, но трябва да са станали пърманент резиденти до 12 месеца след медицинските.
Сега, сами си преценявате дали си струва да мъкнете децата до тук, после да ги връщате до БГ и после пак да ги мъкнете насам в следващите 2 години.... Аз лично дойдох 2 месеца преди семейството си и не съжалявам.....
1. При първото влизане задъжително трябва да присъства основния кандидат - било то сам и/или с цялото си/част от семейството си.
2. Всички членове на семейството трябва да влязат до 12 месеца след датата на направените медицински. Може на другия ден да излязат и това няма много голямо значение, но трябва да са станали пърманент резиденти до 12 месеца след медицинските.
Сега, сами си преценявате дали си струва да мъкнете децата до тук, после да ги връщате до БГ и после пак да ги мъкнете насам в следващите 2 години.... Аз лично дойдох 2 месеца преди семейството си и не съжалявам.....
-
Аз пуснах темата тък като никъде ненамерих дискусия за поетапното заминаване. Много ви благодаря за отговорите. Моята идея беше - само за началото ( 2, 3 месеца )да отидем само със съпруга ми - като Водещия кандидат съм аз. След като се устамовим и поне единия си намери работа , другия - да се върне за децата и повече да не ги връщаме в БГ. Значи е възможно, доколкото разбрах недостатъка е че повторно се минава през институциите. Има ли нещо друго специфично и трябва ли да се споменава някъде в документите ? Още веднъж ви благодаря.
Документи до Виена: 06.04.2011
Нищо, никъде не се споменава. Свободни сте да правите каквото си искате в тези 12 месеца след медицинските, стига първо да кацне основния кандидат.
"Институциите" - това ще е ходене до офис на здравното министерство и май други няма... Поне не се сещам на първо четене - Permanent Resident картите ще ги пратят по пощата на базата на информацията от емиграционните на летището, понеже са деца няма да им вадите шофьорски книжки или SIN номера, така че и това отпада като ходене. Банкове сметки също едва ли ще им отваряте в началото.anapetrova написа:Значи е възможно, доколкото разбрах недостатъка е че повторно се минава през институциите.
- hoyden
- Обратна връзка:
Митето,понеже са деца няма да им вадите шофьорски книжки или SIN номера, така че и това отпада като ходене. Банкове сметки също едва ли ще им отваряте в началото.
не вкарвай народа в заблуда! СИН номер се вади даже и на деца! Като пристигнахме, дъщеря ми беше на 4г и й беше направена СИН карта.
Ако децата са около 4г задължително се ходи и в Комисион сколер. Ето ти още едно разкарване. Станаха 3.
СИН номер се вади на деца, когато ти трябва и това определено не е в началото. Моя малкия се роди през 2006, извадих му син номер и все оше не съм го ползвал. На големия извадих през 2005 (2 години след като кацна) и също все още не съм го ползвал, ergo напълно ненужно съм се занимавал и за двамата. Единствената идея за която се сещам за СИН на деца е някаккъв план за спестяване за обучанието им - колко новопристигнали имат пари да заделят от първата си година тук за бъдещото обучение на децата си ???hoyden написа:Митето,понеже са деца няма да им вадите шофьорски книжки или SIN номера, така че и това отпада като ходене. Банкове сметки също едва ли ще им отваряте в началото.
не вкарвай народа в заблуда! СИН номер се вади даже и на деца! Като пристигнахме, дъщеря ми беше на 4г и й беше направена СИН карта.
Ако децата са около 4г задължително се ходи и в Комисион сколер. Ето ти още едно разкарване. Станаха 3.
Относно комисион сколер, там така и така се ходи ЕДИНСТВЕНО заради децата, такак че не може да се брой като "повторно обикаляне по институциите".
Освен това си представям колко са заети новопристигналите с работа и ходене на КОФИ и как едно повторно "разкарване" по институциите им отнема няколко месеца от времето. Аз си направих здравната карта, СИН-а и още нешо в един и същи ден с градския транспорт. Не е чак такава философия и ходене по мъките, освен ако може би не знаеш никакъв език, но тогава всичко е трудно.....
- ablood
- Обратна връзка:
Съгласих се, че може би съм надценил "обикалянето по институции". Със сигурност е по-кратко от ходене до България и докарване на децата. Особено щом парите и времето за екскурзии не са от значение. За това време вместо да изхарчиш $1-2000, можеш да спечелиш доста и с разликата да живеете в много по-хубаво жилище първата година-две.
Нямам спомен първите месеци децата да са ни пречели на интеграцията. Или да са имали някакви трудности.
Който е свикнал да разчита на баба и дядо трябва да се преориентира към самостоятелност.
Нямам спомен първите месеци децата да са ни пречели на интеграцията. Или да са имали някакви трудности.
Който е свикнал да разчита на баба и дядо трябва да се преориентира към самостоятелност.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Абсолютно вярно блъди.ablood написа: Който е свикнал да разчита на баба и дядо трябва да се преориентира към самостоятелност.
Само, че наистина хората искаха инфо не мнение

Късмет на пристигащите!