До някъде си прав, но от богатия ми опит в Канада и зад граница по принцип смея да твърдя че всичко е на индивидуална основа. Ако си свестен и има какво да предложиш ще се намери кой да го оцени.
Плюс това вече съм споделял мнението си че емигрантите които идват по точковата система са на на съвсем различно интелектуално ниво и нямат нищо общо с тази паплач от начлото на 90те..
Ние като кацнахме в Нюфаундленд, от два самолета (над 300 човека) имаше само една (Магдалена май се казваше) която говореше английски и един адаш Иван който го беше учил като втори език в неква френска гимназия..
Останалите (300+) калпака включително и моя милост, НУЛА английски. Това май съм го споменавал и преди но имаше един дето си мислеше че Канада е някъде до Германия (защото била западна държава) А Ванкувър близо до Маями защото било топло.. Заклевам се че е истина.. И това е само върхът на айсберга... Бил съм свидетел на простотия в промишлени количества..
Сам си прави изводите що за образи сме били.. Ние идвахме от друго време, друга система, с други "ценности". (всички знаехме руски например и дори първите ни интервюта бяха на руски защото не можаха да намерят български преводач в Нюфи)
Но пък бяхме доста колоритна сбирщина.. и това е показател по който вие новите ни отстъпвате значително ..