Откъде си купувате тонер

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
veseling

Re: Откъде си купувате тонер

Мнение от veseling »

Принтерът ми е SAMSUNG CLP-310. Какво ще ми препоръчаш?
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Виждам, че за твоя принтер се продават SAMSUNG CLP 310 315 TONER REFILL KIT CMYK + RESET CHIP по eBay на около 1/2 цена от оригиналните касети. Този Reset Chip се поставя със запояване към крачетата на чипа на платката, доколкото виждам. Изискват се умения с поялник след разглобяване на принтера, както и принтерът губи гаранция след такава намеса, ако все още има такава. Нямам опит с точно този принтер, но мога да ти кажа, че колкото по-евтин е самия принтер, толкова повече важни за печата части са в касетата и съответно животът им е изчислен точно за изкарването на гарантираните страници с тази касета, т.е. толкова по-капризен е такъв принтер към интервенции, съответно вероятността за успех е по-малка. Може да се пробваш с такъв комплект, но има вероятност да приключи историята с цената на комплекта + цената на нови оригинални касети, ако качеството на печат с eBay тонера не е същото. Бъди убеден, че тонерът в този комплект със сигурност е същия, който е в "комплект" за още 100 вида принтери, т.е. пак не е оригиналния.

Като се върна назад във времето, не си спомням за случай да съм купил евтин заместител за някакъв печат и той да е раборил 100% като нова касета, без значение дали става дума за лента, мастило или тонер. Както споменах по-горе, колкото по-евтин принтер, толкова по-лоши са били резултатите. Най-доброто е оригиналният консуматив, последван от Compatible консуматив, накрая са всякакви видове презареждания. Изключение са били само големи машини, които са предвидени за много страници печат и се зареждат само с тонер до определен брой страници.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
seeker

Мнение от seeker »

Да допълня само, че цветните принтери, колкото и добре да заредиш касетите, цветовите нюанси никога не стават като на оригиналния тонер. Много време съм губил да намаля разликата, но е ниско ефективно. Не, че не става добро изображение, но липсва или яркост или контраст, или жълтото е много убито или...

Кажете в Монреал къде има най-голям избор на принтери. Търся си HP лазерен, мисля да е черно/бял.
Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Аре бре Весо , не намери ли тонер , бре ???? Иди си купи един принтер за 100 $ и спи спокойно ....бахти тонера , бахти 4удото................... :rofl: :rofl: :rofl:
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
veseling

Мнение от veseling »

Пиши бе Дяконе, пиши бе! Да седи темата, тъй отгоре, да я видят хората, да четат. Има по-голям риск така. Ще влезе някой, ще вземе да напише нещо дето да ме интересува.
sbinev

Мнение от sbinev »

Здравейте на всички.
Работя от 14 г. в БГ във фирма за ремонт на офис техника и съответно зареждане на консумативи така, че това което пиша е от първа ръка т.е. правил съм го, правя го и в момента.
Samsung CLP 310/315 е един от най-сполучливите модели цветни лазерни принтери. Определено си заслужава поддръжката. Тонери за рециклиране се продават от доста време и като качество се доближават максимално до оригиналния печат. Цената на бутилка тонер е 16 лв. с ДДС в БГ. Цената на чипа за съответния цвят е 22 лв., но не знам дали ще ти свърши работа, защото има регионално кодиране. Най-малкото региона на принтера ( не помня дали може да се смени от драйвера) трябва да съвпада с региона на чипа.
Друго решение е да се разпои един чип на форматерната платка да се презапише и пак да се запои. Повече няма да търси чипове на касетите. Става въпрос за 24C64 - 8 крачета. Пробвано е многократно - работи без грешка. След като се направи тази процедура отнемаща 15-20 мин. купуваш тонер отваряш тапата сипваш и печаташ. Тествано на много принтери !
При интерес мога да окажа пълно съдействие стъпка по стъпка най подробно.

Почти всеки модел лазерен принтер може да се направи да не търси чипове и съответно да се зареди касетата. При интерес може да ми пишете на sbinev@abv.bg ще помогна с каквото мога в тази насока.
tini

Мнение от tini »

Поръчах си тонер от този доставчик http://www.enviroinks.com/home.php" и го получих преди около седмица.Доволна съм за сега!
Изпратени DSC - 15.01.2007 г.
Интервю - 28.08-успешно
Монреал-10.05.2008 г.
veseling

Мнение от veseling »

Здравейте!
Благодаря много за информацията. В интерес на истината аз намерих тонер на добра цена. Количеството за едно зареждане на всичките 4 касети ми излезе 20 кинта. Купих го от И-бей на търг. Чипове намерих за 7.95$ бройката от тази страница http://fillserv.com" . Идват малко бавно - за около 2 седмици, ама идват. Купих един за да видя какво ще стане. Ама нищо не стана, защото се оказа, че трябва да счупя касетата за да изкарам стария чип. Много занимавка, а и като чета сега каквото казваш виждам, че всичките усилия можеше да се окажат напразни. Аз и без това незнам за кой регион са предвидени тези чипове. Интересното, обаче за моя модел CLP-310 е че няма нужда от смяна на чипове! Ако се зарежда касетата, всеки път, малко преди да свърши тонера, принтерът ще си печата до безкрай. Единствено индикаторът за тонера свети в червено, ама на кой му пука... Така че зареждането на четирите касети ми излиза мнооооогоо изгодно - 1.36 стотинки на страничка цветното. Черно-бялото печатане ми излиза без пари. От страницата http://www.xpresscanada.com/" намерих черен тонер 250 грама за 7 кинта. Ако едно зареждане е 50 грама (1100 страници), то една страничка ми излиза 0,13 стотинки! Естествено тези цифри са относителни. Това, което искам да кажа е, че не ми трябва да се замислям въобще дали е цветно или черно-бяло. Винаги печатам цветно!

Сбинев, това което казваш за смяната на региона на принтера е много интересно. Опитах, но не можах да намеря откъде се сменя.

Благодаря все пак. Струва ми се, че тази тема би била полезна за онези, които започват учение в Канада. На тях принтер ще има трябва.
Публикувай отговор