Откъде си купувате тонер
Откъде си купувате тонер
От къде си купувате черен и цветен тонер за принтерите? Питам за бутилки с тонер а не за оригинални консумативи.
Ако някой може да ми даде интернет страница откъдето си е пазарил тонер ще съм му признателен!
Благодаря предварително!
Ако някой може да ми даде интернет страница откъдето си е пазарил тонер ще съм му признателен!
Благодаря предварително!
- optics
- Модератор
Re: Откъде си купувате тонер
Това надали ще ти помогне, но да споделя опит. Проверих за моя в е-бей. Има бутилки по 15-тина долара. ОБАЧЕ !!! Продавача най-честно си е написал в страницата - внимание - зареждането с тонер не ви гарантира работа на касетата. Необходимо е също да смените и оригиналния чип. Аз му пиша въпрос - така и така драги, разбрах за чипа, но не виждам него по колко го продаваш, предполагам е отделно.
Той ми отговори следното - за съжаление аз нямам чипове и нямам идея кой има.
Излишно е да казвам че търсенето на чипове в и-бей беше без успех.
Това беше преди месец - два. Принтера засега има 20-тина процента оставащи от оригиналния (като по изключение с тоя модел даваха пълна версия касети 2000стр за цветовете и 2500 за черно)
Той ми отговори следното - за съжаление аз нямам чипове и нямам идея кой има.
Излишно е да казвам че търсенето на чипове в и-бей беше без успех.
Това беше преди месец - два. Принтера засега има 20-тина процента оставащи от оригиналния (като по изключение с тоя модел даваха пълна версия касети 2000стр за цветовете и 2500 за черно)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Може да се пробва през някоя българска фирма да се намери чип. Разбира се, ако моделът се продава в Европа. В България някои неща стават по-лесно отколкото тук.
Значи относно чипът да ви кажа, което разбрах скоро е, че не трябва да оставяте тонер касетата да се изпразни на сто процента. Ако се изпразни това задейства чипа и трябва да го сменяте. Ако обаче си допълните с тонер касетата можете да си принтирате спокойно, чипът няма да се задейства.
Купуването на нов цветен лазерен принтер не излиза по-евтино!
Знаете ли някое място в монреал където да отида и да си купя една бутилка цветен тонер?
Купуването на нов цветен лазерен принтер не излиза по-евтино!

Знаете ли някое място в монреал където да отида и да си купя една бутилка цветен тонер?
-
Задейства се по брой изпринтени страници. Обикновено се печати текст така че дори остава тонер при достигането на лимита. В този случай някои принтери продължават да печатат но с по-бавна скорост.
Чипове се продават навсякъде, но най-лесно в ебей (харасва ми как звучи на бг-англ.) освен ако не е някой доста непопулярен модел.
Знам че има и българи които се занимават с това.
Успех!
Чипове се продават навсякъде, но най-лесно в ебей (харасва ми как звучи на бг-англ.) освен ако не е някой доста непопулярен модел.
Знам че има и българи които се занимават с това.
Успех!
Има българи, които се занимават ама си траят
.

Явно не всички си траят,но трябва малко тьрсене из форума
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... 1%80%D0%B8"

http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... 1%80%D0%B8"
- optics
- Модератор
Той имаше предвид че въпросният Десо явно вече не чете форума.
Но пък е дал телефон, така че може да му се звъни.
Но пък е дал телефон, така че може да му се звъни.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Утре смятам да го притесня Десислав 

Мастило за тонера пълнят вътре в плацата на Jean Talon и Pix IX, срущу магазина за шифашки материали (копчета, зипове, дантели и т.н.).
Значи, звъннах на Десислав преди малко и той ми каза, че излиза относително скъпо пълненето на тонер касетата. Моят принтер е с тонер касети които вървят на пазара 50-55$, а при него пълненето на тази касета ще излезе 30-35$. Файда много няма за мен, а и Десислав тонер не продава.
Това място на Жан Талон ще го проверя и него. Ако продават тонер доре, ако не - e-bay-я и тва е
Между другото, за тези които се интересуват, намерих черен тонер по 7.50$ за 250гр. от Xpress Canada.
Това място на Жан Талон ще го проверя и него. Ако продават тонер доре, ако не - e-bay-я и тва е

Между другото, за тези които се интересуват, намерих черен тонер по 7.50$ за 250гр. от Xpress Canada.
- John Smith
Както стана дума по-горе, презареждането на тонера не гарантира работата на касетата, поне както е печатила преди. Освен свършването на тонера, в касетата се износват и ролките, които са също предвидени за определен брой страници печат. Презареждал съм касети на копирни машини и принтери, като първото обикновено е близо до оригинала, но при следващото вече страда качеството на печат. Също, много са важни електростатичните свойства на тонера. Някои касети печатат отлично с оригиналния си тонер, но при опит за презареждане с "някакъв тонер" се омазва ситуацията тотално, вкл. до повреда на самия принтер. Цветните принтери са още по-чувствителни на качество на тонера, ако се очаква от тях да вадят максимално близки до оригинала цветове.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Напълно съм съгласен с Джон Смит! Всеки осъзнава много добре, че принтерът е една прецизна машина и всичко е от значение.
Незнам само от къде да си купувам цветен тонер за принтера!
Джон Смит, Ако знаеш доставчик в e-bay-я на който може да се разчита, че няма да ти прати "какъв да е" тонер можеш да споделиш.
Незнам само от къде да си купувам цветен тонер за принтера!
Джон Смит, Ако знаеш доставчик в e-bay-я на който може да се разчита, че няма да ти прати "какъв да е" тонер можеш да споделиш.
- John Smith
По предоставената информация, т.е. никаква, няма как някой да ти препоръча нещо. Различните производители ползват тонери с различни електростатични свойства и трябва да търсиш такъв, който е съвместим с твоя производител/модел. Не вярвай на търговци, които продават "универсален тонер", няма такова нещо. Броячите в касетите също са различни, някои са на оставащ тонер в касетата, но повечето са на брой страници. Съвсем реално е да се окаже, че след презареждане принтера пак не работи със съобщение за свършил консуматив. Аз лично не бих си тествал принтера, особено цветен лазерен, с тонери от китайци по eBay. Първо, принтерът е скъп за такива експерименти, второ, идеята му е да печати верни цветове, а не какво да е.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.