Доволни ли сте от живото в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
ZanzibarHero

Re: Доволни ли сте от живото в Канада

Мнение от ZanzibarHero »

Omega3 написа:... Е виж с международните конфликти имаш доста право. Дарфур, Руанда и Сребреница са скорошни примери на геноцидите станали пред очите на ОН. В Руанда сините сините каски са избягали като са видяли каква кланица е било с изключение на един канадски генерал, Ромео Далер, който не се е подчинил на заповедите за оттегляне и е спасил животьт на доста жени и деца....
Не е много точно казано. За повече информация виж "Dallaire's deadly error In his memoirs, former Maj.-Gen. Lewis MacKenzie offers a harsh critique of Roméo Dallaire's leadership during the genocide".
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Предлагам темата да се раздели.
От известно време се обсъжда не "Доволни ли сте от живото в Канада", а по-скоро "Доволни ли сте от умрялото в Япония".
Последно промяна от loginn на Съб Авг 14, 2010 10:29 am, променено общо 1 път.
Omega3

Мнение от Omega3 »

ZanzibarHero написа:
Omega3 написа:... Е виж с международните конфликти имаш доста право. Дарфур, Руанда и Сребреница са скорошни примери на геноцидите станали пред очите на ОН. В Руанда сините сините каски са избягали като са видяли каква кланица е било с изключение на един канадски генерал, Ромео Далер, който не се е подчинил на заповедите за оттегляне и е спасил животьт на доста жени и деца....
Не е много точно казано. За повече информация виж "Dallaire's deadly error In his memoirs, former Maj.-Gen. Lewis MacKenzie offers a harsh critique of Roméo Dallaire's leadership during the genocide".

Това е мнението на някакьв си Макензи. Всеки има право на мнение.

Чудно ми е какво ли мисли този бивш генарал стратег за действията на сините каски в Сребреница? Най вероятно някой подобен генерал им е дал заповед, от луксозният си офис, да предадат цивилното население на босненската армия.
Тези действия би трябвало да са някаква премиера вьв военната световна стратегия. Военни които мисията им е да опазат цивилното население, го дават сьс собстено сьгласие на този които иска да го изтреби. Наистина интересна стратегия.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Omega3 написа:... Това е мнението на някакьв си Макензи. Всеки има право на мнение.

Чудно ми е какво ли мисли този бивш генарал стратег за действията на сините каски в Сребреница? Най вероятно някой подобен генерал им е дал заповед, от луксозният си офис, да предадат цивилното население на босненската армия. ...
Omega3, ти наистина ли си чел посочената от мен статия (не говоря за книгата му), или само си губиш времето тук?

Ето мнението на "някой си Макензи", който е командвал войските в Сребреница и е получавал заповеди от ООН ...(той ги нарича ludicrous)

"For example, early on during the humanitarian airlift into Sarajevo in 1992, we were held up for hours at various armed roadblocks as we attempted to deliver food and medicine. Without any discussion or analysis, UNNY directed us to "use such force as necessary to guarantee the safe delivery of humanitarian aid." At the time, we had fewer than 1,000 personnel, including HQ staff and unarmed UN observers, in Sector Sarajevo. We were in a city of over 300,000 people, many of whom were less than sympathetic to our efforts to help them. We were surrounded by a heavily armed First World military force numbering in the tens of thousands who hated our guts because they saw a UN force with a mandate to be impartial in delivering humanitarian aid to their enemies. I realized that although we would be able to force our way through the first roadblock, there would nevertheless be about 20 more to deal with on the same route, and by that time our opponents would easily outnumber us 100 to one. I placed my soldiers first in my priorities, ignored the mission order from the UN and continued to negotiate our freedom of movement, a tactic that proved to be successful even in the short term."
Omega3

Мнение от Omega3 »

ZanzibarHero написа:
Omega3 написа:... Това е мнението на някакьв си Макензи. Всеки има право на мнение.

Чудно ми е какво ли мисли този бивш генарал стратег за действията на сините каски в Сребреница? Най вероятно някой подобен генерал им е дал заповед, от луксозният си офис, да предадат цивилното население на босненската армия. ...
Omega3, ти наистина ли си чел посочената от мен статия (не говоря за книгата му), или само си губиш времето тук?

Ето мнението на "някой си Макензи", който е командвал войските в Сребреница и е получавал заповеди от ООН ...(той ги нарича ludicrous)

"For example, early on during the humanitarian airlift into Sarajevo in 1992, we were held up for hours at various armed roadblocks as we attempted to deliver food and medicine. Without any discussion or analysis, UNNY directed us to "use such force as necessary to guarantee the safe delivery of humanitarian aid." At the time, we had fewer than 1,000 personnel, including HQ staff and unarmed UN observers, in Sector Sarajevo. We were in a city of over 300,000 people, many of whom were less than sympathetic to our efforts to help them. We were surrounded by a heavily armed First World military force numbering in the tens of thousands who hated our guts because they saw a UN force with a mandate to be impartial in delivering humanitarian aid to their enemies. I realized that although we would be able to force our way through the first roadblock, there would nevertheless be about 20 more to deal with on the same route, and by that time our opponents would easily outnumber us 100 to one. I placed my soldiers first in my priorities, ignored the mission order from the UN and continued to negotiate our freedom of movement, a tactic that proved to be successful even in the short term."
Ай сега пьк ти. Прочетох ти с интерес откасьт от статията, но аз говоря за Сребреница, а не за Сараево. В описаното от Макензи в Сараево е през 1992 и неговите военни са носели хуманитарна помощ. Не са имали човешки животи под собствена закрила. А и населението на Сараево е било less than sympathetic to our efforts to help them.

През 1995, в Сребреница, холандските сини каски са предали лично на босненските сьрби почти цялото 8 хилядно мьжко население на Сребреница. Гледал сьм филм, как сините каски изваждат мьжете от двора на едно училище и ги дават в рьцете на боснияците. Хората се дьрпаха зверски, но капаньт е бил жесток. От една страна политика на my soldiers first in my priorities, от другата армия искайки да си отмьсти. Вьпреки че ги разбирам сините каски, че ги е било страх за живота им, те са всичко друго, но не и войници.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

какво стана с Божилов ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
ivandaman
Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA

Мнение от ivandaman »

optics написа:какво стана с Божилов ?
Ми сигурно чете книги и статии (в което няма нищо лошо)

И след това ще дойде тук да ни се похвали с новите си знания (в което също няма нищо лошо)

и ще се опита да ни убеди колко сме задръстени и как той е най-великото нещо пръкнало се на бял сват, след хляба на филийки, (което е леко казано смешно)
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Iris

Мнение от Iris »

................. написа: Аз си събирам лични мнения от коя страна да си взема жена, по възможност да има идеализъм и семейство, деца и такива неща да значат нещо за нея.
Има една изпитана планинарска методика!
(говоря от успешен личен опит, жена съм )

Няколко дни с любимата на луксозни забавления.
После плочата се обръща:
на палатка в Скалистите планини - задължително при много много кофти време.
Така при екстремни условия човек научава повече и за себе си, и за другия.

Понякога един перчещ се силен човек може да се окаже слаб и страхлив.
А един по-спокоен и не толкова нахакан да има сила, разум и бистър ум в критични ситуации.

Ако една жена съди за мъжа си по големината на диаманти...
Много филми е гледала... жалко за нея...
Ще хукне след първия чичко паричко, а той пък ще я смени с нов модел след месец...
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Iris написа:...на палатка в Скалистите планини - задължително при много много кофти време.
Така при екстремни условия човек научава повече и за себе си, и за другия....
Това звучи доста мъдро, но някои (иначе чудесни) жени изпитват отвращение към подобен тип преживявания и вероятността ексцентричният кандидат да бъде отхвърлен е доста голяма.

Така, че по-добре се ограничете с грахово зърно под дюшека и по-дълго време за изпитания, вместо кратко време с екстремни тестове!
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

ablood написа:
Iris написа:...на палатка в Скалистите планини - задължително при много много кофти време.
Така при екстремни условия човек научава повече и за себе си, и за другия....
Това звучи доста мъдро, но някои (иначе чудесни) жени изпитват отвращение към подобен тип преживявания и вероятността ексцентричният кандидат да бъде отхвърлен е доста голяма.

Тука може да се опонира. Например според моите критерии жена която изпитва отвращение към подобен вид преживявания просто не може да се нарече чудесна. Виж категорията "Иначе чудесна" е доста разтегливо понятие, но колкото и да я разтягам, една лигла твърдо се отхвърля.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
canada_now

Мнение от canada_now »

Привет на всички. :)

По принцип първата ми тема трябваше да е с въпроси, които си бях подготвил за Канада, но просто не мога да съм безучастен към глупостите на Божилов.

За да сравним нещата, аз съм на 26, също съм в IT индустрията, но не като програмист, а като мениджър проекти. Божилов, толкова глупости си написал, че ако не бях в БГ, щях да искам да емигрирам тук...

Тия заплати от по 3-4-5 000 лева или са преди кризата и си на заварено положение, или си имал страшен късмет, че си се разбрал за толкова. Единствените JAVA програмисти, които взимат над 3-4 000 лева са в SAP Labs, всичко друго взима около 2 000. Доколкото виждам, ти работиш или в HP, или в CSC. Един от най-добрите ми приятели, който е програмист взимаше тук 1000 лева, емигрира във Финландия и сега взима 4000 евро, като работи за Нокиа. Надявам се усещаш разликата.

Проблемът, който явно не осъзнаваш, но приятелката ти осъзнава е, че тук си достигнал максимума си, няма накъде да растеш...Ще се мъчиш. Ще ти се родят деца, които ще растат в селска и чалга среда - мини покрай едно училище да видиш какво е, ще получат посредствено образование, като нищо като пораснат ще искат да станат мутри, понеже всички искат това сега, ще си вземеш нова кола, съседите ще ти завиждат и ще те плюят, ще изплащаш апартамент, който ще е направен съвсем набързо и ако е ново строителство ще е към 100 000 евро, като през цялото това време ще си изнервен на макс от задръствания, бюрокрация (чакам си 1 месец международния паспорт!) идиоти, с които работиш, липса на здравеопазване и още какво ли не.

Всичките глупости от типа на "България на три морета" и "България на три планети" можеш спокойно да си ги спестиш. Наистина си личи, че не се излизал извън тази държава, за да имаш такова мнение. Иначе и аз се изненадвам, ако видя нова маркировка, запълни се двуметровата дупка, през която минавам всеки ден, или някой се сети да вдигне прегазеното куче по средата на пътя.

Няма нищо лошо да обичаш родината и да ти липсва, но лошото е да си кон с капаци. До известна степен те разбирам, понеже и аз преди си мислех, че ще оправя България, ще ковем новата силна държава, и.т.н. Добре, че пораснах.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Момче поспри са,не знаеш накъде си тръгнал ,в бгто е рай 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
IFF

Мнение от IFF »

myhata II написа:Момче поспри са,не знаеш накъде си тръгнал ,в бгто е рай 8)
Много хубаво го е казал,само дето не е наясно къде отива.И аз навремето такива ги редих,докато разбера че реда тук е следствие от сурови глоби и бърза полицейска реакция.За разлика от някои европейски държави,където това им идва от само себе си,просто хората са наистина съвестни и възпитани.Ама там пък расизма е...знаете.
canada_now

Мнение от canada_now »

Ок, с други думи да не емигрирам, така ли?

Редът е следствие не много неща, със сигурност глобите и полицията са от много голямо значение...тук като е анархия е по-хубаво, така ли? Освен за Германия, Швейцария и скандинавските държави, не мога да се сетя за място в Европа, където реда е по желание на обществото. Франция с мароканците, Англия с индийците и пакистанците, Испания с българите и румънците ли са държави с ред?

Друго нещо - доста четох из форума, преди да започна да пиша. От всичките теми "за" и "против", в една не успях да разбера защо да не се емигрира в Канада. Знам, че е лична гледна точка, но все пак има общи проблеми.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

@canada_now. Ти сега кой си батето, каката или хълбой?
Публикувай отговор