молба за помощ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
yliboy

молба за помощ

Мнение от yliboy »

Здравейте на всички в този прекрасен форум.От доста време чета и смятам точки но все още немога да разбера дали имам шансове да преминем успешно процедурата за емиграция.Затова молбата ми към доста по-запознатите от мен е да ми помогнат дали правилно си изчислявам точките.Ще бъда много благодарна за помощта Ви.Ето данните ни: Образование :- Бакалавър 3г Стопанско управление завършено 2010г
Общ трудов стаж:- над 10г
Въздраст- 36г
Френски - Учен някога надявам се да покрия ниво 5/5 /дано е достатъчно ако не ще го повишим/
Англ - също учен някога мисля да посоча ниво 4/4
Данни за съпруг
Образование - Магистър 5г. Счетоводство и контрол - завършено 1995г
Стаж по специалността - над 10г
Възраст - 40г
Френски - 4/4
английски- 6/6
деца - 2бр 1-на 14г , 1-11г.
Мисля че тия са необходимите данни за изчисляване на точките. Надявам се някой да ми помогне защото аз в явно в стремежа си да покрием изискванията ги изчислявам достатачни но искам все пак и Вашето мнение.Предварително благодаря на всички :$
yliboy

Re: молба за помощ

Мнение от yliboy »

Никой ли неможе да ми помогне :(
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Можеш да си помогнеш сама като прочетеш ТОВА. Ако остане нещо неясно задаваш конкретни въпроси във форума.
Ако не ти се занимава или нямаш време, просто ще трябва да си по-търпелива докато някой намери време и желание да направи цялостна оценка на кандидатурата ви.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Може, но нали се сещаш, че едва ли някой виси тук онлайн да чака някой нещо да пита, за да му отговори.
Та на въпроса:
Възраст - 14 за теб + 1 за него
Образование - 10 за теб + 3 за него
Стаж - 8
Френски - 8 за теб + 2 за него
Английски - 2
Деца - 6
Фин. независимост - 1
Област на образование - 6

Общо: 61 точки при праг 57

Обаче това е с включени точки за област на образование - зависи от това какво си учила и какъв е хорариума, за да ти го признаят. Моят съвет е да вдигнеш нивата на езиците - френски 7/8 - 12 т., английски 5/6 - 4 т., което ще ти донесе още 6 т. и при това положение дори и да не ти дадат точки за специалност ти остават 61 т. и ти трябват 2 за адаптивност.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
yliboy

Мнение от yliboy »

Благодаря много за изчепрателният отговор .Искам само да попитам още нещо дават ли се допълнително точки за област на образования на придружаващият кандидат.Още веднъж благодаря.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Дават се разбира се, само че по-малко на брой.
Така например за специалността "счетоводство" се дават 2 т. допълнително ако дипломата е придобита до 5 г. преди датата на подаване на молбата за селекция. В противен случай трябва да има минимум 1 г. (от тези 5 г.) трудов стаж по визираната специалност.
yliboy

Мнение от yliboy »

Още веднъж благодаря Linko значи към тия 61 си прибавям още 2 . :handshake:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, така е.
Това означава, че ако докажете документално така представените данни и си защитите нивата по езиците, няма да разчитате изобщо на точките за адаптивност от интервюиращият.
Ако пък представите документи за изкарани някои от признатите тестове по езиците, то може и да не ви викат на интервю. В този случай ще си получите директно сертификатите за селекция по пощата.
yliboy

Мнение от yliboy »

Точно това исках да чуя за да се убедя на сто процента че правилно изчисляваме .Започваме да действаме смело .Успех на всички поели по този път. :y:
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Забравила съм да добавя 2-те точки за счетоводството. :y:
Но ти вече знаеш за тях :)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор