Новопристигащи, имайте предвид, че...
- optics
- Модератор
Re: Новопристигащи, имайте впредвид, че...
бе отде толкова алергични деца ?
(то хем и аз съм алергичен и пак не мога да се начудя)
Едно време никой не ни е спирал да ядем в училище каквото и да било.
(то хем и аз съм алергичен и пак не мога да се начудя)
Едно време никой не ни е спирал да ядем в училище каквото и да било.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
kill_u написа: Всичко е до това как си управлявате парите. Можете и десет кредитни карти да имате с по 10 000 вътре и пак да не ви стигат парите. Може и една с 500 да имате и пак да ви стига.

-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Колкото и съвети да ти дадат, не го ли изпиташ на свой гръб не става. Затова и старите хора казват "Не питай старо, ами патило." Най добре е като дойдете и се сблъскате с проблема тогава да питате(ако имате време де) понякога решенията трябва да се вземат на момента, не след пет дена например.bttm написа:Темата беше насочена за даване на съвети към новопристигащите.......... а пък каква стана пак............
- ablood
- Обратна връзка:
Кил
На мене пък много ми се иска някой да ме беше предупредил, че подписвайкисъгласявайки се за договор за телефон и интернет се връзвам за цяла година.
Или, че сумата която виждам, че имам в сметката не може да се използва 5 бизнес дена след внасянето. И че ако наемодателя се опита да осребри чек преди това и не успее, ще ме чарджне $30 + още $40 от банката за недостатъчни средства.
Това, че благодарение на мизерния си английски ги изпитах на свой гръб не ги прави по-малко болезнени в гладните първи месеци. Всяка такава грешка ми обезсмисляше еднодневното бъхтене.
На мене пък много ми се иска някой да ме беше предупредил, че подписвайкисъгласявайки се за договор за телефон и интернет се връзвам за цяла година.
Или, че сумата която виждам, че имам в сметката не може да се използва 5 бизнес дена след внасянето. И че ако наемодателя се опита да осребри чек преди това и не успее, ще ме чарджне $30 + още $40 от банката за недостатъчни средства.
Това, че благодарение на мизерния си английски ги изпитах на свой гръб не ги прави по-малко болезнени в гладните първи месеци. Всяка такава грешка ми обезсмисляше еднодневното бъхтене.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
E ти от българия ако не си се научил да четеш ситния шрифт кажи ми кой ти е виновен тогава? И аз подписах договор за 6 месеца наем, ама само това. Бях прекалено уморен от самолета, пък и нямаше как да стане друго. Това със сумата не съм го срещал. Внесох си доларите и на другия ден си теглих от картата, мисля. Друг пиниз беше, че ме излъгаха за акаунта дето нямало да има чарж първата 1 година но ме бутурясваха всеки месец с 3,95 като им се обадих ги върнаха обаче.ablood написа:Кил
- ablood
- Обратна връзка:
Извинявай, сега забелязах подписа ти.kill_u написа:E ти от българия ако не си се научил да четеш ситния шрифт кажи ми кой ти е виновен тогава?
Ти в началото едва сричайки английски успя ли да прочетеш 12-те страници ситен шрифт към договора на банката? Отне ти 5 минути да го разбереш?
Темата е да се помогне на новопристигащите да правят по-малко грешки, учейки се от нашите. Не да им се присмиваме после, че сами са си виновни.
Ако депозираш на машината кеш или чек могат да ти ги държат до 5 бизнес дена. Ако депозираш поименен чек могат да ти го държат до 5 бизнес дена.Това със сумата не съм го срещал. Внесох си доларите и на другия ден си теглих от картата, мисля.
Ако депозираш чуждестранен чек могат да ти го държат до 21 бизнес дена.
Няма холд ако депозираш кеш или травелерс чекс на гише.
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Точно така. Освен това в зависимост от банката, може да има сума, която влиза в баланса на сметката моментално. Т.е. един вид на доверие, а остатъка от чека влиза след 5 дена. В зависимост от банката и кредитния ви рейтинг (0 за новодошли в 99% от случаите) тази сума може да е $0, $100, $1000 и т.н.iliana написа:Ако депозираш на машината кеш или чек могат да ти ги държат до 5 бизнес дена. Ако депозираш поименен чек могат да ти го държат до 5 бизнес дена.Това със сумата не съм го срещал. Внесох си доларите и на другия ден си теглих от картата, мисля.
- roumensp
В CIBC като депозираш чек на машина цялата сума влиза в баланса на сметката моментално, т.е. приемат сумата която си въвел на доверие. Но не знам дали CIBC навсякъде и за всеки е така ...miteto написа:Точно така. Освен това в зависимост от банката, може да има сума, която влиза в баланса на сметката моментално. Т.е. един вид на доверие, а остатъка от чека влиза след 5 дена. В зависимост от банката и кредитния ви рейтинг (0 за новодошли в 99% от случаите) тази сума може да е $0, $100, $1000 и т.н.iliana написа:Ако депозираш на машината кеш или чек могат да ти ги държат до 5 бизнес дена. Ако депозираш поименен чек могат да ти го държат до 5 бизнес дена.Това със сумата не съм го срещал. Внесох си доларите и на другия ден си теглих от картата, мисля.
- ablood
- Обратна връзка:
А пробвал ли си да ползваш веднага тази сума? Защото първата година обикновенно няма "доверие". Сумата ти се появява, като внесена, но е недостъпна за теглене.roumensp написа:В CIBC като депозираш чек на машина цялата сума влиза в баланса на сметката моментално, т.е. приемат сумата която си въвел на доверие. Но не знам дали CIBC навсякъде и за всеки е така ...
- MrGeek
- Путлер Капут
Това важи само за клиенти на банката с достатъчно добър кредитен рейтинг. Обикновено ако си дългогодишен клиент и особено ако ползваш техни кредитни услуги (good standing кредитна линия, кредитна карта, моргидж и т.н.) тогава се радваш на подобно отношение. Във всеки случай това обаче няма да важи за новопристигащи.roumensp написа:В CIBC като депозираш чек на машина цялата сума влиза в баланса на сметката моментално, т.е. приемат сумата която си въвел на доверие. Но не знам дали CIBC навсякъде и за всеки е така ...
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
- roumensp
ablood написа:А пробвал ли си да ползваш веднага тази сума? Защото първата година обикновенно няма "доверие". Сумата ти се появява, като внесена, но е недостъпна за теглене.
При мен "Available Balance" се update-ва моментално. Но може би защото имам почти всичко възможно предлагано от тях, вкл. mortgage, RRSP, line of credit, кредитни карти и т.н.MrGeek написа:Това важи само за клиенти на банката с достатъчно добър кредитен рейтинг. Обикновено ако си дългогодишен клиент и особено ако ползваш техни кредитни услуги (good standing кредитна линия, кредитна карта, моргидж и т.н.) тогава се радваш на подобно отношение. Във всеки случай това обаче няма да важи за новопристигащи.
Точно затова, имаш много добър кредитен рейтинг и отделно добра история с тази банка. Но пак имаш лимит, може би просто не си го стигал. Примерно ако изпердашиш един чек за $50,000, няма да е цялата сума моментално в "Available Balance".roumensp написа:При мен "Available Balance" се update-ва моментално. Но може би защото имам почти всичко възможно предлагано от тях, вкл. mortgage, RRSP, line of credit, кредитни карти и т.н.
За новопристигащи лимита е между $0 и $500 по мои наблюдения.
- roumensp
За това съм сигурен, просто не знам колко е.miteto написа:Но пак имаш лимит, може би просто не си го стигал. Примерно ако изпердашиш един чек за $50,000, няма да е цялата сума моментално в "Available Balance".
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
E не говорим ли за това, отидох с 3000 долара внесох ги и на другия ден си теглих. Пак казвам за банките, още като си отворите сметка поискайте кредитна карта. Ако не ви дадат отивайте в друга банка. Аз чаках 1 месец за да се светна, че може да стане това.iliana написа: Няма холд ако депозираш кеш или травелерс чекс на гише.