Да тук на места дребните аксесоари са скъпи, намират се и евтини.... но... къде ще обикаляш в първите дни?
Носете си всичко леко което можете да си вземете, мишки и кабелчета . . .
Ако имате хубав лаптоп и малко кинти, вземете си го, тук има и евтини, но в първите месеци не трябва са харчи за щяло и нещяло.
Положението с доходите е кричтично в дадени моменти, идеята на търговците и предлагащи услуги тук, както навсякъде е да ви вземат кинтите, не да ви пускат гювеч
Фактурите се грешат винаги в +, не в минус
Преходник за контакт от мр. Бриколаж - задължително

, или друго място, в БГ има и за 2-3 лв.
Чубрица, и някои специфични дребни неща. . . не мислете повече затова как е било до сега - живейте в настоящето иначе ще е труничко.
С храната аз не чуствам проблеми или с културният шок, мога да ям различни неща и да пия различен алкохол, да дружа с различни раси, да се забавлявам всякак . . . , кучето е с нас, децата се чустват добре, липсата на простащина и дивашки изпълнения силно ме радва, чуствам се прекрасно.
Всеки има индивидуален подход към нещата, казваха ми да не взимам кучето. че щяло да бъде трудно - напротив, раздвам се че го взехме.
В някои квартали е трудно с животно, тесни тротоари и оскъдно място за разходка, много (прекалено много малки деца и родители стряскащи се в присъствие на по-едро куче) но има и др., ние сме до Ангриньон и положението с дом. любимци е ОК.

Всички съседи имат животни, в парка има хубаво заградено място, където може да тича наволя, важното е да не е агресивно.
Най-важното е - носете повече кинти, и в първете месеци не харчете за никакви излишни неща - никакви, не се стряскайте от цени, след време всичко си идва на мястото, и бирата и водката и храната. Ферми за домашни кокошки, пилци, зеленчуци и какво ли не, много от храните тук са много по-вкусни - лично за мен. Аз не изпитвам никаква липса на каквото и да било или някакъв си шок. Има трудни моменти, но не трябва да се кахъриш за нищо, просто си пожелайте късмет и се радвайте на момента.
По магазините има и повече боклуци, китайски стоки с всевъзможно качество, трябва да имате усет към пазаруване на подобни неща, в Европа и БГ проблема е по-чист - унифицирани цени и 2 г гаранция, тук гаранцията на уредите е кофти, цените се менят постоянно, но ... това е положението.
Нагласата и очакванията са много важни, бъдете реалисти, не си правете илюзии, аз винаги съм искал да живея в Северна Америка и сега съм доволен!!!
Няма как да си донесете кръчма от бг, имаме доста хубави и евтини кръчми там... на някои ще му липсва атмосферата...
Понеже темата е куфари, аз не виждам какво бих сложил в куфара, което го няма тук, освен някой дребни неща, които не си заслужава да се изхвърлят.
Да правя списък ще ми е трудно, всеки има различни потребности и нужди.
Заредете се с оптимизъм, много търпение ама много..., добро настроение и оставете повечето спомени в БГ, правете нови ТУК.
Не се тревожете за нещата, които не можете да промените, а се съсредоточете към тези, които можете да промените.
Спрете със сравненията с БГ и Европа и всичко ще е ОК, ако решите, че не сте за тук - самолети колкото искаш, живота е приключение, което вие правите...
good luck
Разни хора, разни интереси.
За всекиго животът е различен.
Търсим специални камъчета
по плажа идентичен.
Уилям Уортън