кога намирате време да учите?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
martatabs
Модератор

Re: кога намирате време да учите?

Мнение от martatabs »

Един въпрос:Колко общо времена се взимат през целия цикъл на обучение? До сега съм взел шест. :?: :^) В една друга тема съм ги споменал ;) .
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Зависи на кой колко му е дълъг цикъла на обучение :) Аз досега съм на 9 за 9 месеца обучение.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

не знам до къде сте стигнали, но по мои сметки още 6 - кондисионел сег. и минало, субджонктив сег. и минало, едно перфектно време и минало просто. Аз приключих на това ниво. А по принцип има и още няколко супер сложни времена. :)
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Аз съм взела до сега Present, Imparfait, Passe Compose, Plus-que-parfait, Futur simple, Futur proche, Passe recent, Conditionel present, Subjonctif present.

Остават Passe simple, Futur de passe, Passe anterieur, Futur anterieur, Futur proche de passe, Plus-que-parfair recent, Subjonctif imparfait, Subjonctif passe, Subjonctif plus-que-parfait и Conditionel passe.

Не са чак толкова много и не са чак толкова сложни - ако си ги систематизира човек, ще успее да види връзката между тях при самото образуване и става доста по лесно. Аз например си направих табличка с всички времена и така видях, че има зависимост при образуването и лесно могат да се запомнят кое с какво и с какви окончания се образува.
За мен по-сложното при времената е спрежението на неправилните глаголи и на някои глаголи от 3-та група /и по скоро тези, които изменят корен, ударение и т.н. в спрежението/, а като се вземе впредвид и тези с по 2 спрежения...глава да те заболи. Но това не плаши душите наши....:)
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Joya

Мнение от Joya »

Ох на мен субджонктива и кондисионел-а са ми тъмна индия. Граматиката ми е отврат, обяснено е като за студенти завършили френска фиология. Препоръчайте ми граматика. Основно за тези двете неща. Бляк :(
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
loginn

Мнение от loginn »

Joya написа:Ох на мен субджонктива и кондисионел-а са ми тъмна индия. Граматиката ми е отврат, обяснено е като за студенти завършили френска фиология. Препоръчайте ми граматика. Основно за тези двете неща. Бляк :(
Ако си на "ти" с английския, ето едно нелошо обяснение на subjonctif в две части.
http://www.youtube.com/watch?v=TdHBM-h9 ... re=related"
http://www.youtube.com/watch?v=FwZDDe7p ... re=related"
Joya

Мнение от Joya »

Мерси, и това ще го прослушам, дано ми просветне :)))
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Публикувай отговор