Здравейте!
Искам да задам следния въпрос:
Във връзка с процедурата за емиграция за федералната част, след промените от тази година и намаляването на квотата до 20 000 души, след като бъдат одобрени 1000 души за съответата група от специалности (20 групи специалности всяка по 1000 души), какво се случва с останалите кандидати с изрядни документи и събрани точки, над бройката от 1000 души - остават за следващата година или отпадат???
Предварително благодаря за отговорите!
Спешно питане относно федералната процедура!!!
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Спешно питане относно федералната процедура!!!
Те са 29 до колкото знам. Тоест 20 000 : 29 = 689.65 ~ 670 от всяка специалност, ако така смятаме. Но аз не съм сигурен, че е толкова лесно. Първо на първо едва ли се търсят в Канада точно по 670 от всичките специалности. Както и да е предполагам че въпроса ти е по точноjeny_iv написа:Здравейте!
Искам да задам следния въпрос:
Във връзка с процедурата за емиграция за федералната част, след промените от тази година и намаляването на квотата до 20 000 души, след като бъдат одобрени 1000 души за съответата група от специалности (20 групи специалности всяка по 1000 души), какво се случва с останалите кандидати с изрядни документи и събрани точки, над бройката от 1000 души - остават за следващата година или отпадат???
Предварително благодаря за отговорите!
Мисля, че отиват в кръглата папка, но това си е лично мое мнение нека и другите се изразят, какво мислят. Едва ли ги отсяват в някаква база данни и на следващ етап да ги търсят всяка следваща година....По тази логика най вероятно вече имат база данни за следващите 30 - 40 години напред....jeny_iv написа: какво се случва с останалите кандидати с изрядни документи и събрани точки
аз мисля, че не могат да отпаднат. Изхождам от логиката по старата процедура. Когато ние започнахме процедурата през 2005 година я започнахме чрез Берлин, защото по това време се чакаше между 10 и 12 месеца за Холандия и беше около 3-4 години за България.
Междувременно квотата се запълни за Холандия и намалиха квотите за следващите години, тогава изчаквателният период за Берлин стана от 10 месеца на 3,5 г. Никой не ни отхвърли, защото покривахме изискванията, но просто си чакахме много дълго.
Купчината от папки на канадският чиновник беше много висока и той не я пипаше докато не му дойдеше времето.
Това е.
Междувременно квотата се запълни за Холандия и намалиха квотите за следващите години, тогава изчаквателният период за Берлин стана от 10 месеца на 3,5 г. Никой не ни отхвърли, защото покривахме изискванията, но просто си чакахме много дълго.
Купчината от папки на канадският чиновник беше много висока и той не я пипаше докато не му дойдеше времето.
Това е.
http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... -faq07.asp
Това е и единственото логически възможно положение. Представете си 3 поредни години, в които има да речем по 100 000 водещи кандидата. Ако ги оставяха на опашка, някои от хората подали документи 3-тата година би трябвало да чакат 12 години преди някой да им отвори досието. На 5-тата година стават 25.
ПС: Разбирам притеснението ви и не правя забележка само на вас, но много често тук се поставят въпроси чиито отговори могат да се намерят много лесно с едно търсене в гугъл или 3-4 щраквания в http://www.cic.gc.ca/
Връщат ви парите и кандидатсвате пак следващата година. От 2011, годината се брои от 1-ви юли. Май ще стане малко като Н1В визите в САЩ, където всеки 1 април има т.н. "filing rush".Q: What will happen with applications received after the cap is reached? How will applicants know their application isn’t being processed?
A: These applicants will be informed, in writing, that their application will not continue for processing and that their processing fees will be returned.
Това е и единственото логически възможно положение. Представете си 3 поредни години, в които има да речем по 100 000 водещи кандидата. Ако ги оставяха на опашка, някои от хората подали документи 3-тата година би трябвало да чакат 12 години преди някой да им отвори досието. На 5-тата година стават 25.
ПС: Разбирам притеснението ви и не правя забележка само на вас, но много често тук се поставят въпроси чиито отговори могат да се намерят много лесно с едно търсене в гугъл или 3-4 щраквания в http://www.cic.gc.ca/
Е, кое му е "спешното" на тоя въпрос?!
Не злоупотребявайте с форума!!!
Не злоупотребявайте с форума!!!

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"